DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Adem ÇEVİK
Adem ÇEVİK
Giriş Tarihi : 14-02-2024 11:21

Özbek Aktivist Abdulgafur Eshınıyozov işkenceci Özbekistan'a mı teslim edilecek

Özbek müslümanların problemleriyle yakından ilgilenen aktivist Abdulgafur Eshınıyozov bugün akşam saatlerinde polis ekipleri tarafından namaz kıldığı mescitten gözaltına alındı.

Son dönemde, özellikle seçim atmosferine girilmesiyle birlikte muhacirlere dönük baskılar giderek artıyor. Emniyet tarafından alınıp Göç İdaresine teslim edilen mültecilerden haber dahi almak imkansızlaşıyor.

Bu durum geride kalan yakınlarını ve çocuklarını daha da endişenlendiriyor.

Bu zulmün son örneği bugün Pendik'te yaşandı.

Özellikle Özbek müslümanların problemleriyle yakından ilgilenen aktivist Abdulgafur Eshınıyozov namaz kıldığı mescitten polis ekipleri tarafından Abdullah Abdulhamit isimli müslümanla birlikte alındı.İslami yaşantısı ve hassasiyetleri nedeniyle Özbekistan'dan göç eden Abdulgafur Eshınıyozov'un işkenceci Özbekistan hükümetine teslim edilmesi durumunda kendisine hayat hakkı dahi tanınmayacağı çok açık.

Emniyet tarafından alınan ve geri gönderme merkezine götürüldüğü ifade edilen aktivist Abdulgafur’un ve beraberindeki Abdullah Abdulhamit’in akıbeti ne olacak?

Son dönemde yaşanan kayıp ettirme hukuksuzluğunun son halkası mı olacak?

Emniyet yetkililerine ve göç idaresi yönetimine soruyoruz;

Özbekistan’ın vatandaşlarına uyguladığı zulümleri ve hak ihlallerini eleştiren ve giderilmesi için mücadele eden Abdulgafur Eshınıyozov işkencecilere teslim mi edilecek?

Muhacir kardeşlerimizi Türkistanlı aktivistleri işkencecilere teslim etmek insanlık suçudur ve suç ortaklığıdır. İnsanlık suçuna ortak olmamak için tüm etkilileri ve yetkilileri inisiyatife vazifeye davet ediyoruz.

NELER SÖYLENDİ?
@
Adem ÇEVİK

Adem ÇEVİK

DİĞER YAZILARI Virüsün Adı Grid, Kod Adı Tce Aıds Hıv Sponsoru: Dsö/Who İşgalcilerden Kurtulmak İçin Laiklik Kalksın, Devletin Dini İslam Olsun LANZAROTE Sözleşmesi 6284 Çocuklarımızı Fuhuşa Pedefoliye KAOSA Sapıklığa Sürüklüyor! Devletin dini islam olsun, laiklik kalksın, içki yasaklansın! İstanbul Sözleşmesi'nden Kurtulduk Sıra Diğer İfsat Projelerinde FULBRİGHT sömürgecilik sözleşmesi ihanetine son vermeliyiz! Aileyi korumak millî güvenlik meselesidir! İstanbul İbne - Dönme İşgalinden De KurtarIlmalıdır Tehlikenin farkindayız varoluş savaşındayız! Fuhşiyat Sponsorlarina Boykot Çagrisinda Bulunuyoruz Cedaw sözleşmesi aileyi 41 yıldır ifsat ediyor! Gender Tanimi, Din, Ahlak, Ve Hukuka Aykiri Cedaw eşitlik ayrımcılık tce toplumsal cinsiyet maskesiyle aileyi insanlığı 36 yıldır ifsat ediyor! İnsanlığı kurtuluşa insanlığa çağıran ezanı yasaklayan chp allah'a savaş açtı! Ailemizi Dinimizi Devletimizi Darbecilerden Korumak için Laiklik ve Kemalizm Âcil Tasfiye Edilmeli Halifesiz Müslümanlarin Velayetini Üstlenen Türkiye İcralık Çocuklar İnsanlık Suçu 81 İlde De Kalkmalı Türkiye Âile Meclisi Kurtuluş Reçetesi Tce/gender maskeli sapkınlık ile aile nesil devlet tehdit altında! Türkiye'nin Kuruluş Beyannamesi Olan Misaki-Milli'nin İmzalandığı İlk Meclis Binası Kayıp Hak Adalet Kul Hakkı Anlayışı Hayata Hâkim Olmalı Amerikan fulbright sözleşmesi iptal edilmeli! Laiklik ve kemalizm tasfiye edilmelidir! Dünya Kız Çocukları Günü Allah'ın Evi Camiiler, Evsizlerin Evi Olmalı! İstanbul ile beraber türkiye ve insanlık işgalden kurtulmalıdır! Ermeni Bir Papazla Yazışmalar DSÖ Fitnesi Milli Güvenliğimizi Ve Aileyi Tehdit Ediyor!. İcralık Çocuklar Mal Değil, Can’dır! Feminizme ve Toplumsal Cinsiyet’e “One Minute”! Geçliğimiz Geleceğimizdir İnsanlığın son kalesi Âile!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA