DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Murat GÜLŞAN
Murat GÜLŞAN
Giriş Tarihi : 28-07-2023 13:27

İzmirin Ağır Abisi Cahit Aguş

Mazlumun yanında mahzunca duran, yüreği göğsünde hak hak diye vuran, Ay yıldız duruşlu kelam sahibi adam gibi adamdan, O İzmir'imizin ağır abilerinden gönül dostu, gariban babası mert adam Cahit Aguş’tan bahsedeceğim size.

Rahmetli şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu başkanımızın dava arkadaşlarından gönül dostu hızırlılığıyla tanınan mezhebi, memleketi ne olursa olsun bölücü, bayrağa vatana İslama düşman olmayan her kesimle muhabbet kurabilen, her yaralı yüreğin yarasına merhem olmak isteyen hak yolunun hak yolcusudur o. Vatanın her ilinden binlerce dosta sahip, dobra sözleriyle duruşunu sergileyen menfaat için asla ve asla eğilmeyen hakikat adamıdır o.

Erzurumlu dadaştır, kimine yaren kimine arkadaştır. Bazılarına sığınacak liman, bazılarına karanlıkta ışık, bazılarınada nasihat sahibi güngörmüş abidir o. Düşmana korku salan varlığı, ben ay yıldızım hilalim, bozkurt benim diyen duruşuyla günümüzün Alperenidir o.

Bir çok etkinliklerin ön safında görürsünüz Cahit başkanı. Ya çocukları sünnet ettiriyordur, ya Dava liderlerinin mevlütlerinde dir, yada Şehit kabirlerinde dua halindedir.

Cahit Aguş ismi İzmir de Güvendir derdi olanın derdinin dinlendiği kapıdır o. Cahit başkanı bir yer sofrasında ekmeği aşa banarken görürsünüz, birde en kral restoranlar da bir elinde çatal bir elinde bıçak. Onlarca kişiye iş bulmuş yönlendirmiş sahipsiz bırakmamıştır. Teşkilatı ve teşkilandırmayı çok iyi bilen yapısıyla örf ve adetlerimize sıkı sıkı bağlı olan, gönül ehli yaklaşımıyla çok çabuk gönüllerde yer bulabilen Cahit başkanım bir çok kesim tarafından sevilen sayılan bir kişidir. Bugün İzmir'imizin dava adamlarının isimleri arasına adını altın harflerle yazdırmış olan Cahit başkanım her daim gariban dostu olarak kalacaktır.

 Cahit başkanı şahsen bende tanıyorum ve onu CENK ZAMANI romanımda da anlatmaya çalışmıştım. Kendisiyle bir çok etkinliklerde bir araya gelmişliğimiz vardır şahsıma bugüne kadar hep mütevazi saygın bir biçimde yaklaşan Cahit başkanımı bir de kendi söylediği sözlerle tanıyınız.

 

???????? "Biz bugünlere cennet mekan Alparslan Türkeşin zindanlara atıldığında henüz çocuk olmamıza rahmen TÜRKEŞÇİYİM diyerek cesaretle ve şerefle ülkücü olduk.

Horasan ereni çağımızın yesevisi manevi komutanım Ahmet Er HOCAMIZIN fikir ve düşünceleriyle hayatımıza ölçü koyduk. Alperenleriz bu ülkeye can verenleriz dedik kendimize ölçü edindik ve siyasette Şehit cennet mekan MUHSİN YAZICIOĞLU başkanım bize İslam HASSASİYETİ olmayan milliyetçiliğin içi boştur mesajı vererek bedeninde Türklük ruhunda İSLAM olan adriyatıkten Çin seddine kadar bir Türk dünyası hayaliyle ömrünü Türk milleti için feda eden bir liderle yürümek benim için şereftir. Bize ne olursa olsun dürüst olmamızı dik durmamızı düz yürümezi öğretti. Ve 28 şubatta milletine çevrilmiş tanka selam durmam diyerek cuntacılara ve çantacıkara meydan okudu. O dönem mecliste bütün veliler kaçıcak delik aradı herkesin telefonu kapalı bir tek Meral akşener başkanımın teli açıktı cuntacılara tehtit ediyordu bugünde aynı tehtit ler var ama hiç pes etmedi ve o dönem MUHSİN YAZICIOĞLU bir açıklama yaptı Meral akşener benim kardeşimdir ona dokunan olursa dünyayı dar ederim diyerek sahip çıktı. Avrupa Türk birliğinde MUHSİN başkana Meral akşener le ilgili soru sorulunca mayası sağlam dedi. Ve bu bizim için yeterli. O yüzden iyi partili oldum ve Sayın genel başkanım Meral akşener Allah izin verdiği müddetçe hiç bir makam mevki olmaksızın desteklicem. Yani bizim ne olduğumuzu nerden geldiğimizi bilmeyenler bilsin istedim."

 

???????? “Selçuk Duracık Halil Esendağ 5 Haziran 1983 Gece Sabaha Yakın İdam Edildiler Şehitleri Tanıma Fırsatım Olmadı Ama Şehit Selçuk Duracık Rahmetli Annesinin ve Halil Esendağ ın Babasının Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu Sayesinde Ellerini Öpmek ve Sohbet Etmek Fırsatım Oldu Ruhları Şad OLSUN ”

 

???????? ESKİDEN ABİ DEDİKMİ CEBİMİZE HARÇLIK KOYARLARDI.

ŞİMDİ ABİ DEDİK Mİ CEBİMİZDEKİ PARALARI ÇALIYORLAR.!

 

???????? "BİZDE KARDEŞ ÇOK BİZ KARDEŞ DEDİKLERİMİZE ÖLÜMÜNE ABİ OLURUZ"

 

???????? "BİZİM ÖLÜMLE BİR DERDİMİZ YOK"

 

???????? "Etrafımda insan kılığında dolaşan şeytanları da gördüm.

Çok şükür en sonunda gerçekleri de gördüm."

 

???????? "ALLAH VAR GAM YOK

TEK BAŞINA da KALSAM İNANDIĞIM DAVADAN DÖNERSEM NAMERDİM"

 

???????? "MAKAMI DEĞİL DAVASINI DÜŞÜNENLERE SELAM OLSUN"

 

???????? "Sizin dost olduğunuz insanlara dost olmak zorunda değilim.

Düşman olduğunuz insanlara düşman olmak zorunda değilim.

Kimse bana ayar vermeye kalkmasın

Ben hiç bir zaman gemileri yakmam limanı yakarım bu işi kökten hallederim."

 

???????? "Karakterim ve tavrımı birbirine karıştırmayınız. Karakterim "kim olduğumla" ilgilidir, tavrım "sizin kim olduğunuzla..!

 

???????? "BİR DURUŞUMA HASTA OLANLAR VAR

BİRDE DURUŞUMA HASTANELİK OLANLAR VAR"

 

????Cahit başkan Ülkücü ve Alperen camiasının sevilen sayılan adamı olarak  BBP hizmet yapmış daha sonrada siyasi hayatına İyi partide devam etmiş özellikle İzmir milletvekillerine çok destek vermiştir. Cahit başkanım İyi partide koşturmalardan ve bazılarının kaypaklılıklarına dayanamadığında açıkça dobraca aşağıdaki açıklamayı yaparak siyasi hayatını noktalamıştır.

 

???????? "Geçmişimde onurlu bir siyasi hareket ile başladığım siyasi hayatıma Muhsin Yazıcıoğlu duruşuyla ölçüsü Kur'an ve sünnet olan Muhsin Yazıcıoğlu başkanımın Yaşantısın hayatıma ölçü sözlerini de kulağıma küpe yapmışımdır .Muhsin başkanım sayın Meral Akşener için mayası sağlam demiştir.Bende bu söylediği söze şahit olmuşumdur. Bende bu düsturla sayın Meral Akşener başkanımın iyilik hareketine katıldım. 5 yıl süren bu mücadelemi üzülerek bırakmak zorunda kaldım.Beni yıpratmak isteyenler İYİ partiye zarar vermiştir. Bu durum aşikardır Meral Akşener'in duruşundan samimiyeti den vatan millet aşkı ve sevgisinden şüphem yoktur.. Bu süreçte iyi partide iyi dostlar edinmişimdir. Benim kimseyle helalleşmek gibi bir durum söz konusu değil Helalleşmek işini en güzeli ve adaletli olan Allah'a bıraktım Hasbün Allahu ve velmekil o ne güzel bir vekildir . Bu saatten sonra siyasi hayatımı noktalıyorum. İyi partisinden istifa ediyorum. Allah'a emanet olun"

SAYGILARIMLA .! (Cahit Aguş)

 

???? Evet İzmir'imizin güzel insanı sevilen sayılan dava adamı kıymetli Cahit başkanımı hasbel kader anlatmaya çalıştım. Böyle ağır abilerimizin sayısı çoğalması dileklerimle kendisine sağlıklı ömürler davasında başarılar dilerim. İzmir'de kolay ulaşabileceğiniz gönül dostu Cahit başkanla tanışmak isteyenler kendisine sosyal medyadan ulaşabilirler.

 

Araştırmacı yazar: Murat Gülşan ????????

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA