DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 24-03-2021 07:40

Mucize

Hepimiz bir mucize bekleriz.  İlla bir gün bir yer de mutlaka hayatımızda mucize olacağına inanırız. Aslın da mucize büyüklerimizin öğrettiği gibi yoktur. Mucizenin olmadığını büyüklerimiz neden yok demiştir.! Biliyor musunuz ? Çok gerçek dışı olayların olmayacağını bildikleri için mucize yok demişlerdir.Ama mucize yapan insanlar vardır.Onlar hayatımıza girer ve hayatımız da kimsenin göremediği mucizeler yaşamamıza neden olurlar.

Şuan hepimizin tek ihtiyacı olan şey mucizedir. Ev borcumuzun, araba borcumuzun, market borcumuzun vs. olmadığını görmeye ihtiyacımız olması. Diğer taraftan sağlık sorunları, aile sorunları vs. görmeden yaşayabilmek bile bizler için bir mucize olacaktır.  Bin bir emekle büyüttüğümüz çocuklarımızın başardığını görmek te bir mucize olacaktır.

Uzun yıllar alanında hizmet verdiğimiz sosyal siyasi çalışmalar sonunda kazanacağımız başarı da mucizedir.

Mucizelere inanmak için önce kendimize inanmalıyız, kendimizi tanımalıyız, kendimizi sevmeliyiz ve ben bunu başarırım, ben bunu yaparım demeyi bilmemiz gerekiyor.

Bazen hayatımıza bir bahane ile giren küçük dostumuz (hayvanlar) bize mucize olur. Bazen hiç ummadığımız bir arkadaşımız bize mucize olur.

Geriye bakarken görmediğimiz tüm olumsuz örnekleri görmemek hayatımıza mucize katarken bazen de ileriye bakarken içimiz de taşıdığımız inancımız bizlere mucize olur.

Bir mucize daha söyleyeyim koronavirüs 2 veya 3 yıl sürsede sonrasında her şey daha güzel olacak, yenilikler ve değişimler olacak, kendisini gereksiz yere yoran insanların kendi kendilerinin bir mucize olduğunu görmelerini sağlayacak.

Küçücük bir virüsün hayatı nereden nereye aldığımızı görmemizi  ve hayata daha sağlıklı bakmanızı sağlayacak.

"Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez.

 Secde suresi 11.ayette bildirildiği gibi.

Tırtılın 'yolun sonu' dediğine,

ALLAH 'kelebek' demiş.

 

Siz kapanan kapıya üzülürken

ALLAH size çok daha

Güzelini hazırlıyor olabilir...

Zengin de olsak fakirde, güzel de olsak çirkin de hayatta bizi nelerin beklediğini bilemeyiz. Yüce Allah hepimizin hayatına mutlu olmamız  ve birbirilerimizi sevmemiz için küçük mucizeler yerleştirmiştir. Ve hayatta bu benim başıma gelmez, bunu ben yaşamam dememeliyiz. Çünkü yarının ne getireceğini, başımıza nelerin gelebileceğini asla hesap edemeyiz veya hayatımızı sürekli kontrol altında tutamayız. Hayatımız akışın da giderken de bol mucizeli günler diliyorum.

NELER SÖYLENDİ?
@
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Zamlar geri çekilsin! Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA