DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Orhan SARIKAYA
Orhan SARIKAYA
Giriş Tarihi : 27-06-2018 09:48

Yalnızım

Mit Müşteşarı Hakan Fidan’ın tutuklanmak istenmesi sürecinden başlayarak gezi olayları, 17/25 Aralık süreci, döviz kurları üzerinden yapılan spekülasyonlar, PKK ve FETÖ Terör örgütleri olayları, Patlayan bombalar ve 15 Temmuz darbe kalkışma sürecinin kritik noktalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olan kurmaylarının, Bürokratlarının, Başbakanlarının ve Bakanlarının birçok defa kendisiyle çelişen ifadelerine şahit olduk. Ve her seferinde bu aziz Millet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer aldı.

Özellikle 17/25 Aralık sürecinden sonra toplumda “Dik dur Eğilme!” söylemi en üst seviyeye çıktı. Hatırlayın bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “YALNIZIM!” sözü üzerine toplum “Yalnız değilsin Erdoğan” söylemini üretti. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında kenetlendi. Bu kenetlenen yapı sadece Ak Partili bir kitle değildi. Hatta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası “İdam isteriz!” sloganları atanlarda sadece Ak Partili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan taraftarları değildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Yalnızım!” demişti bir kere ve bu söylem devam etti. Toplum ise FETÖ Terör örgütünün toplumun tüm katmanlarına sirayet ettiğini görüyor ve şahit oluyordu. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise her kesimden kişilerin FETÖ Terör Örgütü üyeliğinden gözaltına alınmasına hatta tutuklanmasına rağmen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası “Yanılmışım!” diyen daha sonra ise ısrarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a zehir zemberek sözler sarf eden ve sonra nasıl olduysa önce yumuşayan akabinde de oğlu Milletvekili aday olanlardan hesap sorulmamasının faturasını vatandaş Ak Partiye kesti.

15 Temmuz darbe girişimi toplum açısından bir travmaydı. Kimisi şehit oldu gözü yaşlı aileler kaldı, Kimisi gazi oldu ve inanılmaz ve tarif edilmez acılar çekti. Hala da o acıları çekenler var mı? VAR…

24 Haziran seçimlerini ise halk, biran evvel siyasette FETÖ Terör örgütü ile daha önce bağlantısı olanlardan hesap sorulması için bir fırsat olarak gördü. Özellikle Aday adaylığı sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “YALNIZIM!” söylemi üzerine bir çok şehit ve gazi yakını başta olmak üzere toplumun bir çok katmanından Ak Parti Milletvekilliği için aday adaylık başvurusu geldi. Bu aday adayları ise özellikle söylüyorum toplumun her katmanındandı. Evet İşçisi de vardı ama Doktoru da vardı, İş adamı da vardı, Mühendisi de vardı, Bürokratı da vardı, STK Başkanları da vardı, Anlayacağınız vardı da vardı…

Peki bu Aday adaylarına ne oldu?

3’er 5’er dakikalık görüşmelerle bu adayların üzeri çizildi. Peki, Kimler aday oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “YALNIZIM!” söylemini ürettiği dönemde sürekli yanında olan birçok defa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tezat açıklamalar yapan Bakanlar, Milletvekilleri ve bu bakan ve milletvekillerine yakın olan kişiler aday oldu.

Listeler ilk açıklandığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “YALNIZIM!” söyleminde emeği geçenlerin tamamının Milletvekili listelerinde yer almasını açıkça söylemek gerekirse vatandaş cezalandırdı. Özellikle Ak Parti seçmeni sürekli şu soruyu sordu! Madem Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnızdı! Nasıl bu yalnızlığına sebep olan kişiler Milletvekili adayı olmuştu?

24 Haziran seçimlerinde toplumun her kesiminde yeni ve daha önce hiçbir şekilde hiç bir suretle FETÖ Terör örgütü ile yan yana gelmemiş, tabiri caizse sıfır kilometre adaylar görmek istedi vatandaş. Ancak 24 Haziran seçimlerine kadar FETÖ Terör örgütü ile mücadelede “YALNIZIM!” söylemi diğer taraftan da mevcut milletvekili ve Bakanların tamamına yakınının aday gösterilmesi vatandaşın sabrını taşırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir cam filmi olayından tutunda MTV zammına varıncaya kadar her şeye müdahil olmak zorunda kalmıştı. Yurt dışı ile ilgili sorunları çözmeye çalışırken öte yandan vatandaşın cam filmi isyanına müdahil olmak! Yada bir yandan döviz kurları üzerinde ki spekülasyonları çözmeye çalışırken öte yandan Milli Eğitimin TOEG sorununa yada Futbola el atmak?!

Bu ve buna benzer bir çok ikilik açıklamaları vatandaş not etti! Ayrıca,

Taşeron konusunda onlarca uyarımıza rağmen olan sistemi daha da çorba haline getirip bakın taşeron sorununu çözdük demek! Siz çözdük diyorsunuz ama sorunu yaşayanlar işin daha da karmaşık hale geldiğini bizzat yaşıyor! Ya da İdam yasası ve Mahkumlara tek tip kıyafet sorunu! Her ikisini de yapamayacağınızı bile bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne koymak! Bedelli Askerlik konusu yada Süresiz nafaka sorunu, Ya da sözleşmeli öğretmenler sorunu, Emeklilikte yaşa takılanlar, Ya da katsayı sorunu gibi daha bir çok sorun tabiri caizse halının altına süpürüldü….

Aslında bu ve buna benzer daha birçok sıkıntıyı dile getirebilirim, Ancaaaakkkk Vatandaş bunca sorunun her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çözüleceğine inancı olmasına rağmen aynı yüzlerin yeniden Milletvekili adayı olmasını kabul etmedi ve Ak Partiye tabiri caizse çizgiyi attı! Neden ak parti oyları düştü sorusunun cevabı işte budur.

Siyasette FETÖ ile Mücadelenin tamamen yapıldığına ve siyasetin FETÖ Terör örgütünden temizlendiğine vatandaş inanmıyor. Hali hazırda ki Bakan ve Milletvekillerinin de bu sorununu çözeceğine inanmıyor. İşte bu yüzden Ak Parti kaybederken Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti 317 vekil çıkarırken %49,5 oy oranı olan Ak Partinin oy oranı %42,5’a düşmüş yetmemiş Milletvekili sayısı ise 295’e düşmüş gibi görünse de aslında kayıp daha büyük! Şöyle ki bir önceki mecliste 550 olan milletvekili sayısı 600’e çıktı. haliyle 550 Milletvekilli bir mecliste %50’nin üzerinde bir çoğunluğa sahipken şuan mecliste %50 çoğunluğa bile sahip değilsiniz. Ayrıca, BBP Adaylarına yer açmak için Ak Partili adaylar ötelendi ve bu da aslında ak partili seçmeni rahatsız etti ve sonuç olarak ta Ak Parti Milletvekilleri arasında ittifaktan dolayı sadece BBP Başkanı Mustafa Destici Ak Parti sıralarından Milletvekili oldu.Diğer BBP’li Milletvekili adayları seçilememiş olsa da mevcut ak partili seçmen bu duruma tepki koydu.

Bununla birlikte HDP’nin meclise girmesinin kısmen sorumlusu CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu desek de HDP’nin meclise girmesinin en büyük etkenlerden bir tanesi de Ak Partinin aday tercihleriyle de alakalı. Haliyle HDP’nin meclise girmesini sadece CHP’ye bağlamak oldukça büyük bir hata olur. Doğu ve Güneydoğu’da oy kaybına uğrayan HDP batıda oy oranını artırmasını CHP’ye bağlayabilirsiniz ancak Doğu’da doğru adayları göstermediğinizde sorun sizde demektir. Bu tezime karşı çıkanlara 15 Temmuz gecesi D.Bakır sokaklarında darbe karşıtı gösterileri hatırlamalarını tavsiye ederim…

İşin özü Ak Parti, Milletvekili adayları seçilirken yapılan hatalardan dolayı hem meclisteki çoğunluğunu kaybetti hem de HDP’nin yeniden meclise girmesinde etken oldu. Ama öte yandan da gerek MHP tabanı gerekse Ak Parti tabanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini devam ettirdi.

AK Parti: %42,56  MHP:%11,10 olarak toplamda CUMHUR İTTİFAKI: %53,66 oy aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise %52.40 oy oranı çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakından %1,26 eksik aldı. Belki küçük gibi bir oran gibi görünse de büyük bir oran. Peki bu fark nereden ve nasıl oluştu diye de sormak lazım. MHP Tabanının tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini kabul edersek ki bence öyle, hali hazırda Ak Partide Milletvekilliğinde oylarını Ak Partiye veren ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermeyen bir %1,26’lık kesim var. Bu kesim acaba FETÖ’nün memnun olduğu adayları desteklemesi olarak yorumlandırabilir mi sizce? İşte bu yüzden Ak Parti’de aday sorunu üzerinde durmak lazım diyorum.

Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Ak Partiye bu destek nereye kadar?

2019 Mahalli seçimlerinde de mevcut Belediye Başkanlarıyla Ak Parti yola devam kararı alırsa işte bu destek hem Ak Parti için hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan için oraya kadar. Çünkü seçmen çok açık ve net bir şekilde mesajı verdi.Ak Parti seçmeni değişim istedi. Ve bu değişim gerçekleşmediği takdirde 2019’da Ak Partinin oylarının daha da düşme trendine gireceğini görmemek hata olur…

Her şeye rağmen ben umutsuz değilim çünkü;

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk defa balkon konuşmasına tek çıktı ve bu başlı başına bir mesajdı, yaptığı balkon konuşmasında ise “Mesajı aldık.” dedi.

Orhan Sarıkaya

NELER SÖYLENDİ?
@
Orhan SARIKAYA

Orhan SARIKAYA

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi? Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Trump Papazı Buldu Kaos’un Algı Operasyonu… Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… 30 Dakika! Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! İhale+AKP=FETÖ Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur! Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Adalet Yürüyüşü… Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA