Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
KÖŞE YAZISI

Kâinat Allah’ı CC Anlatan Cisim Giymiş Kitaptır

Paylaş:

Malum olduğu üzere 571 yılı, bolluk ve bereket ayı olan Rebiyülevvel ayının 11’inci geceyi 12’ye bağlayan Pazartesi günü sabaha karşı, tan yeri ağarırken Mekke’de Resul-ü Ekrem Aleyhisselat-u Vesselam’ın dünyaya teşrif eyledikleri mükerrem bir ay ve gündür.

 

Dolayısıyla bu günün ve ayın hem dünya hayatına, hem kâinat hayatına, hem ebedi hayata, hem insanlık hayatına ve hem de İslam hayatına kazandırdıklarını ciltler dolusu kitaplarda anlatsak bitiremeyiz.

 

Ancak böyle önemli bir konuyu da bahsetmeden geçmek, bir sorumluluktan kaçmak olur. Bu düşünceyle konuyu biraz olsun ele almayı düşünmekteyim.

 

Benim aktardığım konularda eksikler veya yanlışlar olursa, bana dönüş yaparsınız veya eksikleri tamamlarsanız şimdiden sizlere müteşekkir olacağım.


Evet Allah CC, mevcudatı Peygamberimiz

Aleyhisselât-u Vesselam için yaratmıştır. Bütün mevcudat, Allah’ı anlatan bir mücessem kitaptır. O kitap bize anlatılmazsa bir anlam taşır mı?

 

İşte bu kitabı bize tarif eden ve tercüme eden Hz. Muhammed Aleyhisselat-u Vesselam ’dir.

 

Mesnevî-i Nuriye’den Lâsiyyemalarda:

“Arkadaş! Herbir mevcudun (varlığın) üstünde, Sâni-i Ehad  ve Samed’in (herbir şeyi san’atlı bir şekilde ve farklı renk, koku, simada yaratan, kendisi hiçbir şeye muhtaç olmayan, fakat herşey kendisine muhtaç olan Allah’ın) bir sikkesi, bir hâtemi (damgası, mührü) olup, o mevcudun Sâni-i Ehad ve Samed’in mülkü ve eser-i san'atı olduğuna şehadet ediyorlar.”

 

İnsan bir yaprak resmi yapsa sonra, diğer bir yaprağın resmini yapsa sonra,  başka bir yaprağın resmini yapsa bu resimlerden ancak on tane yaprağın resmi birbirine benzemez. 10 adetten sonrakilerin birbirine benzememesi imkânsız denecek kadar zordur.

 

Oysa bu benzememezlik yaprağın sadece dış görünüş ile olan bir durumdur.

Yoksa yaprağın içini, rengini, kokusunu, resimde ifade etmenin imkânı yoktur.

 

O halde kâinata bir bakın hiçbir çam ağacının yaprağı, aynı ağacın diğer yaprağına benzemediği gibi, farklı çam ağaçlarının yaprakları da birbirine benzemiyorlar.

 

Kainattaki bütün çam ağaçlarını yaratan Allah CC Ehad ’dir (herbir şeyi san’atlı bir şekilde ve farklı renk, koku, simada yaratan Allah’tır).

Eğer öyle olmazsa o yapraklar birbirine benzerler.

Onun için Cenab-ı Allah bütün yarattığı yaprakları, yarattığı günden kıyamete kadar biliyor ki; bir yaprak diğerine benzemiyor. Bu sadece bir yaprak üzerinde verilen bir misalidir.

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Cahit KURBANOĞLU — Diğer Yazıları

Tümü

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat