DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Adnan KARAKUŞ
Adnan KARAKUŞ
Giriş Tarihi : 16-02-2021 07:30

Gülnaz Şırınga, Ahmet Tebeşir Ve Cevat Stetoskop

Üç tane tuhaf isim. Kim bunlar? Hemen söyleyeyim. Birincisi hemşire. İkincisi öğretmen. Üçüncüsü de doktor.           Peki, nasıl isimler bunlar doğru olabilir mi?

Evet, ihtirası aklımı bloke eden bir muhalifseniz. Rezil olmadan önce yaşayacağınız kısa süreli bir galibiyet duygusu hoşunuza gidiyorsa doğru olduğuna inanabilirsiniz.  Memleketin muhalif mecralarında bu tip haberler hiç eksik olmaz.  Bir kişi de demez ki "Adam gibi muhalefet edin neden bizi yalanla maniple ediyorsunuz"  Ama yok. Yalanı uyduran da, dinleyen de ve sonra rezil olup özür dileyende halinden çok memnun. Ve bu sebepten dolayı yalan dalgası hiç bitmez. Her zaman biri diğerini takip eder.

Bu günkü konumuz “Gülnaz Şırınga”... Özlem Gürses isimli müzmin muhalif bir şahıs var. Sözcü Gazetesinde yazar ve Halk TV’de sunucu olan bu kadın en son bir ay içinde ikinci defa yalan haberden rezil oldu. Gülnaz Şırınga haberinin kahramanı da kendisi.

Gazetecilikte haber meşhur 5N 1K yöntemi ile hazırlanır. Yani beş tane N ile bir tane de K ile başlayan soruya cevap aranır.

Bu kriterlerle şimdi malum habere bakalım.

 

1-Ne………………..Gülnaz ŞIRINGA isimli Hemşire Darp edildi.

2-Neden niçin.........Devler Bahçelinin kolunu acıttığı için.

3-Nasıl…………….Sopalarla dövülmüş.

4-Nerede………… Sokakta yürürken.

5-Ne zaman……....15 Ocak 2021.

1-Kim………...........Gülnaz Şırınga - Bahçelinin korumaları tarafından.

 

Ve en son da doğruluğu test edilir. Ama buna gerek duyulmamış. Muhalif tonu bu kadar yüksek bir haberin şehveti basiretini bağlamış olmalı ki çok açık bir yalanı habermiş gibi Türkiye’ye duyuruldu. Soyadı Şırınga olan bir hemşire gül gül öl...

 Kısa zaman içinde İşin aslı ortaya çıkınca da bir defa daha rezil olup özür dilemek zorunda kaldı.

Aynı gazeteci kadın kısa bir zaman önce de Çin'e gittiği söylenen ihracat treni Halkalıda bekliyor diye bir başka yalan habere daha imza atmıştı. Yalan haberin servis edilmesinden hemen sonra Ulaştırma Bakanlığı devreye girip, seyir halinde olan trenin vardığı her istasyondan konum bilgisini paylaşıp kızımızın yüzünün kıpkırmızı olmasına sebebiyet vermişti. (Muhtemelen)

Evet, biz bu haber tarzına alıştık artık Ve bu formatın bir adı da var. “fox ve sözcü tipi habercilik”

Mesela Pazarda 1-2 TL arasında olan soğan ve patates Fox ve Sözcü çevrelerinde 4-5 liradır...

Bir ürünün piyasadaki en pahalı örneğini bulup ya da fiyat uydurup sanki her yerde böylemmiş gibi haber yapmak bunlar için sıradan bir faaliyettir...

Bir adam ayarlayıp çöpten ekmek alıyormuş gibi haber yapmak.

29 bin TL teşvik aldığı belgelenen çiftçiyi 5 kuruş almadım şeklinde konuşturup yayınlamak yine bu çevrelerdir.

10 bin dolarlık musluk...

Altın klozet...

6.5 milyonluk masa...

Çin’e gideceği söylenip, Halkalıda bekletilen tren…

Ve en son Gülnaz Şırınga gibi her yıl dolaşıma sokulan yüzlerce yalan...

 

19 yılık iktidarın hiç eksiği gediği olmaz mı? Tabiki vardır... Ve muhalefetin, bir ahlak ve namus ölçüsünde bunları dile getirip eleştirmesi kadar normal bir şey olamaz. Fakat bizde muhalif basın denince aklimiza işte Şırınga Hemşire haberleri geliyor. İşin daha vahim olan tarafı ise Yalan olduğu ispat edilince de hiçbir şey olmamış gibi davranıp, “yağmur yağıyor” tepkisi ile bir sonraki yalana hazırlık yapıyorlar. Çünkü bu pazarın alıcısı çok mal şeçmiyorlar tezgahta ne varsa yemeye hazır bir kıta var.

Dolar artınca ya da ABD başkanı bize ayar vermeye kalkınca zil takıp oynayacak kadar aklını ve vicdanını satmış hatırı sayılır bir hain zümremiz var. Ve bunların en önemli özelliği seslerinin sayılarına oranla çok yüksek çıkmasıdır. Son yıllarda sosyal medyada milli hesapların çoğalması bir miktar oyunlarını bozdu. Artık yalanları yatsıya kalmadan deşifre oluyor. Bu da onları daha hırçın ve daha da çifkef yapıyor. Abdülhamit’i düşürenlerin torunlarının işi, bu defa o kadar kolay değil.

Hodri meydan!

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA