DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nihat Güç
Nihat Güç
Giriş Tarihi : 18-03-2024 14:16

Gazze Mektebinin Bize Öğrettikleri -2-

Tuttuğumuz oruçlar bedenimize format atarken okuyacağımız Kur’an, takip edeceğimiz mukabeleler, dinleyeceğimiz vaaz-u nasihatler de zihinimize, düşüncemize, yaşantımıza, savunduğumuz dünya görüşüne, içinde bulunduğumuz siyasete format atmalı. Bu mübarek ayın sonunda tuttuğumuz oruçlar neticesinde vücudumuzun her türlü mikroptan temizilendiği gibi düşüncelerimiz de her türlü virüsten, her türlü şirk, nifak ve küfürden temizlenmeli… Berraklaşmalı… Billurlaşmalı…

Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Kur’an bütün bir hayatı Ramazan kılmak üzere bu ayda inmeye başlamıştır.

Ramazan ayında indirilen bu kitap çokça okunmalı, anlamaya yönelik çalışmalara biraz daha ağırlık verilmeli. Çevredeki insanlara bu ilahi mesajlar daha kuvvetli bir şekilde sunulmalı. Hazır cinni şeytanlar bağlıyken insi Şaytanlar da bu vesileyle bağlanacakları noktaya sevk ve idare edilmeli. Kur’an’ın bu ayda indirildiği sosyal hayatta fark etmeli/ettirilmeli.

Okuduğumuz Kur’an’da; bilhassa lanete uğramış Yahudilerden bu kadar fazla ve teferruatlı bir şekilde bahsediyor olmasının en önemli nedenini sanırım şimdilerde Filistin’de uygulanan soykırımdan anlayabiliyoruzdur. Kör değilsek, sağır değilsek ve kalplerimiz de kilitlenmiş değilse bu durumun farkına erkenden varırız.

Gerek Siyonistler tarafından gerek Hristiyanlar tarafından gerekse de başka başka adlar altında Filistin ve Filistin gibi işgale uğramış diğer ülkelerin kurtuluşu; Yemen, Malezya ve Güney Afrika devletleri gibi ortaya koydukları mücadele ile ölümüne tarafını belirleyen ülkelerin eliyle gerçekleşecektir.

Medeni(!) Dünyanın, insanların zihninde oluşturmaya çalıştığı büyük bir algı, büyük bir operasyon var: Hristiyan Avrupa ve yandaşlarının Müslümanlara yönelik dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar gerçekleştirdikleri her saldırıyı birer “Meşru Müdafaa” olarak kabul etmektedirler. Maddi tüm imkanlar bunun için seferber edilmektedir. Bu vesileyle yaptıkları operasyonların başında Müslümanların ortaya serdikleri her hareket, her davranış birer terör saldırısı olarak isimlendirmektedirler basın yoluyla yansıtmadan önce.

Siz de bu operasyonu yuttunuz öyle değil mi?

Sahi ya oruçluydunuz…

Bütün dünyayı arkasına alan Siyonist İsrail devleti sivilleri öldürüyor. Bu saldırılarda öldürülen Gazzeli sivil halkın sayısının haddi hesabı yok. Kadın ve çocukların sayısını ayrıca hatırlatmakta fayda var.

Gazzeli mücahitler de eline fırsat geçtikçe elinde silah olan Siyonist askerleri öldürmeye çalışıyor. Sahi öldürülen sivil Siyonist Yahudi insan sayısını haber bültenlerinden duyan var mı? Kaç kişi bu şekilde öldürüldü? Kaç çocuk okula giderken mücahitlerin kurşunlarına hedef oldu? Kaç kadın yardım paketlerine ulaşmak isterken katledildi? Kaç aile sofralarında yemek yerken bombaların hedefi oldu? Kaç yaralı seruma bağlıyken fosfor bombalarıyla hayata veda etti? Kaç doktor yaralılara müdahale ederken keskin nişancıların hedefi oldu? Böylesi bir vahşet kaç sefer gerçekleşti?

Bu durumda sivilleri vahşice öldüren İsrail devleti medeni bir devlet olurken, kendi vatanını, kendi insanını savunan mücahitler de barbar, gaddar ve terörist…

Öyle mi?

Sihirbazlık dersen onlarda. Kurnazlık dersen onlarda. Oyun, hile ve desise dersen onlarda. Yalan ve iftira dersen onlarda. Canavarlık ve barbarlık dersen onlarda. Soykırım dersen yine onlarda. Ancak haber bültenlerinden seyrettirilen ise koskocaman bir “Medeniyet(!)”

Yut yutabilirsen… Tut tutabilirsen... Anla anlayabilirsen…

Modern ve medeni dünya(!); Geçmiş milletlerde helakı mucip kılan kimi iş ve işlemi yüzü kızarmadan hem de aleni olarak yapan ve bunu dillendiren bazı insanları; lider olarak allayıp pullayıp, alkışlayarak, göz alıcı reklamlar eşliğinde toplumun başına kurtarıcı ve medeni(!) olarak lanse etmeye çalışmaktadır. Bunu yapmaktan da haya duymuyor. Bu konuda arlanmaz da utanmaz da çekinmez de.

Dünya kuruldu kurulalı şeytan; “İsraillilerin güven içinde yaşama hakkı var ama Filistinlilerin böyle bir hakkı olamaz.” gibi bir düşünceye sahip olabilmiş değil. Sanırım Şeytan bu konuda çok cahil kalmış. Ya da onlarla yarışamıyor artık. Bu konuda şeytan, henüz medenileşmemiş(!) anlaşılan.

Ancak insanlıktan nasibini alamamış kimi insan böyle bir teraneyi dillendirebiliyor. “Şeytan bile eline su dökemez.” dedikleri olay bu olsa gerek.

İnşaAllah; Filistin/Gazze konusunda Müslümanların söyledikleri sözlerin fiiliyata geçtiği günleri de görürüz hep beraber.

Gazzeli Mücahit Ebu Ubeyde basına açıklamalarda bulunurken sürekli sağ elinin “İşaret parmağını” olması gerektiği vechiyle uzatarak konuşmasının iki ana sebebi olduğunu söyleyebilirim.

İşaret parmağını düzgün ve yerinde kullanmasının birinci sebebinin azılı ve vahşi düşman Siyonist İsrail devletinin er ya da geç yenileceğine;

İkincisi de dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu soykırıma devlet bazında hiç kimsenin gıkı dahi çıkmıyor olsa da bu işi yalnız başına yapabilecek güce ve kabiliyete sahip olduklarına işaret ediyor diye düşünüyorum.

Amerika’nın ipiyle kuyuya inen hiç kimse şimdiye kadar kuyudan sağ salim çıkmış değil. Kimisi kuyuya inerken boğuldu kimisi de kuyudan çıkarken helak olup gitti. Tarih sayfaları bu tür trajikomik olaylarla dolu.

Bakınız Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’e, bakınız Suriye’nin eli kolu bağlı lideri Beşşar Esad’a, bakınız Ukrayna’nın tiyatrocu başkanı Zelenski’ye. Ve şu fotoğrafa da çok iyi bakınız. İnşaAllah çok yakın bir zamanda onu da yazacak tarih sayfaları. Terör ve vahşet devleti İsrail’in başbakanı Netanyahu’ya.

Aradan yüz yıl da geçse aynı nakaratı Medeni(!) insanlar için tekrarlayabiliriz: “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar…”

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
BİYOGRAFİ
SAMSUN
SAMSUN
RÖPORTAJLAR
SAMSUN
SAMSUN
ARŞİV ARAMA