DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Hüseyin KURT
Hüseyin KURT
Giriş Tarihi : 07-04-2021 06:26

Türk Milleti’nin Ferasetine Güvenmeyenler!

Montrö!

Dünya, Lozan Antlaşması'yla birlikte imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışmazken içte bunu tartışmak, böylesi bir dönemde maksatlıdır.

İmzalandığı 1. ve 2. Dünya Savaşı arasındaki ince bir denge üzerine kurulmuş, devamındaki süreçteki gelişmelerde Türkiye’yi yanına çekmeye çalışanların Türkiye lehine esnettiği bir sözleşme.

Bugünkü şartlarda böylesi bir anlaşma zemini yakalamak pek mümkün değil maalesef.

Lozan Antlaşması’nı Türkiye Cumhuriyeti ve cumhuriyetin kurucu değerleri ile hesaplaşma zemini olarak kullanmak isteyenlerin devamı süreçte Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne saldırması da şaşılacak bir durum değil elbette.

İstanbul Sözleşmesinin iptali üzerinden anlamsızca yapılan "Montrö'yü tanımıyorum, feshettim" örneklemesi ve benzetmesi ile buna verilen yuvarlak cevaplar ABD'nin seveceği, siyasallaşmış NATO'nun özlediği, Karadeniz’i bir ateş denizine çevirmek isteyenlerin seveceği bir söylemdir.

Bu dönemde ABD ve NATO'nu en büyük isteğinin Karadeniz'de askeri gemileri ve üsleri konuşlandırmak, bunun önündeki en büyük engel ise Montrö’dür.

***

FETÖ sinsi ve derinden zamana yayarak iş yapar, algı yönetir, taşeron kullanır, kumpas kurar, hücre tipi yapılanırdı!

Şimdilerde FETÖ'nün boşluğunu dolduran yapılar aleni ve açıktan devlet içinde yapılanıyor.

Devlet izler!

Şıhı, şeyhi, dervişi olanın devlet içinde amiri, kolluk kuvvetleri içinde ise emir komutası olmaz. Başı, kıçı yurtdışında olan şirketleşmiş, “devletleşmiş” yapıların adı “paralel” sonu ihanet ve “terör” dür.

Taşeron bu yapılara aklını ihale edenlerin sonunu 15 Temmuz sonrası görmedik mi?

15 Temmuz sonrası devlet içinden temizlenen FETÖ misali devlet içinde sistematik yapılanan her yapının sonu devlet nezdinde bellidir.

Sonra kimse ah vah etmesin, bilmiyorduk demesin.

***

Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartları arasında bulunan “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” hükmü kaldırıldı.

Bunun yerine harp okullarına giriş için “terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen gruplara üyelik, iltisak ya da irtibatı bulunmamak” şartı getirildi.

15 Temmuz gibi sonu darbeye kadar gidebilen devlet içinde paralel olmuş devamında terörize olmuş yapıların doğurduğu endişe “böylesi bir dönemde bu düzenlemeye ne gerek vardı?” sorusunu akla getiriyor.

Ordu içinde cemaat yapılanmaları sadece “Cübbeli Amiral” olarak basına yansıyan olaydan ibaret olmadığı, “referans sistemi” içinde sistematik olarak bazı yapı ve cemaatlerin ordu içine alındığı, diğer kurumlar içerisinde akıl karıştırıcı bir şekilde görevlendirmelerin yapıldığı hususu yakından incelenmeli ve gereği yapılmalıdır.

Diğer bazı işe almalar öncesi verilen belgeli kurlar ile ilgili olarak kayıt öncesi yazılan özel notlarda “……. derneği veya ……. vakfından referans getirin” söylem ve mesajları ise endişe verici bir durumdur.

***

“Askerden siyasetçi olmaz” tezinin gerçek olduğunu “104 Amiral” olayında bir kez daha gördük!

Emekli olmuş,

Kendisini halkın iradesinden üstün gören,

Yüce Türk Milletinin ferasetine hakaret edercesine üslup olarak muhtıra benzerin bir bildiri yayınlayan,

Kendilerinden başkasını “Vatansever” görmeyen 104 emekli amiral!

Bu millet “bu ülkede artık darbe olmaz” denilen bir dönemde 15 Temmuz gibi hain darbe girişiminin yaşandığı ve travması henüz atlatılamamışken, ülkede gecenin bir vakti darbe, muhtıra metinlerini andırır bir şekilde “Yüce Türk Milletine” diye başlayan, “Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir” gibi net olmayan, okuyanın anlamlandırmakta zorlandığı bir metni yayınlamak belki ABD’de normal sayılabilir ama tarihinde darbeler, muhtıralar, kalkışmalar olan bir ülkede demokrasiye, millet iradesine ve siyaset kurumuna bir hançerdir.

***

Neye EVET, neye HAYIR!

Ülke adına endişe duymak; EVET,

Doruları söylemek; EVET,

Ülke için fikir üretmek; EVET,

Eleştirmek; EVET,

Siyaset üretmek ve yapmak; EVET

Endişeleri dile getirmek; EVET,

Ama

“Ülkeyi tek seven bizleriz” anlayışı; HAYIR,

Muhtıra gibi bildiri yayınlamak; HAYIR,

Gece yarısı muhtıra gibi bildiri yayınlama; HAYIR,

Bu millete 15 Temmuz gecesi benzeri travma yaşatmak; HAYIR,

Siyaset kurumlarının dengesini bozmaya çalışmak; HAYIR,

 

Ülke ekonomik ve sağlık sorunlarıyla boğuşurken anlamsız ve maksatlı ve ne amaca hizmet ettiği henüz anlaşılamamış bu çıkışa; HAYIR!

Ve son olarak

Yüce Türk Milleti’nin ferasetine güvenmemek; HAYIR!

İşte bu HAYIR’lar nedeniyle ülke siyasetinin bu hale gelmesinde katkılarınız olmuş, milletin ferasetini, önceliklerini, dokusunu, hassasiyetlerini anlayamamıştınız!

Maalesef eski huylarınız yine depreşti!

İşte bu nedenlerle emekli askerden ne siyasetçi ne de toplum adamı olmaz!

Türk siyasi tarihinde de örnekleri olduğu gibi.

NELER SÖYLENDİ?
@
Hüseyin KURT

Hüseyin KURT

DİĞER YAZILARI Yerel Seçim Öncesinde İlkadım Analizi Tilkilerin Hikâyesi ve Modern Toplum 12 Eylül Askeri Darbesi Unutulmaz Bir Kırılma Noktası Seçim Gündemine Dair Kısa Kısa Samsun En Çok Göç Alan İller Arasında Parti vekili ile milletin vekili arasındaki fark! Siyasette değişim adaylarla başladı! Samsun İlçelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (Sege) Verilerine Göre 1966’dan Bugüne Kıyaslaması DEPREM ve SAMSUN İlçelerin 2022 Karnesi; İlçe 2022 Sege Verileri Bedava Peynir Fare Kapanında Olur Dar gelirli vatandaş ve çiftçiler için empati yapmak! Karadeniz ve Müsilaj! Bitcoin ve Altcoin Kripto Para Piyasalarından Nasıl Kripto Para Satın Alabilirim! Fetö’nün Siyasi Ayağı” İşi Ne Oldu? Yarım Akıllı Ulaşım İnsanlığın Kronik Hastalığı Ön Yargı! Halka Cennette Cehennemi Yaşatanlar! Deltadaki Çakallar Ve Domuzlar Kızılırmak Deltasında Keyfi Kararlar Kuş Cennetinde Yanlış İşler! Değişime Hazır Değilseniz Okumayın! Laftan Fazlası Lazım! Yeni Dünya Düzeni Ve Sosyal Medya Beğeni Peşinde Koşanlar Bu yerel seçimler farklı olacak! Ekonomik İstikrarsızlık Ve Sivri Diller Sokma akıllı tarım! Samsun’da Yeni Rejimin İlk Seçimleri Yeni Rejimin Seçimi 24 Haziran Ak kurtlar yuvaya dönüyor! Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Türkiye’ye Model Olabiliriz… Fiiliyattan Resmiyete Yeni Rejim Ekonomik endişelerimiz artıyor!.. Milliyetçilikten Rol Çalanlar Seçime 27 Gün Kala Samsun Seçimleri Vekil Listeleri Ve Hesaplamalar Milletin vekili mi, partinin temsilcisi mi? Genel af çıkacak mı? Devletin Yapısını Değiştirmek At Gözlüğünü Çıkartın, Düzenleme Yapın Tarım Şehri Samsun Masalı Utanmak 30 dakika, pişmanlık bir ömür! Üst Akıl Oyunları Gündeme Dair Kısa Kısa Kralcı Aymazlar Seçim Havasına Girememek 19 Mayıs’ın 100. Yılı Ve Pontuscular Erken değil, baskın oldu! Samsunluluk Ruhu Ve 19 Mayıs 2019 Samsun’un Acı Karnesi Ve Yönetişim Zihniyeti Konumuz Deizm! Fındık Üreticisinin Acınacak Hali!.. Darbe Tatbikatları Ve Yakın Gelecek Dost-düşman kavramı değişiyor mu? Faşist Hollanda! Bu Ne Kepazelik; Alayımızı Dinlemişler sosyal tembellik ve –mış gibi yapanlar… Davranış Batağında Toplumsal Çöküş Ve Şehri Planlayanlar Samsun’un Şiddet Halleri Dünya’nın Oylamaları Memleketin Oylamaları Sağlıklı Düşün, Sağlıklı Karar Ver Sihirli Rakam 330 ateşten gömlek ve at gözlüğü Umut etmek haram mı? Ülke savaşta desek abartmış olur muyuz? Elçiye zeval oldu! Ya menfaati olanlar? Milli seferberliğe hazır mıyız? Abd yaklaşanı yakmış! Kim Demiş Olmaz Diye Fındıkta Oynanan Oyunlar Samsun’un Havaalanı İle İmtihanı Kovuldun Trump Efendi… Davetsiz Darbe Unesco Ve Kızılırmak Deltası Bylock Yok Eagle Verelim Yeni Kapı Ruhunu Ruhsuzlaştıranlar Abd Ve Yunan’ın Samsun’u Bombalaması Bugün Samsun’da Samimiyet Sınavı Var Zirvesi Siyaset Yapıda Dayak Yiyen Papaz Vicdan Terazisi Toplumsal Şizofreninin Eşiğindeyiz Suriye Bataklığında Öso Teknolojik Umacı Bylock Mütedeyyin vatansever! Koridorcular Sahnede, Ordu Suriye’de
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA