DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mehmet BOZKURT
Mehmet BOZKURT
Giriş Tarihi : 26-03-2024 11:39

Türkiye, geçmişine üzülüyor, geleceğe de umutla yürüyor!

▪︎ Tarihimizde, Devrim Arabaları Projesi, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) toplantısında dile getirmişti. Türk otomobilini üretme isteğine 1961 yılında adım atıldı.

Hiç kimsenin, Türklerin kendilerine ait bir motor yapabileceğine dair inancı yoktu. Bütün bu olumsuz düşüncelere rağmen inanılmaz bir durum yaşandı. Devrim Arabaları projesi için 1.400.00 TL ödenek ayrıldı, 20 mühendis işe başladı ve proje 129 günde tamamlandı.

 

29 Ekim 1961 sabahı Türkiye, ilk otomobilini konuşuyordu. İlk araç TBMM önüne getirildi ve Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’e sunuldu.

29 Ekim sabahında tarihi an başladı. Verilen sözler yerine getirilmiş, fakat arabalara benzin dolumu unutuldu.

Türkiye'nin gelişmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını istemeyen hainler, bugün olduğu gibi dün de vardı.

Bir plan yaptılar ve o planı devreye soktular. Plana göre, trenle Ankara'ya götürülecek araçta çok az benzin bulundurulması gerekiyordu. Güya protokol ve güvenlik kuralıydı bu! Öyle söylüyorlardı ama gerçek başkaydı!

 

İşte bu plan, kötülüğün ilk habercisiydi.

Ve dedikleri oldu...

Depodaki benzinin tamamına yakını boşaltıldı ve sonrası...

Cemal Gürsel, araca bindi, araç bir süre gitse de az ileride tekledi ve yolda kaldı.

Cemal Gürsel'ın "Neler oluyor?" sorusuna direksiyonda bulunan Yüksek Mühendis Rıfat Serdaroğlu, "Paşam, benzin bitti" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel çok sinirlendi ve arabadan indikten sonra, "Batı kafasıyla otomobil yaptınız ama doğu kafasıyla benzin ikmalini unuttunuz" sözünü söyledi.

Ertesi gün bütün gazeteler söz birliği etmişçesine Devrim Arabası ile ilgili olarak, "100 metre gitti bozuldu!" manşetini attı. Ve o hazin görüntü yıldırım baskıyla Türkiye'ye ve dünyaya birinci haber olarak duyuruldu!

Benzin koymayı unutmamışlardı aslında! İşin aslı, protokol kuralları bahanesiyle kurulan tuzaktı.

Olan buydu ama kimseye anlatılamadı...

Cemal Gürsel dahi, projeye destek veren kim varsa Devrim'den elini çekti ve proje rafa kaldırıldı...

"Devrim" yolda kaldı.

Alçaklar güldü ve Türkiye, milyarlarca lirasını yabancı arabalara ödedi.

 

... Ve

Cumhuriyet’ten hemen sonra havacılık gelişmelerini incelemek ve araştırmak için Avrupa ülkelerine heyet gönderildi. Altı uzmandan oluşan bu heyetin üyelerinden birisi de ilk pilotlarımızdan Vecihi Hürkuş idi. Vecihi Hürkuş geziden döndükten hemen sonra projelerini gözden geçirmiş ve ilk Türk uçağını inşa etmeyi başarmıştı. İlk uçağın adını VECİHİ K-6 koymuştu. Bu uçakların devamı da gelmişti.

Vecihi Hürkuş, 28 Ocak 1925 tarihinde "VECİHİ K-6" adını verdiği uçağını uçurur, ancak ödül yerine onu ceza beklemektedir. Vecihi Hürkuş'un ceza almasının nedeni, havacılıktan anlayan kimsenin bulunmamasıydı. İzin verecek merci olmadığı için, izinsiz havalanmış, bu yüzden de cezalandırılmıştı.

Vecihi Hürkuş'a ceza değil ödül verilseydi bugün dünyanın en büyük uçak üreticisi olabilirdik. Ne diyelim? Bir milleti bilinçli olarak böyle boynu bükük bıraktılar utanmadan!..

 

... Ve

1936 tarihinde Nuri Demirağ ilk uçak mühendisimiz Selahattin Alan'ı ortak ederek uçak inşa etmeye başladı. 17 Eylül 1936 Beşiktaş’ta bir Arge atölyesi açarak işe başladı.

Nuri Demirağ, NU. D 36 (1940), NU. D 38 (1944) yıllarında Türk malı uçaklar yapar. Bu uçaklar, Amerikan yapımı uçaklarla boy ölçüşebilecek niteliktedi. THK, Beşiktaş’taki fabrikaya ilk olarak 65 adet planör, sonrasında 10 adet başlangıç eğitim uçağı sipariş etti. Planörler, 1937-1938 yıllarında tamamlanarak teslim edildi. Nuri Demirağ’ın Beşiktaş’taki fabrikada yapılan ve başarılı uçuşlarına devam eden uçakları, Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da büyük yankılar uyandırmıştı. Hele çift motorlu uçak; barışta yolcu uçağı, savaşta istenildiği zaman eksiksiz bir bombardıman uçağı görevini yerine getiriyordu.

Türklerin kendi uçaklarını kendilerinin yapması belli başlı uçak fabrikalarını endişelendiriyordu. İngiliz ve Almanlara göre, Amerika’nın endişeleri daha büyüktü.

Ancak daha sonra bu alana devlet desteğini çekmiş, Türkiye’ye uçak satması için Amerika'ya ön ayak olan kişi Ahmet Emin Yalman Acenteliği'dir. 1939’da THK, sipariş ettiği 65 adet uçak zamanında teslimat yapılmaması gerekçeleriyle sözleşmeyi feshetti.

Ne gariptir ki THK’nın almadığı bu uçaklar 16.000 uçuş yapar, yıllarca uçar ve bir tek kaza dahi olmaz.

ABD, Yalman’a uçak sanayi konusunda temsilcilik verir. Bu acenteliğin uçaklarını alıp da Nuri Demirağ’ın uçaklarını almayan 1949’un Hava Kuvvetleri Komutanı şu vahim sözleri söyler:

"Amerikan yardımından bedava uçak almak dururken uçak fabrikanıza sipariş verirsem yarın bu millet beni asar."

Tüm bunlardan dolayı askeri fabrikalar ve sivil teşebbüsler 15 Mart 1950 tarihinde,

kanunla kapatılmıştır. Nuri Demirağ, uçak sanayinde destek görseydi veya önü kesilmeseydi, Türkiye ekonomisi, globalleşme sürecinin neresinde olurdu acaba?

 

... Ve

1946 yılında kendi imkanlarıyla Türkiye'de ilk kez uçak bombalarını imal ederek ülke ihracatına katkıda bulunan Şakir Zümer,

ABD'nin, dönemin hükümetine yaptığı baskılardan dolayı fabrikasını kaybetmişti. Şakir Zümre'nin fabrikası, dönemin hükümeti tarafından soba fabrikasına dönüştürüldü.

 

... Ve

Ülkesi için uzun yıllar cephelerde savaşan Nuri Killigil, askerlik tecrübelerini Türkiye'nin güçlü bir savunma teknolojisine sahip olması için kullandı.

1933 yılında İstanbul Zeytinburnu'nda fabrika kurdu. Bu adım, Türk savunma sanayiinin temelleri için çok önemli bir girişimdi.

 

Fabrikada tabanca, tüfek, el bombası, uçak bombası, mermi ve top mühimmatı üreten Nuri Killigil, üretimi artırmak için Sütlüce'ye de fabrika açtı. Burada Filistin, Mısır, Suriye ve Pakistan'a silah ihracatı yapıldı.

 

Dünya silah lobisinin hamleleriyle Nuri Killigil'in silah üretimi engellenmek istendi. Hatta bu çabalar, fabrikanın kapanma aşamasına gelmesine neden oldu.

 

İsrail'in kuruluşu ve sonrasında, Filistin ve bölgedeki diğer Arap ülkelerine silah satması, Nuri Killigil'ın üzerindeki baskıların artmasına yol açtı.

 

2 Mart 1949 tarihinde İstanbul'un birçok yerinde hissedilen bir patlama yaşandı. Patlama, Nuri Killigil'in Sütlüce'deki fabrikasındaydı. Nuri Kıllıgil'in kendi imkanlarıyla kurduğu silah fabrikası ateşe verildi ve Nuri Kıllıgil dahil 27 kişi diri diri yanarak öldü.

 

... Ve

Türkiye'de, kripto hainler devre dışı bırakıldı, bir bir başarılara imza atıldı...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından yürütülen proje kapsamında üretilen milli muharip uçağımız KAAN, milletimizin gurur abidesidir!

Burası bir gerçek ki, KAAN ilk uçuşuyla beşinci nesil savaş uçağımızı üretme yolunda, çok önemli bir aşamayı geçti. Bu nedenle, KAAN’ın deneme uçuşundaki başarısı çok değerlidir.

 

Dış basın ve medyada KAAN önemli bir haber olarak duyuruldu.

De Volkskrant Gazetesi; "Türkiye, savaş uçağı KAAN ile gökyüzündeki hakimiyetini bir kez daha gösteriyor" başlığıyla duyurdu.

 

Die Welt gazetesi, "Bu dönüm noktası, Türkiye’nin bir savaş uçağı ülkesi olarak yükselişine işaret ediyor" başlığı kullanıldı. Haberde, hızla büyüyen Türkiye için tarihi bir dönüm noktası" değerlendirmesi yapıldı.

 

KAAN, ABD medyasında da büyük ilgi gördü. The Defense Post haber, KAAN için, "Türkiye’nin F-16 uçaklarının yerini alma yönündeki ilk adımı" olarak niteledi.

 

The National Interest Dergisi; "Türkiye’nin Hava-Uzay Endüstrisi, yerli KAAN muharip uçağının başarılı ilk uçuşuyla ülkenin savunma teknolojisinde bir dönüm noktasına imza attı" ifadesini kullandı.

 

KAAN’ın deneme uçuşundaki gurur verici başarısında emeği geçen herkesi yürekten kutlamamızı gerektiriyor!

 

... Ve

Türkiye, savunma ve harp sanayiinde önemli gelişmelere imza attı...

Gurur verici bazıları...

 

▪︎ HÜRJET Jet Eğitim ve Yakın Hava Destek Uçağı

Türkiye’nin jet eğitimi ve yakın destek uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla tasarlanan Hürjet, hazırlanan birebir yer prototipidir.

 

▪︎ ANKA-3

İnsansız savaş uçağı (MİUS)

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen delta kanatlı, jet motorlu, muharip insansız savaş uçağıdır.

 

▪︎ T-629 TAARRUZ HELİKOPTERİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) firması tarafından, insanlı ve insansız 2 farklı konfigürasyonda geliştirilmektedir.

 

▪︎ Baykar Bayraktar AKINCI

Baykar Bayraktar Akıncı, Türkiye merkezli savunma sanayi firması Baykar savunma tarafından geliştirilmiş, yüksek irtifa uzun dayanıklılık sınıfı sahip silahlı insansız hava aracıdır.

 

▪︎ Baykar Bayraktar DİHA

Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Bayraktar dikey iniş kalkışlı insansız hava aracıdır.

 

▪︎ Baykar Bayraktar KIZILELMA

Muharip insansız uçak sistemi (MİUS)

Baykar Savunma tarafından araştırma/geliştirme çalışmalarına başlanan jet motorlu muharip insansız uçak sisteminin kavramsal muharip insansız uçaktır.

 

▪︎ Baykar Bayraktar Mini İHA

Baykar Mini İHA veya Baykar Gözcü, Kale-Baykar ortaklığı tarafından yakın menzil gece ve gündüz keşif ve gözlem maksatlı olarak geliştirilip üretilen Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk milli ve özgün mini sınıfı insansız hava aracıdır.

 

▪︎ Baykar Bayraktar TB-2

T929 Ağır sınıf taarruz helikopteri

TUSAŞ ana yükleniciliğinde, özgün olarak geliştirilen yüksek mühimmat taşıma kapasitesine sahip ağır sınıf taarruz helikopteridir.

 

▪︎ Baykar Bayraktar TB-3 SİHA

Bayraktar TB3, Baykar firması tarafından geliştirilen TB2 SİHA’nın üst versiyonu olarak tasarlanmaktadır.

TB-3 SİHA’da, uydu kontrollüdür.

 

... Ve

Genel olarak Türkiye, önemli hamleler yaptı ve büyük eserler ortaya çıktı...

▪︎ İstanbul'a dünyanın en büyük Havaalanı yapıldı.

▪︎ Savaşların kaderini değiştiren İHA, SİHA, TİHA yapıldı.

▪︎ Türk Donanması'na teslim edilen TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA isimli gemilerin her birisi farklı görevlerde kullanılacak ve bu platformlar, Türk Deniz Kuvvetlerinin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak...

▪︎ Libya ile savunma ve işbirliği anlaşması yaparak Akdeniz ve Ege denizinde mavi vatan kazanıldı!

▪︎ S-400 Savunma sistemi aldık ve faal hale geldi!

▪︎ 30 yıllık isgalden Karabağ kurtardı!

▪︎ PKK bitme noktasına geldi.

▪︎ Kıbrıs'ta 46 yıl sonra kapalı olan Maraş şehri yerleşime açıldı!

▪︎ Taksim'e Cami yapma hayali gerçekleşti.

▪︎ FETÖ büyük ölçüde temizlendi.

▪︎ Ayasofya 86 yıl sonra Cami oldu!

▪︎ Muhteşem Şehir Hastaneleri yapıldı!

▪︎ Milli muharip uçağı yapıldı!

▪︎ İnsansız jet uçak yapıldı!

▪︎ Milli otomobil fikri Togg için 2017 yılında imzalar atıldı. Gemlik'te üretim üssü kuruldu. Ve 29 Ekim 2022 tarihinde ilk seri üretim Togg, törenle banttan indi. Yerli otomobil Togg artık yollarda!

▪︎ Marmaray, hızlı tren, bölünmüş yollar hayatımızı kolaylaştırdı!

▪︎ İstanbul'un simgesi olarak Çamlıca tepesine Cami yapıldı.

▪︎ İstanbul'un simgesi olarak Çamlıca kulesi yapıldı.

▪︎ Osman Gazi, Yavuz Sultan Selim, Çanakkale köprüleri yapıldı!

▪︎ Sismik araştırma ve Sontaj gemileri alındı!

▪︎ TCG Anadolu uçak gemisi yapıldı!

▪︎ Kızılelma savaş uçağı yapıldı!

▪︎ Dünyanın en büyük barajlarindan olan Yusufeli barajı yapıldı!

▪︎ Denize dolgu yaparak Hopa, Rize Havaalanı yapıldı!

▪︎ Milli silah sanayiimiz kuruldu ve ihracaat yapıyoruz!

▪︎ Dünya'nın en büyük 5 gemiden 3 tanesi bizim... Denizlerimizden petrol ve doğalgaz arıyorlar!

▪︎ Yüzlerce Üniversite açıldı!

▪︎ Bir çok Nükleer santraller kuruldu!

▪︎ Modern Adliye Sarayları yapıldı!

▪︎ Milli Silahlar üretildi!

▪︎ Milli Tank yapıldı!

▪︎ Milli Helikopter yapıldı!

▪︎ Sismik araştırma gemisi yapıldı!

▪︎ Boğazın altına tüp geçit yapıldı!

▪︎ Bir çok Stadyumlar yapıldı!

▪︎ Olimpik yüzme havuzları yapıldı!

▪︎ Her şehre millet bahçeleri kuruldu!

▪︎ Yeni tiyatro sahneleri yapıldı!

▪︎ Metrolar yapıldı!

▪︎ Tüneller yaptık ve yollar kısaldı!

▪︎ 81 şehrimize ücretsiz Kanser Tarama Merkezi kuruldu!

▪︎ Tersaneler yapıldı!

▪︎ Büyük Limanlar yapıldı!

▪︎ Geri dönüşüm tesisleri yapıldı!

▪︎ Dar gelirli ailelere konutlar yapıldı.

▪︎ Yurt içinde ve yurt dışında bir çok tarihi eser restöre edildi.

▪︎ Başörtüsü artık serbest!

▪︎ Hz. Muhammed (s.a.v)'in Hayatı ve Kur'an-ı Kerim seçmeli ders yapıldı.

▪︎ Turksat uydusu uzaya fırlatıldı.

▪︎ Uzaya ilk astronumuz Alper Gezeravcı gönderildi.

▪︎ Ambulans sayısı artırıldı.

▪︎ Orman yangını için Helikoper üretildi.

▪︎ Üniversiteler'de öğrenci sayısı artırıldı.

▪︎ Öğrenci bursları kat kat artırıldı.

▪︎ Doğalgazlı konut sayısı artırıldı.

▪︎ İçme suyuna ulaşan insan sayısı arttı.

▪︎ Okuma yazma oranı arttı.

▪︎ Okullaşma oranı arttı.

▪︎ Tarımsal üretim arttı.

▪︎ Türkiye'nin ilk tohum gen bankası kuruldu.

▪︎ İMF'ye olan 23.5 milyar dolar borç ödendi.

▪︎ Devletin memurlara olan Meyak borcu ödendi!

▪︎ Katsayı zulmü kalktı.

▪︎ Öğrencilere ders kitabı ücretsiz dağıtıldı.

▪︎ Öğrencilere tablet dağıtıldı.

▪︎ Okullar bilgisayar ile donatıldı.

▪︎ Okullara akıllı tahta dağıtıldı.

▪︎ Üniversite harçları kaldırıldı.

▪︎ Binlerce çalınan tarihi eserimiz yurda getirildi.

▪︎ Dünya'nın 3. Deniz dolgulu Havalimanı yapıldı. (Ordu-Giresun Havalimanı)

▪︎ Katar, Pakistan, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleriyle işbirliği artırıldı.

▪︎ Kuzey Irak ve Suriye'ye başarılı askeri operasyonlar yapıldı.

▪︎ İslam ülkeleriyle işbirliği anlaşmaları yapıldı.

▪︎ Rusya-Ukrayna savaşında başarılı roller üstlendi. Dünya'ya tahıl sevkiyati yapıldı.

▪︎ Dünya'daki Türkiye'nin yükselen itibarı sağlandı.

▪︎ Tüneller, barajlar, bölünmüş yollar yapıldı.

▪︎ Karadeniz'de trilyonluk doğalgaz çıkarıldı!

▪︎ Hastaya bakım, yoksula yardım, engelliye iş sağlandı.

▪︎ Filistin'e ve müslümanlara sahip çıkıldı!

....

Mehmet Bozkurt, Eğitimci İlahiyatçı Araştırmacı Yazar

NELER SÖYLENDİ?
@
Mehmet BOZKURT

Mehmet BOZKURT

DİĞER YAZILARI Müslümanlar nerede hata yaptı! Bir soygunun soysuz hikâyesi? Ben Müslüman Arıyorum! Müslümanlar Tarih Yazdı, Bize O Tarih Okutulmadı! Hz. Muhammed bu halimizi görseydi! Ey milletim bu gidiş nereye!? Duamız kabul olmuyor! Filistinli Mücahidler Kurtuluş Savaşı Veriyor! Zulüm ile abad olanın akibeti berbat olur! Soralım mı Müslüman Kimdir! Canımız yanıyor, durdurun har vurup harman savurmayı!! Hz. Aişe ile hz. Peygamber (s.a.v) evlendiğinde kaç yaşındaydı!? Kars bir gazi şehirdir! Kars Bir Gazi Şehirdir!-2 Müslümanlar bugün bu halde mi olacaktı? 14 Mayıs'ta Ya Amerika Kazanacak, Ya Da Türkiye! Nedir Bu Amerika'dan Çektiğimiz, Dik Dur Ey Milletim! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, neden susuyorsunuz! Büyük bir teslimiyetin ibadetidir oruç! Hedef Türkiye'yi Çökertmek! Deprem Kader Midir!? 6+1'li Masadan Haber Var! İslam nedir, ne değildir!? Müslümanım demek yeter mi? Kur'an, Tağut'un şerrinden bahsediyor! Öğretmen olmak bir sevdadır! Ülkemin Ana Muhalet Partisi CHP Nereye Gidiyor! Nefret Ediyor ve Utanıyorum! İnsanı Tanımak Çok Zor! Tarihimizden manzaralar! Tarih şahittir ki, Afrikalı nice kahramanlar haykırdı! Cihan Hakimiyetine İlk Adımdır Malazgirt! Nedir bu huri dediklerı! CHP ile helalleşelim mi ! Hicret yeniden bir diriliştir! Korkma! Allah bizimle beraberdir! Emperyalistlere duyurumdur! İstanbul Bunu Hak Etmiyor! Kurban İbadetime Dil Uzatma! Ümmetin alimleri ne zaman haykıracak!? Korkuyor musunuz!? Libya'da ne işimiz var diyor chp! İnsanlık tarihinde en büyük mesajdır ezan! Bize Veda Ettin Ya Resulullah!? Bu yunan’in derdi ne?! Türkiye ne yapmalı? Türkiye Her Sabah Yeni Bir Gündemle Uyanıyor! İnsanlık tarihi, kadın için ne diyor!? Allah'in kitabı kur'an ile allah'ın resulü hz. Muhammed (s.a.v)' i karşı karşıya getirmek ve bu konuda taraf olmak zulümdür! Kur'an diyor ki bu gidiş nereye!? Kur’an, kadir gecesi diyor! Hz muhammed (s.a.v) ümmi midir? Hayır! Bir devlet nasıl çöker! İnsan, olması gereken yerde mi! Bir rahmet ayına girerken! Bir Milletin Bilinmeyen Tarihi!? Batı ve ABD neden bizi sevmez! Dünya'ya ve insanlığa çok acılar yaşattınız ey Amerika ve Rusya! Zulüm İle Abad Olanın Akıbeti Berbat Olur Siz hiç utanmaz mısınız! Haydi hep beraber ülkemizi krizden kurtaralım! Hz. Muhammed (s.a.v)'e hayasızca saldıranlara cevaptır..! Türk toplumu manevi sorunlar yaşıyor! Müslümanlar ne zaman kurtulacak bu zilletten! Siyaset fikir üreteceğine küfür üretiyor! Türkiye İsraf Batağında.! Tarihimizde bilinmeyen ihanetler..! Kars bir gazi şehirdir..! Zulmeden Chp Helalleşmek İstiyor! Rahat bırakın kadınları..!? Müslümanlar yeniden müslüman olmalıdır! Bizim Cumhuriyet Ne! Diyanet işleri başkanlığı acilen yenilenmelidir! Bir eğitimcinin feryadı! Sen ne diyorsun cübbeli! Ey Amerika Sana Sesleniyorum! Bu Düzen Adam Olmaz..! Neden İhanet Ettiniz!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
RÖPORTAJLAR
Müfredata milli model
Müfredata milli model
ARŞİV ARAMA