DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ümit Zeynep KAYABAŞ
Ümit Zeynep KAYABAŞ
Giriş Tarihi : 10-05-2019 10:26

Gençlik, Bizler Ve Doğruluk…

Ailede huzur ve dengeyi gören gençlik, yaşadığı halin şeklini almakta zorlanmayacaktır.

Nasıl bir gençlik mi yetiştirmeliyiz. Yaşadığımızı, yaşatarak. Hakikatin nefesini fısıldayarak. Biz doğruluk safının en başında olursak, gençlik de doğru olur.

Onurlu, ayaklarınızın üzerinde duran, ümit vaat eden gençleri görmek istiyor gözlerimiz! Ne istediğini bilen, kültüründen kopmadan, geleneğe saygı duyan, sevgi dili ile yetiştirilmiş gençlik, yarının Türkiye’si demektir.

İyi bir insan, sıkı bir Müslüman, bütün gençliğe kapsını açar. Huzur ve mutluluk için, tek bir kalp olup, umudumuz olan gençliği hep birlikte yarınlara taşmamın yolunu aramalıyız.

Çocuklar, büyüklerini örnek alarak gelişimini tamamlarlar. Bizler anne ve babamıza, büyüklerimize saygılı olmasak, çocuklarımız da bize saygılı olmayacak. Yarının ışığı, hepimizin umudu olan genç enerjiyi, fikir ve düşünce bağlamında besleyerek gelişimlerini tamamlayacağı projelere yönlendirmeliyiz.

Hayati bir mesele olarak algılanmalı genç kuşak. Ve bu hassasiyet ile yeni bir iletişim dili oluşturmalı. Yön haritaları internet ve medya oluşu, bilgiyi erken elde edişleri, gençleri daha çok araştıran inceleyen, analiz eden bir karaktere dönüştürdü. Medya ile birlikte özenen, taklit eden gençlik sorunsalı onları da, ebeveynleri de yoruyor. Çocuk ailede huzur ortamı bulamayınca, dışarıda kimlik arayışına giriyor. Kimisi kendi ülkesinde, kimisi Avrupa ülkesinde özlerine muhalif girişimler ile geleceğe yönleniyorlar. Gençliğe yeteri kadar sahip çıkmazsak, onları kaybederiz. Halden anlayan, ikna odaklı uyumlu dil ile uzlaşmalıyız genç kuşakla.

Köklerinde bir mesele bilinci olduğu gerçeği ile yüzleşmeli gençlik. Varoluş sancısı ile yükselmeli. Manevi donanım ile hakikatin gövdesinde, olgunlaşarak yetiştirmeli. Kuran ahlakı ile yürüyen gençliğe ihtiyacımız var. Bu ruh tekâmülünü onlara aşılamak için, bizlerin kendi nefsi için değil, gençliğin yetişmesi için yaşıyorum bilincini ilke edinmemiz şart. Gençler İslam ahlakını, insan olma sanatını bizlerin yaşam sahasında görmezlerse, başarı adresine yönelemedikleri gibi savrulup giderler çıkmazlara doğru.

Facebook’ta gereksiz paylaşım yapan, sürekli gündeme odaklı öfke ve kin dili ile tweet atan ebeveynlerin,  yetiştireceği nesilden ne kadar hayır gelebilir ki.  Bu öfke kontrolsüzlüğü, nefis savaşı ve kirli dil çocuklara  -annemizden, babamızdan utanıyorum dedirtmekte. - Önceki nesillerde sebep sonuç ilişkisi ne olursa olsun, derin bir teslimiyet vefa akışı vuku buluyordu. Baba, anne, eş, dost işveren ve yaşanılan mekân sorgulanmıyordu. Tam aksine eksisi ile artısı ile benimseniyordu her şey.  Bugün neden, nasıl, niçin diyen genç bir dinamizm var karşımızda. Bizlerin hataları, onları isyana sürüklüyor oluşunu zinhar unutmayalım.

Boşanmaların artışıyla yeni neslin problemleri de artmaktadır. Ailedeki sorunların yüksek oluşu, çocukların panik olmasını tetiklemekte. İlgisiz aile ortamı içinde yetişen gençlik, öz güven ve inanç sorunu yaşamaktadır. Bugünkü zihniyet, yüksek gelir seviyesi ile iyi bir aile kurulur ve mutlu olunur yalanını ile tatmin olmakta. Ve ailelerine karşı sorumsuzluğu bu çerçevede kapattıklarını düşününler de yanılmakta olduğunu unutmasınlar. Her koşulda zaman, bire bir aile bireyleri ile uyumlu bir şekilde paylaşıldığında ailede sevgi, saygı anlayış ve yardımlaşma oluşur. Ailede huzur ve dengeyi gören gençlik, yaşadığı halin şeklini almakta zorlanmayacaktır. İyi bir gençlik, iyi bir ailede yetişir…

 Bugünün penceresine, doğruluk bırakıyorum. Selam ile...

Ümit Zeynep KAYABAŞ

NELER SÖYLENDİ?
@
Ümit Zeynep KAYABAŞ

Ümit Zeynep KAYABAŞ

DİĞER YAZILARI Güven Zor Bir Duygudur… Sabır Sanatı! Dijital Çağda Edep… Sanat Günlükleri ve Sezai Karakoç… Müslüman’da Adalet… Tarımda problemler ve toprak disiplini… Bir duruşu olmalı iyiliğin de… Nafaka mağdurları, şiddet ve aile… Doyumsuzluk Şehveti… Vicdan Ve İsraf Kadına şiddet, ahlak ve adalet zayıflığıdır! Kültürde Çürüme, Moda İle Tükenme… Sevginin samimiyeti ve mutluluk… Erkek Ve Kadın Üstünlüğü İle Yıkılan, Parçalanan Aileler… Ahlaki paradoks Müslüman’ın Ego İle İmtihanı İstanbul Ve Adalet… Aile Birliğini Bozan Medya Ve Boşanmalar… Üretemiyoruz, Birbirimizi Suçluyoruz Ve Yalnızlaşıyoruz… Kendini hesaba çeken insan ve “Çağrı” Şehir Ve İnsanca Yaşama Sanatı… Çalışan kadın sorunu ve aile… Harem-i Şerif’te selfie ve tüketim… Huzuru nasıl tüketiyoruz! Paris’i selamlayan kitaplar… Şehir Kimliği Ve Aile… Toprak huzuru ve tarımda çöküş… Nerede o eski dostluklar mı diyoruz… Avrupa’da Müslüman Aileler, Kadınlar Ve Çocuklar… Başörtüsü Ve Medeniyet… Gençler Kültüründen Kopmuyor, Koparılıyor… Nokta kadar menfaat için, virgül kadar eğilme! Televizyon Dizilerinin Aileye Etkisi… Sosyal Medya Çılgınlığı… Hayaller Ve Gerçekler… Anne, Kadın Ve Şiddet… Ramazan’da yardım kolisi geleneği ve belediyeler İnternet, mahremiyet ve gençlik! Arayış İçinde Olan İnsan Halleri… Erguvan, Diriliş Ve İstanbul İç yolculuğumuz Anne Rızası, Umut Kin ve öfke; Kalbin Hesaplaşması Paris’te şiir ve şiir ne istiyor? İyilik Tutulması Ve Azalan Bereket Gençler Anlaşılmak İstiyor -Yarının Türkiye’si- Vefasızlık, Toplum Güvensizliği -Robotlaşma- Dostluk, Kalp Huzuru Ve Duyguların Bedeli Sevginin Estetiği Toplum Huzuru Ve Güven… İnsani Değerler Tablosu -Haz- Mutluluk Tanımımız Yanlış Aile Kültürü Ve Huzur Kültürde Şaire Bir Parantez Anlama Biçimleriyle Yüzleşmek İnsanlık Kaybı Ve Umut Sarı Yeleklilerin Protestosu Sarı yeleklilerin dinmeyen tansiyonu! ​Sevginin dili paylaştıkça anlaşılır! Bobigny Müslüman Mezarlığı Yarına Samimiyet Bırakmak Paris‘te Akşamüzeri… Çocukluğum Ve Necip Fazıl Vel asr’i Başlangıç Kaybediş – Bir Medeniyetin Durdurulması Vel Asr’i - İnsan - Diriliş… İnsanın İç Haritası –Denge- Değişirken Kirleniyoruz… Akif İnan’da sanatsal duruş: Şairin İç Haritası… Sait Faik ve Gerideki Adam
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA