DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman KÖSE
Osman KÖSE
Giriş Tarihi : 04-11-2019 08:57

Ortadoğu’da yeni bir döneme doğru

Ortadoğu, Birinci Dünya Savaşı yıllarında, Osmanlı devletinden ayrıldıktan sonra hiçbir zaman huzur ve güven yüzü görmedi.

Darbelerle, felaketlerle, iç savaşlarla ya da kargaşalıklarla her zaman dünyanın gündeminde oldu ve hâlâ da olmaya devam ediyor.

Son onlu yıllarda Yemen’den Tunus’a kadar yaşanan olaylar zinciri bölgenin siyasi, sosyal ve iktisadi yapısını altüst etmiş durumdadır.

Küresel çağdaş güçler kendilerinin doğrudan yapamadıkları tahribatları, ince ayrıntılarını dahi düşünerek kurdurdukları terör örgütleri ile hayata geçirdiler; doğu ülkelerini ve toplumlarını mahvettiler.

Bu hengamede dünya El-Kaide ve DAEŞ gibi Müslüman görünümlü fakat Müslümanları kesen doğrayan ve onların kültürel mimari eserlerini yerle bir eden canavar örgütlerle tanıştı.

Kelime-i şehadet getiren, sakallı, cübbeli, Allahü ekber diyen fakat elinde kılıç zevkle kelle koparan, vahşice insanları katleden “Müslüman tipi” insanların zihnine kazındı.

Vahşi Müslüman… Barbar Doğu… Kan içen vampirler… Medeniyet yoksunları vb. Zihinlere nakşedilen hep bunlar oldu.

İşlevini gören terör örgütleri, onları kuranlar tarafından ilk önce liderleri öldürülerek ortadan kaldırıldı ve yeni planları hayata koymaya devam ettiler.

Bu kapsamda dünya 2010 yılı Temmuz ayında El-Kaide liderinin öldürüldüğünü duyunca rahat bir nefes aldı. Çünkü El-Kaide terör örgütü bahanesiyle küresel güçlerin Ortadoğu’da yapmadıkları fecaat kalmamıştı.

Fakat bu sevinç çok kısa sürdü; az sonra öncekinden daha kanlı fakat onun içinden doğan DAEŞ denen kanlı bir örgüt ortaya çıktı.

Bu örgütün yaptıkları kan dondurucudur; açtığı yaraların ve yaptığı tahribatların henüz tam anlamıyla ne boyutunu ve ne de derinliğini öğrenme imkânı vardır. Fakat her şey korkunçtur.

Trump ve devlette görev almış Amerikalılar’a göre aynı el-KAİDE gibi DAEŞ’i kuran da Amerika’dır.

Birkaç gün önce aldığımız habere göre DAEŞ’in lideri de ortadan kaldırıldı ve o da denizin dibine gömüldü.

Elbette dünya buna çok sevindi. Fakat küresel güçlerin daha önceki planları ve hareketlerine bakılırsa önümüzdeki zaman dilimleri hem Ortadoğu ve hem de dünya için pek de huzurlu olmayacağa benzemektedir.

Suriye’de kronikleşen iç kargaşa, Irak, Lübnan, Mısır, Yemen, diğer ülkelerdeki olaylar ve siyasi hareketlenmeler hiç de iç açıcı değildir. Tam da bu dönemde DAEŞ liderinin ortadan kaldırılması iyi analiz edilmelidir.

İşlevi biten bu terör örgütü yerine, daha kanlı bir örgüt mü ortaya çıkacaktır?

Ortadoğu kaynamaktadır. Irak, Suriye, Libya, Mısır, Yemen, Filistin ve Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerinde hayat felç olmuştur.

Amerika’nın, Rusya’nın ve batının bir asırdır hiç görülmedik derecede Ortadoğu’ya yerleşmeleri, terör ile içli dışlı olmaları, DAEŞ’in çökertilmesi, Suriye başta olmak üzere bölge ülkelerindeki kanayan yaralar, artık Ortadoğu’da yeni bir dönemin başladığını göstermektedir.

Osman KÖSE

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman KÖSE

Osman KÖSE

DİĞER YAZILARI Ahıska Türkleri Sürgün, Özlem Ve Gözyaşı Cumhuriyet’e giden süreç! Yalan bilgiler üzerine oluşturulan ırak işgal planı! Irak Seçim Sonuçları Rusya, Kırım Tatarlarına Baskıyı Artırıyor Yangınlar, Tahrik Ve Terör! 47 yıl önceki Kıbrıs Beşinci Yılında 15 Temmuz Müttefikin Yeni İthamı: Çocuk Askerler! İshak Paşa Sarayı, Jaubert ve Ruslar! Çerkes Sürgünü ve Soykırımı! Eski Şehirler Veya Eserler Yunanistan’ın Bağımsızlığı 18 Mart ve Sonrası! Millete Adanmış Çileli Bir Hayat! Terörle Uğraşmanın Bedeli Ağır! Çin Tehlikesi Var mı! Biden İle Dış Politikada Yeni Dönem Hiçbir Güç Ebedi Değildir! Derin İzler Bırakan Bir Yıl! Göçmenlerin Trajedileri Ermenistan Hayali Vaatlere Kanmazsa! İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım! Yunanistan İle İstikşafi Görüşmeler Türkiye Üzerine Planlar ve Projeler! Yunanistan’ın Hayali! Ellere Kelepçe, Başlara Siyah Çuval…! Yunanistan’a Destek, Türkiye’ye Köstek! Salgının Gölgesinde Bayramdan İzlenimler Panik yapılmamalı! Libya’ya Türk Askeri Gostivar’dan Resne’ye Balkanlar’da Osmanlı Eserleri Bir millet yok ediliyor dünya duyarsız! Toplumsal Değerlerde Dejenerasyon Dipsiz Göl’ün dibindeki hazine! Türkiye her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında Irak’ta neler oluyor? Suriye’ye barış ortamının gelmesi yakın mı? 120 Saatlik Ara Barış Pınarı Harekatı: Terör Ağı Dağıtılıyor Depreme ne kadar hazırız! İtibar avcıları! Doğu Türkistan’a kulak verelim! Bir zamanlar Türk şehri olan Belgrad Onlar ölürken biz burada huzurlu olamayız! Kadına şiddet artık son bulsun! Doğallığını Koruyan Bir Yayla: Güvende Yaylası Terör Koridoru Yerine Barış Koridoru Kalkınmanın Önündeki Engel: Kayırmacılık Amerika, Türkiye’ye karşı neler yapabilir Nihayet getirilmeye başlandı! Üçüncü Yılında 15 Temmuz Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar! Libya gittikçe kaos içine sürükleniyor! 23 Haziran Sonrası Dünyanın Doğusu Her Devirde Güçlü Devletlerin Hedefi! Bayramda Siyaset Rüzgârı S-400’ler Üzerinden ABD İle Kriz! Hüzünlü Gönüller İle Bir Bayrama Daha Girerken…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA