DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Orhan SARIKAYA
Orhan SARIKAYA
Giriş Tarihi : 07-03-2018 09:59

İhale+AKP=FETÖ

Ak Partinin kuruluş dönemleri olan 2001-2002 dönemlerine baktığımızda eski Anavatan Partisi ve Milli görüş  düşüncesi ile birlikte eski adı Cemaat olan sonra CIAmaat’a evrilen ve günümüzde FETÖ’ye giden yapı üzerine kurulduğunu görüyor ve biliyoruz. İlk kuruluş aşamasına baktığımızda birçok il, ilçe ve beldede o dönemde Zaman Gazetesi temsilcileri aktif kadrolarda yer aldı. Daha sonra ki süreçte ise Milli Görüşçülerin bir kısmı, Anavatan Partili kökenlilerin ise tamamı tasfiye oldu.

İşin özü Cemaat/CIAmaat/FETÖ tüm kadrolarıyla Ak Partinin tüm birimlerini ele geçirdi. Mevcut yapıda hala bu cemaat kökenliler var mı? VAR!

Ancak bu arada Halkın sevgi ve saygı beslediği Ak Partililer ile AKP’lileri birbirine karıştırmamak lazım…

MİT Müşteşarı Hakan Fidan’ın tutuklanmaya çalışması aslında milat olması lazım gerekirken daha sonra gerçekleşen 17/25 Aralık darbe girişimi milat olarak kabul edildi. Kim tarafından şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından.

Bariz darbe girişimi olan 17/25 Aralık Milat olarak özellikle Cumhurbaşkanımız tarafından konuldu ki, Ak Parti içerisinde ki AKP’liler artık ayaklarını denk alsın diye!

AKP’liler dinledi mi? ASLA, ÇÜNKÜ ONLAR FETÖ’YE GÖBEKTEN BAĞLI,GÖBEKTEN…

Defalarca söylediğimiz bir şey vardı. Dedik ki 17/25 Aralık darbe girişimden sonra da AKP’liler FETÖ’ye gelir sağlıyor ve sağlamaya devam ediyor. Biz bunu söyledikçe 15 Temmuz darbe girişimini bu defa resmi milat almaya başlayan çevreler gördük. 15 Temmuz akşamına kadar 17/25 Aralık milat kabul edilmesine rağmen AKP’liler FETÖ’ye devlet eliyle kazanç kapısı açmaya devam ettiler. Bunu bizler söylerken dilimizde tüy bitti ama bir türlü duyuramadık!

15 Temmuz’a kadar kulak arkası edilen FETÖ ile mücadele de ise 15 Temmuz sonrası sıkıntılı! firmalar hemen ya tasfiye sürecine sokuldu yada o firmaların ortaklık yapıları değiştirildi. Firma sahipleri hemen şirketleri yanlarında çalıştırdıkları çaycı, temizlikçi gibi kişilerin üzerine devir etti. Kimi Firma sahipleri ise o firmaları kapatıp tekrar yerlerine yeni firmalar açtılar. Peki ne değişti? HİÇBİR ŞEY!

İhaleler ve rantlar artık ya yeni firmalar üzerinden verilmeye başlandı yada eski ama ortaklık yapısı değişen firmalara verilmeye devam etti. Ekseriyet ile yeni firmalar AKP’lilerin yeni gözde firmaları oldu. Öyle ki İhaleden ihaleye koşan temiz sicilli yeni firmalar kazançları üstüne kazanç katmaya devam ettiler.Kimi firmalar ise hiç istifini bile bozmadı, aynı şekilde İhalelere girmeye rant elde etmeye devam ettiler. Bunu bu kadar açık ve net söylüyorum, Neden mi?

Bu firmaların ihalelere girmesi ve bu ihalelerden kazançlar elde etmesi 15 Temmuz’dan sonra da sürdü de ondan. Kayyım atanan “23 şirkete 17-25 Aralık’tan sonra 77 ihalede toplam 183 milyon TL” aktarıldı. İhaleleri veren kurumlar arasında bakanlıklar, AYM, kamu hastaneleri bile var…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milat olarak kabul ettiği 17-25 Aralık’ın ardından kayyım atanan şirketlere verilen ihalelerden sadece bir kaçını sizlere göstereyim ve İhale+AKP=FETÖ eşitliğini daha netleştirmiş olalım….

AKBOR Boru Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye 25 Kasım 2016’da kayyım atandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 20. Bölge Müdürlüğü (Kahramanmaraş) ve DSİ Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğünden (Adana) toplam 30 milyon TL’lik olan iki ihale almış.

AKFA Teknoloji Ses ve Görüntü Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye 26 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. Maliye Bakanlığı’na bağlı Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) Gaziantep Bölge Müdürlüğü ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) İstanbul Bölge Müdürlüğünden toplam 1 milyon 600 bin TL’lik 8 ihale almış.

ANSA Otomasyon Bilgisayar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti’ye 21 Şubat 2017 tarihinde kayyım atandı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Samsun Kamu Hastaneleri Birliğinden ve Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Gaziantep Üniversitesi Rektörlük Özel Kaleminden toplam 5 milyon TL’yi aşan 5 ihale almış.

Silivri Cezaevi için ihale – ATLAS Sağlık Ürünleri Ticaret AŞ’ye 27 Eylül 2016 tarihinde kayyım atandı. Adalet Bakanlığı’na bağlı Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan değişik tarihlerde toplamı 276 bin TL’yi aşan üç ihale almış.

Aydınlı Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye 25 Ocak 2017 tarihinde kayyım atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEDAŞ Genel Müdürlüğü (Ankara), Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü (TEİ- AŞ) Malzeme Yönetimi ve Ticaret Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO) Makine İkmal ve İnşaat Daire Başkanlığından toplam 5 milyon 150 bin TL’yi aşan 5 ihale almış.

AYNES Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye 1 Temmuz 2016 tarihinde kayyım atandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğünden 96 milyon 300 TL’yi aşan iki ihale almış.

BAKPİLİÇ Entegre Tavukçuluk AŞ’ye 8 Aralık 2016 tarihinde kayyım atandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünden 10 milyon 120 bin TL’yi aşan iki ihale almış.

BİR-TEL İletişim Teknolojileri Turizm San. Tic. Ltd. Şti’ye 21 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. Adalet Bakanlığı’na bağlı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından 2 milyon 975 bin TL’lik bir ihale aldı.

Çankallar Oto Doğrultma Oto Boyacılık Lokanta ve Unlu Mamüller İşletmesi Sanayi Ve Ticaret Ltd Şti’ne 21 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Akköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Özel Eğitim Anaokulundan toplamı 1 milyon 840 bin TL’yi aşan 5 ihale almış.

F tipi ihalesi – DAYLAN Petrol Nak. Tur. Tic. Ltd. Şti’ye 25 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. Adalet Bakanlığı’na bağlı Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan 113 bin TL’yi aşan ihale almış.

DORUKKAYA Matbaa Yay. Rek. Mad. Enerji ve İnş. AŞ’ye 31 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. TRT Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Toplum Daire Başkanlığı, Başbakanlık’a bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Devlet Kitapları Müdürlüğünden toplam 760 bin TL’yi aşan altı ihale almış.

FEVZİOĞLU Petrol Un Gıda Nakliyat Ticaret ve Sanayii Limited Şirketi’ne 1 Aralık 2016 tarihinde kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı İzmir Bornova Jandarma Tedarik Merkezi Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Ankara Tedarik Bölge Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Bursa Tedarik Bölge Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı İzmir Tedarik Bölge Başkanlığından 4 milyon 150 bin TL’yi aşan 15 ihale almış.

GARNET Tıbbi ve Teknolojik Sistemler AŞ’ye 22 Aralık 2015 tarihinde kayyım atandı. Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul Fatih Kamu Hastaneleri Birliğinden 2 milyon 19 bin TL’yi aşan iki ihale almış.

GÜRMED Tıbbi ve Teknolojik Sistemler Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’ne 22 Aralık 2015 tarihinde kayyım atandı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliğinden 10 milyon 840 bin TL’yi aşan bir ihale almış.

HACILAR Petrol Ürünleri Lokanta Nakliye Otomotiv Turizm ve Ticaret Ltd. Şti.’ne 7 Eylül 2016 tarihinde kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Düzce İl Emniyet Müdürlüğünden toplam 922 bin 500 TL’lik bir ihale almış.

İDEKS Danışmanlık Eğitim ve Bilişim Teknolojileri Medya Reklam Ticaret Ltd. Şti’ye 25 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, Maliye Bakanlığı’na bağlı Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü (DMO) III No’lu Satınalma Daire Başkanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığından toplam 332 bin TL’yi aşan üç ihale almış.

İSF Yemek Yapımı Gıda Temizlik Turizm İnşaat Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 5 Ocak 2017 tarihinde kayyım atandı. Maliye Bakanlığı’na bağlı Siirt Defterdarlığı Personel Müdürlüğünden toplam 111 bin 780 TL’lik bir ihale almış.

KURSAN Petrol Tarım Nakliyat İnşaat Canlı Hayvan Süt ve Süt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 30 Temmuz 2016 tarihinde kayyım atandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü ve Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğünden toplam 213 bin 800 TL’lik iki ihale almış.

RECEPOĞLU Kardeşler Petrol Gıda Tekstil Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne 7 Eylül 2016 tarihinde kayyım atandı. Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Düzce Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünden toplam 3 milyon 324 bin TL’lik üç ihale almış.

SABİT Ölçme Değerlendirme Bilişim ve Tic A.Ş.’ne 1 Haziran 2017 tarihinde kayyım atandı. Anayasa Mahkemesi Genel Sekreterliği ve ÖSYM, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ÖSYM Bilgi Güvenliği ve Yönetimi Daire Başkanlığından toplam 1 milyon 123 bin TL’yi aşan iki ihale almış.

SAĞLAM Taşımacılık Galericilik Gıda Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 5 Ekim 2016 tarihinde kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Denizli Polisevi Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Diğer Merkezler’den toplam 2 milyon 32 bin TL’yi aşan üç ihale almış.

SARILAR İnş. AŞ’ye 14 Haziran 2017 tarihinde kayyım atandı. Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Karayolları 13. Bölge (Antalya) Müdürlüğünden 3 milyon 327 bin TL’lik iki ihale almış.

VENERO Bilişim San. ve Ticaret Limited Şirketi’ne 23 Aralık 2016 tarihinde kayyım atandı. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş Genel Müdürlüğü (TETAŞ) Satınalma Müdürlüğü ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO) TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketinden toplam 1 milyon 207 bin TL’yi aşan iki ihale almış.

Daha bunlar bazı bakanlıklar ve onlara bağlı kuruluşlarda gerçekleşen ihaleler, Yerel yönetimler dediğimiz Belediyeler ve bu belediyelere ait kuruluşlar tarafından verilen ihaleler ise şimdilik sır! Ne zamana kadar? 2019 seçimleri sonuçlanıncaya kadar. Bu verilen ihalelerde günü geldiğinde tek tek ortaya çıkar mı çıkar…

Hadi söyleyin şimdi bana, Ak Parti içerisine yuvalanmış İhale+AKP=FETÖ eşitliğinin neresi yanlış?

Orhan Sarıkaya

NELER SÖYLENDİ?
@
Orhan SARIKAYA

Orhan SARIKAYA

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi? Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Trump Papazı Buldu Kaos’un Algı Operasyonu… Yalnızım Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… 30 Dakika! Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur! Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Adalet Yürüyüşü… Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA