DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Başyazı
Başyazı
Giriş Tarihi : 01-12-2023 11:06

Samsun’un sağlığıyla oynamayın!

Bugünlerde Samsun gündemini, sağlık alanında yapılan ya da yapılmaya zorlanan idareci atamaları meşgul ediyor.

Süreç nedense bu dönem anlaşılmadık bir şekilde, tartışmalı ve gerginlik dolu bir yolculuğa döndü.

Ve bu gerginlik garip bir şekilde, karşıt görüşlü iki kesim arasında değil; en zor zamanlarında bile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Samsun sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen ile Ak Parti İl Başkanlığı arasında yaşanıyor.

Garip değil mi?

Doğal olarak sürecin içinde olması gereken, sağlıkta yaşanan sorunları yakinen bilen ve bu sorunların çözümü hakkında objektif ve doğru önerilerde bulunup, çözüm yollarının tespitinde yardımcı olabilecek 7 bine yakın üyesi olan sendika neden Ak Parti İl Başkanlığında bazı kişiler tarafından sürecin dışına itilmek isteniyor?

Aslında bu duruma gerginlik demek yerine dışlanmak mı demek daha uygun?

Esasen mesele aileleriyle birlikte 30 bin kişilik güçlü bir camianın dışlanması ve yok sayılmasından ibaret.

Sorulması gereken soru belki de şu:

Neden sağlık çalışanlarının ve vatandaşların her zaman yanında olan, gücünü üyelerinden alan bir sendika bu sürecin dışında tutulmaya, dışlanmaya çalışılıyor?

Neden bir istişare, bir ortak akıl süreci yürütülmüyor?

Acaba Ak Parti İl Başkanlığındaki bazı isimler, sağlıkta doğru idareci atamalarını yapmanın yolunun, eş ve dostlarından gelen isimlerden oluşan listeler olduğunu mu düşünüyor?

Neden bu keyfi tercihlerle Samsun’da sağlığı yönetenler bu atama yöntemine zorlanıyor?

Liyakati ön plana almayan, adeta birbirine benzemez, belirli bir grubun kendilerine referans olmasından başka hiçbir ortak noktası olmayan insanların bir araya getirilmesiyle oluşturulan hastane yönetimlerinden ne bekleniyor?

Hepsinin ötesinde…

Böyle zorlama bir yapıyı oluşturmaya itilecek il sağlık yönetiminin gerçekten başarılı olması mı bekleniyor?

Kendine dayatılan bu yapıyla sağlık il yönetimi ne kadar kendi kararlarını alıp bunları yürütebilir, gördüğü eksikliklerin üzerine gidebilir, kendi seçmediği kendine dayatılan isimlerle nasıl iş üretebilir, iş yürütebilir?

Her zaman sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine önem veren, onların dinleyen bir liderin partisinin bu tavrı benimseyeceğini düşünmek istemiyoruz…

İnşallah bu olanlar Reis’e kadar gitmez..

Yoksa ortalık fena karışır haberiniz olsun…

Adam Gazze katliamını durdurmak, savaşı bitirmek ve Filistin’e çare olmaya çalışırken sizlerle uğraşmak zorunda kalmasın sakın…

Buradan bir uyarıda bulunmak istiyorum;

Elinizi atama sürecinden çekin. Kişisel tercihlerinizle Samsun sağlık yapılanmasını ayarlarıyla oynamayın…

Aklı selim davranın.

Bırakın yeni yapılanma tabi halinde ilerlesin, eski il müdürleri baskıya aldığınız gibi bu il müdürünü de kırk satıra ya da kırk katıra zorlamayın…

7 bine yakın sağlık çalışanının üyesi olduğu koca bir camiayı yok sayarak, ne gelecekteki hatalara zemin oluşturun, ne de bu durumdan hiç hoşlanmayacak Reis’in ve Sağlık Bakanı’nın tepkisini çekin.

Sağlık il yönetimini hata yapmaya zorlamayın.

Davulun sağlık yönetiminde, tokmağın sizde olduğu bu yapı gelecekte sağlık alanında ciddi sıkıntılar doğmasından başka bir sonuç doğurmayacak.

Memleketin ve dahi Samsun’un sağlığı kimsenin oyuncağı değil.

Şehrimizin sağlıyla oynamayın!

NELER SÖYLENDİ?
@
Reis 5 ay önce
Yorum yazan arkadaşlar Reis in aklı sizden farklı çalıştığı için memur ve işçi sendikalarini ciddiye aliyor.sizde ufak hesaplarinizla bir kisi için sistemi tikamaya devam edin.
Bülent e cevap 5 ay önce
Sağlık sen yeniden yapılanmaya karşı değil bilakis yeniden yapilanilsin istiyor.ama sizin yeni dediginiz göksel kaplansa bilemiyorum onu olabilir))).kaldı ki İlyas başkan Göksel kaplan bir yerde olmasın diye bir itirazda da bulunmadı sadece eah ta olursa daha önce problem ler yaşandı o hastanede olmasın diye haklı bir çekince sundu hepsi bu kardeş.
Gariban memurcugum 5 ay önce
Memurmusun avukat mi bilemedim lakin il yöneticileri hepsi okumuş yazmış insanlar ve İlyas baskanlada diyaloğu olan insanlar sen o topa girme istersen az ötede kumda oyna
Sağlık sen uyesi 5 ay önce
Bülent kardeş 4 sene önce İlyas başkan ve ekibi seçildiğinde de Ak parti iktidarda idi ve sendikanın üye sayısı 4300 idi şuan 6900 bu sahada çalışmayla çalışanın sıkıntısıyla ilgilenmekle oluyor sizin yaptığınız gibi her şeyi Reisten beklemekle olmuyor ancak ona destek olmak için çalışmakla oluyor.ki birçok ilde sizin düşündüğünüz gibi düşünüp nasıl olsa reis var mantığıyla hareket edenler yetkiyi başka sendikalara kaptirdilar sendikalar çalışanla siyaset arasında köprüdür.onu yok saymak olmaz.
Bülent e cevap 5 ay önce
Bülent bey boşuna algı yaratmayin sendikanın başkanı ve yardımcılarının seçimlerde çalışıp çalışmadığını Oktay Avcılar başkana sorun olmadı İbrahim Sandıkçı beye sorun yetmezse Orhan Kircali beyle Mehmet Muş beyefendiye sorun onlar onlar çalışıp çalışmadığını soylerler.yetmezse İl Başkanı Mehmet Köse beyefendi ye sorun Sendika başkanıyla aynı masadalardi sendikanın düzenlediği programda ve iki bin kişi vardı.
Serkan 5 ay önce
Herkes konuştu bı sen kaldiydin.sen bari konuşma çünkü yalan konuşuyorsun.gecen dönem sağlık sen in başında Ahmet Demircan mi vardiki bütün atamaları sağlık sen yapsın.gecen dönem gazı,ruh sağlığı,ağız ve diş hastaneleri başhekimleri mübadil atatti yani bu dönemde olduğu gibi eş dost aramalariydi.o dönemde sağlık sen itirazını bildirdi ciddiye alınmadı sonucu bak kendin söylüyorsun.bu donemde de aynı şeyleri söylüyor sağlık sen in şu olsun bu olsun diye bir derdi yok.
objektif 5 ay önce
Eski il müdürü ve 2-3 üst düzey yöneticisi sistemden uzaklaştırıldı. Kalan herkes aynı. Bütün günah 3 5 kişinin miydi?
Bülent 5 ay önce
Bu sağlık-sen Akparti'den üstün mü? Bu sağlık-sen'in başkanı, yardımcıları seçimlerde Cumhurbaşkanımızı, Akparti'yi desteklemiş mi? sağlik-sen sağlıkta yenilenmeye neden karşı? Akparti ve Cumhurbaşkanımız vesilesiyle en cok uye sayısına sahip olan sağlık-sen bunu kendi başarısı mi sayıyor ki bugün kalkmış Akparti'ye rest çekiyor??? Toplu sözleşme masasında memur için kılını kıpırdatmayan sağlık-sen konu atamalar olunca neden Akparti'ye karşı direnişe geçti?
Herkes konuştu 5 ay önce
Geçen dönemlerin tüm atamasini sağlık sen yaptı.evet bu kadrolar Türkiye'de 1.oldu ama covit vakalarinda artışta, sabime cimere sikayette
Bir gariban memur 5 ay önce
Ben şunu anlayamıyorum bu atama işleri bildiğim kadarıyla iktidar partisi olan il başkanlıkları öneride bulunur. Sağlık-senin bu işlere müdahil olması ve ak parti il başkanlığını sürekli şikayet etmesi çok normal değil sendika üyelerinin hakkını savunur oraya bu müdür olsun buraya bu kişi başhekim olsun liste veriyor bu sendika şube başkanı siyasetin üzerinde birisimi ki gazetelerde boy boy haber yapılıyor o makamlara atanan kişiler vatan hayinimi ki böylesine çatışma çıkarıyor s
Bir gariban memur 5 ay önce
Sürekli bu konular gündemi oyalıyor. Sürekli ak parti il yönetiminde olan kişiler suçlanıyor. İl yönetiminde olan kişiler ak parti için bu dava için gecesini gündüzüne katan Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden bağlı kişilerdir. Sendika ile il başkanlığı arasında bir çatışma var ben buradan şunu soruyorum sendika başkanı o yönetimdeki kişilere hiç mi işi düşmedi sendika eysinin haklarını takip etsin biraksinda siyaseti siyasetçiler yapsın sendika atama burosumu ki her işe karışıyor.
Başyazı

Başyazı

DİĞER YAZILARI Sağlık Müdürünün İşi Hem Zor Hem Kolay AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz Başkanın Önlenemez Yükselişi! Vatandaşa kükreyen aslan, genel merkeze süt dökmüş kedi! Vali Bey’e Sorular… Samsun’dan Bir Devlet Adamı Bir Vali Geçti Lojman saltanatına son Acilen Hepsi Satılmalıdır Atakum sahilini teslim mi ettiniz abilerim, ablalarım ! Halledemediniz 21 yıldır şehrin alt yapısını! Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun’a Yabancı Çevre Düzenlemecileri! Samsun’da Bir İmren Nilay Tüfekci Hikâyesi Casus kim? Haberi Kim Yaptırdı! Hasan Hüseyin Ceylan Hocam, bize müsaade buyurun! Bağzı Hesaplarınız Uğruna Yakınlaştığınız Bağzı Dağlara Karlar Yağabilir Büyükşehir Yolları Taştan, Yola Çıktım Sil Baştan Bir Milli Eğitim Fıkrası… Samsun TSO’da Murzioğlu Yeniden Başkan Olabilecek Mi! Samsun’da Turizm… Samsun'da Mason ve Rotaryenlerin STSO ve İş Dünyası Aşkı! Rotaryenler yelken kulübü ele geçirmeye mi çalışıyor! Bir Cihan-I Ankara Seferi Tam Yedi Aydır İlkadım Milli Eğitim Müdürlüğü Neden Boş Sayın Valim Sizden Yedaş’a Bir Dur Demenizi Bekliyoruz! Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir her yeri yıkıyor, amazon heykeline neden dokunamıyor! Omü tıp'ta neler oluyor! Samsun Meb Proje Çöplüğü Mü! Bak Erhan Usta! Sayın genel başkan yardımcımız ne yapıyor! Dün akşam Atakum'da… Samsun'a 3.üniversite şart midur! Erhan usta’nın şantaj deposu mu patladı! Bu Kampanya Bizi Aşar Oruç Abi! Nerede eski parti bayramlaşmaları! Bayramda bile yoksunuz ki… Şu Bizim Ahmet Abi! AKŞENER NEDEN SESSİZ…! Affınızı isteme zamanı geldi Müdür Bey! Şimdi, Başkan(Lar)A Yeniden Soralım İlahiyatçılarımızın Kur’an’la İmtihanı! Sen Kimsin! Ovada Tarım mı Yaptınız Ki! Pek Muhterem Mahmud Hocam İlahiyatçı Rektörler Fransa’ya Neden Sessizler! Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Operasyon mu Çekiliyor! Suat Kılıç’a Sorular! Sayın Başkan, Tekkeköy'ün Derdi İsmi Değil Hava Kirliliği! Atatürkçü Düşünce Derneği Olmadan Asla! Konumuz Samsun’un Gelişmesi ve Büyümesi Önündeki Engeller! OMÜ 'de Yeni Bir Dönem Başlarken Sayın Valim Bu Uyarı Levhası Vali Konağının Önünden Geçen Adnan Menderes Bulvarı’nda… Ya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Olmayaydı Milli Eğitim Bakanı Çok Ama Çok Ayıp Etti! Hangisi Haram Hangisi Helal… Atakum Sahilinde 25 Kilometre Boyunca Sadece Bir Tek Cami Var! Habercilik Öfke Ve Husumetle Değil Vicdanla Yapılmalıdır! Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in Yeni Danışmanları Çare Olabilecek Mi? Samsun’da Ramazan Kumanyası Savaşı! Sağlık İl Müdürlüğü’ne Uyarımızdır Kampanya Çağrısı Saski Genel Müdürü Evine Hazır Su Mu Alıyor! Yalı Kafe İçkili Restorant Olsun He Mi! Türk Kızılayı’na İftira Atanlar Atakum’da Yardımları Satıyor! Şeytanın Avukatı! Samsun'un dört avm'si de haram binalarda oturuyor! Norm Fazlası Öğretmen ihtiyaç olan yerlerde görevlendirilmelidir! İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'e çağrı! Sonuna Kadar Yanındayız Asla Geri Adım Atma! Rotary İle Arçelik Arasında Ne Fark Var! ​Erbakan’ın taklidini yapan, Atatürk’ün ya da Erdoğan’ın da taklidini yapsın da görelim! Samsun'a bedava sanayi parseli değil, Tahsisli endüstri alanı lazım! Soytarı benzetmesini Deveci’ye olduğu gibi iade ediyoruz! Bir mübadele listesi çıkartalım mı! Özhaseki Belediyelere Akraba Alınmayacak Diyor Fakat… Bafra’ya Eczacılık Fakültesi Olmaz! Samsun’un yeni Emniyet Müdürü Hoş geldiniz sayın Dr. Ömer Urhal! Bu cemaate hakkımızı helal etmiyoruz! Bize yine hüzün ve Yüksel yıldırım da harcadığı paralarla kalmasın! Üç özel kalemle yönetilen belediye Sigortasız ve açıktan maaş ödeyerek personel çalıştırılıyor! Samsun atakum belediyesi’nde mızrak çuvala sığmaz oldu! Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Tasarruf tedbirlerini ilk delen genel sekreteri oldu! Biraz sakin Sayın Deveci! ​Milletvekili çalışma kriterleri oluşturulsun! TÜBİTAK Bilim Merkezi Samsun’u teğet geçti! AK Parti Aynı Yanlışlara Devam Ediyor / Ettiriliyor! OKA Ayvacık’ta bataklığa mı saplandı! Belirli Gün Ve Haftaların Siyasetçileri! Samsun Sağlık İl Müdüründen Bir garip mobbing uygulaması! Bak Cemil Başkaaan! Valiye Rağmen Elmayı Dişlemek! Samsunlu Sebataycılar! Kim istemez Tekkeköy’e 16 Fakülte! Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,Belediyedeki araç kiralama tezgâhının farkında mı! Bafra'da Eczacılık Fakültesi olmaz! Yenilgiden dönerken! Samsun’daki su zammı Ak Parti’ye İstanbul seçimlerini kaybettirebilir! Samsun Sağlıkta Sıkıntı Çok Büyük Samsun Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Tahsisleri Yılan Hikâyesi!.. Samsun’da iki AK Parti ilçe başkanının istifası bekleniyor! Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekilleri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Samsun Valisine Acil Çağrı! AK Parti ve MHP’den olmadı Bir de İyi Parti’den bir yerlere gelmeyi deneyelim! Atakum’un köylerini bilmeyen, İmam Hatip düşmanı, müfteri Bir siyasi figür olarak Cemil Deveci! Oyların Sevk Ve İdaresi Bakımından Bağımsız baraj aday olarak Erhan Usta! Oyum Tabi ki Mustafa Demir'e… 1 İlkadım’da İntikam Tugayı, Seçime değil savaşa hazırlanıyor Ahmet Demircan'ı Gören Var mı! Karaduman’ın suçu ne! Samsun siyasetinde Suat Kılıç manevraları bitmek bilmiyor! AK Parti Samsun’da böyle ihanet görmedi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’nı arıyor! Yapma Necati Abi! Samsun’da ittifakın adayı Zihni Şahin! Atama Adaylarla Seçim Kazanılamaz! Sana helal olsun Necati Demir! Olmadı Nejdet Başkan! Eğitim Bir Sen Başkanı kim olsun! Anketler mezara kadar değil pazara kadar! Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Kim Olur! Bu Sefer Lobiler Değil millet kazanacak! Yalnız ölüler dönmez! Danıştay 8. Daire andımız kararı Cumhur İttifakı’nı Bitirdi! Kim bunlar, Samsun’un Geleceğini Planlıyorlar Samsun TÜRKAV’da neler oluyor FETÖ’nün sözde profesörleri! Rotary ne abi! Olmadı Osman Şafak burası Eğitim Bir Sen! Menzilci olmak suç değil, darbeci olmak suçtur! CHP'yi karıştıracak iddia! Oğuz Kaan Salıcı’yı kim neden parlattı? ​Sayın Esen, sen Samsun’u çok hafife alıyorsun! Belediye başkanlarına acil çağrı! Yine bir darbe girişimiyle daha karşı karşıyayız, Yeniden meydanlara çıkmaya hazırız! Samsun’da Pazar günü yaşanan Trafik cehenneminin sorumlusu il ÖSYM mi? ​Dün Samsun’da deprem provası gibi bir gündü! Samsun Milli Eğitim’de İstenmeyen İkili! Samsun Milli Eğitim Müdürü Sayın Coşkun Esen Bu tabloyu açıklayabilir misin! Lise yerleştirme sonuçları açıklandı, 350 Bin Öğrenci Mağdur Oldu! Akademik Personel Alımı Merkezî Sınav İle Yapılmalıdır! Üniversite camiasının gözü aydın, YÖK nihayet yok oldu! Bafra, Başkan Kılıç'ı neden iste(mi)yor! Millet kazandı, teşkilatlar kaybetti! Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Belediyenin idaresinden elini çek! Coşkun Esen Hangi Yüzle Geri Geliyorsun! Seni Samsun’da is te mi yo ruz! Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Zihni’yet ne zaman değişilecek! Samsun üniversitesi’ne rektör olarak atanacak kişide aranacak kriterler! Bu Listeye Ve Yusuf Ziya Yılmaz’a Oy Verecek miyiz! Samsun AK Parti’nin 103 Aday Adayı Neredesiniz! Bir yerden tanıyor gibiyim sizi! Samsunspor Küme Düştü, Ölü sevicilerde bayram sevinci! Coşkun Esen Hoca, Sen Samsun’u Neden Kandırdın! Samsun Üniversitesi’ne de Ziraatçı Rektör İstiyoruz! Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’e Çağrı! Yardımcı doçentlik ve doçentlik nedir! Samsun’daki bu aristokratlar meclisi Neden Değişmedi? Üniversite, Yargı Ve FETÖ Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat yüksek mektebi! AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman’a uyarı Erkurt Tutu Nerden Buldun bu parayı! Ak Parti Samsun Yeni Yönetimine Mektup! Samsun TSO’DAN Son Dakika “oldu bitti!” Operasyonu Masonlara ne zaman dokunulacak! Dava adamı olmak ya da olamamak! Samsunlu Amazon Kadınlar Afrin’e savaşmaya gitmeyecekler mi! Hayırlı olsun! Samsun Sağlık İl Müdürüne Tavsiye Sayın Yılmaz Kudüs’ten önce Atakum’a gidelim mi! İşte Türkiye, işte Samsun! Samsun Valisine Güney Kore Yolu Göründü! Ne like’ı kardeşim yok mu bunun Türkçesi! Milletvekillerimiz Ve Siyasilerimiz Milletine neden hesap vermiyor! Emekli olanlara neden yeniden resmi görevler veriliyor! Samsunlu olmak ne zormuş! Bir bürokratımız bile yok Gazetecilik mi hokkabazlık mı! Yoksa FETÖ montajcı mı! Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Hilebaz, sahtekârları! Alpay Özalan Nasıl Geldi Nasıl Gitti! Nerede Bu Devlet! Samsun AK Parti İl Başkanlığı’na Kaç Aday Çıkacak! Toprakçılıktan Daha Ulvi Değerleriniz Yok mu Sizin Sayın Uzunkaya! Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ne demişti! ​Samsun’a İkinci Üniversite Beklerken Neden Yüksekokul? Modern Soygunculuk Atakum' da terör var, Devlet aranıyor? Diyanetin raporu! Kabine değişikliğinin siyasi kodları! Samsun Valisi’ne Acil Eylem Planı! Osman genç’in talebi dikkate alınmalı! Özel Okullarda 28 Şubatçılar mı Var? Ve fetö alçak bir operasyon için düğmeye bastı Akasyamhaber’i bitirme planı! Medya siyaset bürokrat kazanı fokurduyor! Başkan İshak Taşçı Üzerinden Hesap mı Yapılıyor? Cin olmadan adam çarpmaya yeltenen Samsunhaber.com Yalan haberciliğe çok çabuk uyum sağladı! Suat kılıç o rüzgarı buldu mu! Samsun Tabip Odası Tıp Bayramı’nı Hayır’cı levent gültekin ile kutlayacak! Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ne yapmaya çalıştı! Gazete Gerçek sahibi Hayati Kaynar neden sürekli CHP’yi göreve çağırıyor! Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Osman Genç’ten rol çalıyor! Kaynar, topu chp'ye atıyor! Beyaz afet değil beyaz nimet! Sosyo – Ekonomik bir gerçeklik olarak Çarşamba’ya ikinci üniversite! İkinci Üniversite Neden bafra değil de çarşamba! Gençlerimiz İhmal Kurbanı Oluyor İç ve dış mihrakların taşeronları Hdp Ve Pkk Üzerine İkinci devlet üniversitesi çarşamba'da olur mu? Yök'ten fetöcü üniversitelere kıyak mı? Cambaza bak ya da yelpazeci çocuk! Samsun’da siyaset – bürokrasi gerginliği ve tek suçlu yerel basın! OMÜ’nün Kayıp Yılları! Bu özel okullar kapatılmalı! İbadet, ticaret, ihanet! Paralel Operasyon Mu ,Parelelin Operasyonu Mu!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA