DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Halil KÖPRÜCÜOĞLU
Halil KÖPRÜCÜOĞLU
Giriş Tarihi : 25-08-2020 13:33

Rahman ve Rahim Olan Rabbimizi Görmek, İster Misiniz? (2)

GÜNEŞTE saniyede yaklaşık 564-600 milyon ton Hidrojen Helyuma dönüşmektedir ve halen Güneş kütlesinden 1/10 eksilmiştir, diyor ilim adamları!..

 

1-DÜNYA, Güneş’in etrafındaki turunu hızını hiç farklılaştırmadan, 365 gün, 5 saat, 48 dakika, 46 saniyede tamamlıyormuş!  Kendi etrafında ise 23 saat, 56 dakika, 4 saniyede dönermiş. (Dikkat ne kadar dakik ölçülerle hareket ettiriliyor!) Yüzeyi ortalama 15 C derecede olup Azot ve Oksijen gibi temel gazlardan oluşan Atmosferi çok hikmetli yapılmıştır. Döndükçe magmasındaki erimiş demir türleri sayesinde mıknatıslaşma, Manyetik Kalkan oluşturur(!). Güneş'in çok zararlı büyük Radyasyonundan bu kalkanla bütün canlılar korunur! Yetmez, Ozon gazı, Atmosferinin 22. kilometresinde, uzaydan gelen zararlı ışınlan durduran bir balon olarak ikinci müthiş Kalkandır. Dikkatiniz rica ediyorum. Ozon , gazdir ama o mesafede, emirber asker gibi vazifeli olarak Fezaya uçup gitmeden o belirtilen yerinde durdurulmaktadır. Bugünlerdeki her tarafı perişan eden seller ve tehlikeli iklim değişiklikleri O'na verdiğimiz zararla ilgilidir.

 

Diğer gezegenlere ve tek uydumuza da göz atarsak Vatanımız olan Dünya’nın ne kadar da Rahîmâne, tam da bize, hayvan ve bitkilere göre ayarlandığını daha iyi anlarız. Bu sırada ihtimal Hesaplarını da (Olasılık hesapları) aklımızda tutsak işin müthişliğini daha iyi kavrayacağımızdan eminim:

-Ayda atmosfer yoktur ve Dünya'da 60 kg olan orda 10 kg kadar olur. Radyasyon ve gök taşları orayı perişan eder. Orda güneş tarafında 102 C derece Sıcaklık ve gölgede ise -157 C derecede yaşanamaz bir durum vardır.

 

2-Venüs, güneş etrafında 225 günde ve diğerlerine göre de ters döner. Güneş orda, batıdan doğup doğudan batar! Atmosfer basıncı dünyadan 90 kat fazladır! Yoğun atmosferi sebebiyle Güneş ışınlarının % 2'si ancak yüzeyine ulaşabilir! Ekvatorunda 500 C derece isi olan Venüs'ün, atmosferinde dünyaya göre % 1 su buharı vardır! Yüzeyi 400 metre derinliklere ulaşan kraterlerle doludur. Bütün bunlar orada hayatın yok olmasına sebep olur. Başka bir ifade ile oraların, insan ve canlı hayatına göre dizayn edilmemiş, tasarımlanmamış olduğu açıkça  ubellidir..

 

3-Mars (Merih), çekim kuvveti Dünya'nın % 40'ı kadardır. Çok ince bir atmosferi vardır! Çünkü büyük çekim gücünde atmosfer adeta yapışır; küçük çekim gücünde de atmosfer uzaya kaçar! Ne tesadüftür ki(!) (Dünyada bu çekim gücü büyüklüğü tam da milimetrik olarak ayarlanıverdiğinden tam istenen atmosferi sahip olur?) Eksen eğikliği 24 derecedir. En çok 'hayat olabilir' diye spekülasyon yapılan yerdir. Ancak en çok uzay aracı gönderilmesine rağmen burada hayat olduğu tespit edilememiştir.

 

4-Jüpiter, Dünya kütlesinden 310 kat daha fazla olarak çapı 1 323 kat büyük bir gezegendir. Bizden 800 milyon km uzaktadır. Güneş etrafında dönüşünü 12 yılda tamamlar. Dünyada 50 kg olan bir insan Jüpiter'de 133 kg gelir ki bu, orada yerçekiminin çok fazla olduğunu gösterir. Atmosferi % 99 oranında Hidrojen ve Helyum ihtiva eder. Yüzey sıcaklığı ortalama -140 C derecedir. Güneşten aldığı enerjinin 2 kat fazlasını tekrar uzaya salar! Hayat orda da mümkün değildir.  

Ama o büyük kütlesiyle Dünya'yı öyle korur ki şaşarsınız. Büyük göktaşı anlamında Asteroit Dünya'mıza onun sayesinde hiç düşmemiştir. Paratoner vazifesi yapıp hepsini kendine çeker. Dünya'ya sadece küçük Göktaşları düşerse de onlar da büyük ölçüde atmosferimizde sürtünmekten yanar, küçülür, çoğunlukla toz halinde yeri iner veya ıssız arazilere düşer...

Ama bir sitede, bu manayı anlatan gerçek ilim ve Bilim adamı olan bir Profesör beyefendiye dil uzatan bir edep düşkünü şahıs, onun titri, unvanı ile dalga geçmeye, beyetendiye dil uzatan bir edep düşkünü şahıs, onun titri, unvani ile dalga geçmeye cüret etmiştir. Ben o haddini bilmez aykırı şahsa soruyorum.

Jüpiter'in bu müthiş fonksiyonunu kendisi mi yapmaktadır. Hangi güç veya Kim onu böyle hikmetli ve maslahatlı işe ikna edebilir. Nasıl bir İlim, Irade ve Kudret bu işi yaptırabilir. Onların Olasılık, bizim İhtimal Hesaplarımıza göre bütün gezegenleri, uyduları nazara alip bir hesap yapıp cevap verebilseler ya! Bu yazıda anlatmaya çalıştığımız ilmi tespitlerdeki dakik ölçülere bakıp bir mantık yürütebilseler ya! Magmayı, Ozon gazını Neye veya Kime verecekler acaba? Diğerlerinde suyun damlası yokken; Yeryüzünün yaklaşık 3/4’nün suyla kaplı oluşuna bir izah getirseler, her an buharlaşma olmasının arkasındaki gücü belirtseler ya! Yağmurun tonlarca miktarda, basınç farklılığı ile oluşturulan rüzgara binip dünyayı dolaşmasını, yere zarar vermeden damla damla inişini neye verecekler? Gaz miktarlarının bu kadar hikmetli sebebini açıklasalar ya! Kütle büyüklüklerinin hikmetli, maslahatlı farklılığını neye göre cevaplayacaklar acaba? Yüz ışık yılı uzunlukta bir galaksiden milyarlarca yıldız, gezegen, uydu barındıran başka bir galaksinin hiçbir çarpma olmadan yıllar süren tarak geçişini Kime verecekler..? Bir damla sudan yaratılan insan ve hayvanları, rahimlerde analarına bağlı borularla beslenmeyi, çekirdeklerdeki embriyonların mucizevî ağaçlara, bitmpilere dönüşümünü (!), en sart taşları delen harika kökleri, insanı aczde bırakan mucize denebilecek foto sentezi Kime, Neye verebilecekler.Bir anlatsalar da boylarını görsek! Öyle internette atıp tutmak, inkâr etmek gibi kolay değil ilmî konuşmak!

 

5-Satürn de büyük oranda Hidrojen ve Helyum ihtiva eder. Güneş etrafında 29,4 yılda dönerken kendi etrafında ise10 saatte döner. Buz ve taşlardan oluşan büyük bir halkası vardır. Yüzey sıcaklığı maalesef -180 C derecededir. Hacmi Dünya'dan 700 kat büyüktür. Fakat yoğunluğu sebebiyle kütlesi bizden 95 kat fazladır. Hayat asla olamamaktadır.

 

6-Uranüs, Kütlesi Dünya'dan 15 kat büyük ise de yoğunluk sebebiyle hacim olarak 100 kat daha büyüktür. Güneş çevresinde 84 yılda dönerken; kendi çevresinde 11 saatte döner. Yüzey sıcaklığı -214 C derece dolaylarındadır. 5 000 km kalınlığındaki atmosferin hakimiyetindedir. Hayat bulunmamaktadır.

 

7-Neptün, Güneş etrafında 164 yılda dönerken, kendi etrafında 17,24 saatte dönen bir gezegendir. Onun da Atmosferi Hidrojen, Helyum ve Metan gazları ile dolu olan gezegenin yüzeyinde isı, -200 C derecenin de üstündedir. Hayat orda da yoktur.

 

8-Plüton, Güneş etrafında 250 yılda, kendi çevresinde 6 gün, 9 saat, 17 dakikada dönen en uzak gezegendir. Yüzeyinde donmuş metan ve buz olduğu söylenmektedir. Bu gezegenin Neptün'ün uydusu diyenler de vardır. Elbette hayat da yoktur.

 

9-Merkür, Çekim gücünün azığı sebebiyle Dünya'da 50 kg olan birisi orda 17 kg gelebilir. Güneşe o kadar yakındır ki yüzeyi gündüz 450 C derece olan isı, gecede 177 C dereceye kadar düşer. Kendi etrafında 58 günde; Güneş etrafında ise 88 günde dönebilir. Yer çekiminin azlığı sebebiyle çok ince bir atmosferi vardır ve Hidrojen, Helyum gazları ile kaplıdır. Yüzey Silikat tozlarının istilâsındadır. Buradaki manyetik alan Dünyanın % 1'i kadardır. Ve burada da asla hayat yoktur.

 

Esasen bizlerin Nurlu Kitaplar okumamız bu Bilim Kurgu filminin hatırımıza getirdiği uzay ve Dünya ile ilgili Rahman ve Rahime ait bir iki delil değil bütün Kâinattan binlerce delile ulaşmamız, imanlarımızı bu asrın sapkın efkarına korşı güçlendirmemiz saadeti yakalamamız gerekir.  

İnsan, bütün varlıkların kendi fitratlarıyla yaptığı ibadeti, her şeyin tespih ettiğini görebilir, duyabilir. Gerçek, harika anlatımlarıyla TV kanallarında bizi İslamiyet ile ilgili aydınlatan kardeşimiz, İlahiyatçı M.F.Ç Beyin "Her şey tespih eder, Siz onları duyamazsınız" dediği gibi değildir! O Âyetlerin şerhe, izaha ihtiyacı vardır Bu tespihleri, bu mucizeli yaratılışları ilmî ama "maluma tâbi verilerle" incelemeyi, Manayı Harfiyle bakmayı bilen herkes kalp gözüyle Allah'ı görebilir, bütün mahlûkatın tespihatını duyabilir efendim!

“Allah'ın hesabına kâinata bakan adam, her ne müşahede ederse (görürse)ilimdir.

Eğer gafletle esbab (sebepler) hesabına bakarsa, ilim zannettiği şey de cehil (cehalet) olur.”

 Mesnevi- i Nuriye

NELER SÖYLENDİ?
@
Halil KÖPRÜCÜOĞLU

Halil KÖPRÜCÜOĞLU

DİĞER YAZILARI İslamiyet ile Tıb arasında problem var mıdır! Hayret, Heyecan Ve Lezzetli Bir Kulluk Milli Eğitim Şurasına Açık Mektuptur 2 Milli Eğitim Şurasına Açık Mektuptur 1 Destanlar, Yaratılış, İlimler Ve Kur’an… En Bereketli Ay Ramazan Ramazan Orucu nelere tesir eder! Nurlu Bir Tefsirden Mübarek Ramazana Farklı Bir Bakış Kıyamet Kopabilir mi, Öldükten Sonra Dirilmek Mümkün mü! Risale-i Nur Müminleri, Kur’an, Sünnet ve İslâm’ın Temel Eserlerine Bağlar! (1) Kâinat Kitabında Varlığın Temelinde Esrarlı Yolculuk Kainatta Tesadüf Olabilir mi? Sosyal Hayattaki Kargaşalara En Tesirli Çare Nedir? Fiyatlar İle Ücretler Neden Adaletle Ayarlanamıyor (1) Depremlere İnce Hikmetli Bir Bakış! Rahman ve Rahim Olan Rabbimizi Görmek, İster Misiniz! 1 Nurlu Bir Müminin Bir Günü Kâinattaki Teceddüt Ve Tegayyür (2) Kâinattaki Teceddüt Ve Tegayyür (1) Dertsiz ve mesut bir garibi dinlemek ister misiniz? Sultanlığımızın Farkına Varmalıyız! Dinler Değiştirilebilir Mi, Dinler Birleşebilir Mi? Son Anımda Yanıma Gelecek Bir Rahibin Olacağını Sanmıyorum! Tanrı (!) Var mı, yok mu (6) Tanrı (!)Var mı, yok mu? -5 Tanrı(!) Var mı, yok mu (4) Tanrı (!) Var mı; yok mu? (3) Tanrı Var mı, Yok Mu -2 Tanrı var mı, yok mu! Yeni Eğitim-Öğretim Yılında evlatlarımızın Verimli çalışmasını engelleyen şeyler! Sen Çoktan Büyümüşsün Farklı Bir Aşûre Günü Değerlendirmesi Ve Önemi (2) Farklı Bir Aşûre Günü Değerlendirmesi Ve Önemi (1) Ekip Zamanı Ve Şuranın Önemi -2 Bizler de böyle miyiz? Ekip Zamanı Ve Şuranın Önemi -1 Kurban Ve Düşündürdükleri -2 Kurban ve düşündürdükleri! -1 İnsanca yaşamak - 2 İnsanca Yaşamak - 1 Zamanımızdaki ergenlik! Bizler de böyle miyiz? Müthiş Defile Ve Harika Sempozyum Dünyanızı Karartmayın; Stresten Uzak Durun-3- Dünyanızı Karartmayın; Stresten Uzak Durun-2 Dünyanızı Karartmayın; Stresten Uzak Durun -1 Haklı gururun önemi ve seviyesi!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA