DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Saadettin BAYÇELEBİ
Saadettin BAYÇELEBİ
Giriş Tarihi : 14-10-2017 08:56

Hastalanmayı beklemeyin!

Millet olarak garip bir huyumuz var. Hastalanmadan ve ya başımıza bir şey gelmeden hiçbir şeye hiçbir hastalığa karşı tedbir almıyoruz. Sonrasında ise iş işten geçmiş oluyor zaten. Yemekleri bol bol tüketip obez olmadan zayıf kalma gibi bir çabamız da olmuyor maalesef. Hasılı kelam musibete uğramadan nasihat alamayanlardanız.

Gelin bu kış biraz farklı olsun. Soğukların yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde gripti, nezleydi, bronşitti, zatürreydi başımıza gelmeden vücut direncimizi arttıracak aktiviteler yapalım. Yapalım ki hem biz, hem ülkemiz, hem milletimiz daha sağlıklı bir yıl geçirebilelim. Bir kişinin hastalığı yüz kişiyi etkileyebilir çünkü. Neler mi yapalım?

Öncelikle fazla kilolarımızdan yeterli miktarda ve doğru gıdaları yiyerek kurtuluyoruz. Umarım böyle konuşmak kadar kolay olur.

Mevsiminde, doğal ve taze gıdaları tüketiyoruz.

Ertelediğimiz ufak tefek rahatsızlıklarımız için doktorumuzdan randevu alıp kontrollerimizi yaptırıyoruz.

Şimdi de sıra biraz araştırmaya geldi. Vücudumuzun yukarıda saydığımız hastalıklara karşı bağışıklığını artıracak doğal ve şifalı besinlerle takviye edilmesi gerekebilir. Özellikle her yıl birkaç kere hastalık geçiren biriyseniz. Ben aklıma gelenleri yazayım daha fazlasını araştırmak size kalsın.

  1. Bal: Bu yaratılış mucizesinin faydası görmeyen olduğunu sanmıyorum. Özellikle gerçek , doğal balların her türlü mikrop öldürücü ve vücut direncini arttırıcı etkisi bilim dünyasında yerini almıştır. Pek çok şekilde karışımlı tarifleri vardır, fakat hiç zamanınız yoksa sabahları kilonuza göre aç karnına 1-2 tatlı kaşığı yiyip öyle evden çıkın.
  2. Limon: Balla birlikte karıştırılabildiği gibi tek başına suyu sıkılarak veya doğranarak da tüketilebilir. Mide sorunu olanların ılık suyla veya balla karıştırması daha iyidir. Mikrop öldürücü özelliği vardır. Bunda da püf nokta ilaçlanmamış ve doğal limon olmasıdır. Daha olmazsa 10 dakika sirkeli suda bekletip bol suyla yıkanmalıdır.
  3. Zencefil: yüksek oranda vitamin ve mineral içeren bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarının yanında bağışıklığı güçlendirip gribal enfeksiyonlara karşı hem koruyucu hem tedavi edici olduğu kanıtlanmıştır. Tamamlayıcı tıp reçetelerinin vazgeçilmezlerindendir. Taze, kuru, toz halinde özellikle çay şeklinde tüketilebildiği gibi acı tadı dolayısıyla bal ve limonla karıştırılarak kullanılabilir.
  4. Zerdeçal: Hint safranı olarak da bilinen bu gıda tek başına çay şeklinde veya yukarıdaki üç gıda ile karıştırılarak tüketilebiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirip enfeksiyonlara karşı koruduğu kanıtlanmıştır.
  5. Gerisi size kalmış…

Sağlığınız daim olsun…

Saadettin BAYÇELEBİ

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Saadettin BAYÇELEBİ

Saadettin BAYÇELEBİ

DİĞER YAZILARI Sessiz Gemi Öyle Bir Geçer Zaman ki… Ahh vatan! Kuduzzz Yarının Büyükleri Tehlike büyük! İşte sebebi! Neden yüksek? CO Tavuğun Dünyası Herşey Zamanında Güzel Demedi demeyin! Et Fiyatları Üzerine… Kim kurar içindeki saati? Aman yükselmesin! Kaybolan Değerlilerimiz-2 Kaybolan Değerlilerimiz-1 Buğdayın hayatı! Kurbanlık Sağlık Buğdaysız Hayat -3 Buğdaysız hayat! -2 Buğdaysız hayat! -1 Su Hayattır Ama… Sıcaklık Yükseliyor! Biz Üç Kardeştik… Tatil kazalarına dikkat! Yaz kızım! Eğitim şart! Hey Gidi Gençlik… Kardeşten Öte… Bir Nefes Sıhhat Yazınız kışa dönmesin! Sadece beş dakika! Ya tutarsa! Gerçekten yaşıyor muyuz? Altın Ekmek Anamızın Ak Sütü Atı alan üsküdar’ı geçti! İsrafın bu kadarı... Bizi biz yapan değerlerimiz! Evet Varım!  Var mısınız? Varlık Fonu, Sağlık Fonu Check – Up Veya Çekap Acil haller! Sadece Süt Biz Bu Coğrafyanın Rüzgârıyız İnce Hastalık Çocuklarımızı bekleyen tehlike! Duyduk duymadık demeyin! Hayallerinizden vazgeçmeyin! Gribin binbir yüzü! Kuşa Dönmeyelim Canım Öğretmenim Ne zaman unuttuk? Aman aklımızı karıştırmasınlar! Beni Yakacaklar Yeniden Efendi Olmak Fış Fış Gelen Kış Biz Hala… aktarlardaki tehlikeli otlar-2 Aktarlardaki Tehlikeli Otlar-1 oku! Kurban keserken kurban olmayalım! Bebeğin Sağlığı Annesiyle Başlar b12 zirvesi Sevgili Denizlerimiz Şimdi Güneş Ve Deniz Zamanı Köprüden Önceki Son Çıkış: Rusya Hadi yürüyüşe çıkalım! Artık Uyanma Vakti Amerikan İlişkileri Darbe Ve Yakın Gelecek Kahraman Milletime Tavsiyeler Sınırsız değil korkusuz tüketelim! BU NE HERZE, BU NE HEZEYAN.?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA