DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Bedriye Arık ÇAMBEL
Bedriye Arık ÇAMBEL
Giriş Tarihi : 14-02-2022 11:12

Zamlar geri çekilsin!

Peteğini tutan tuttu. Ya peteğini tutamayanlar ne yapsın ya da ne yapacaklar? Bu yapılan zamlar kabul edilecek, sineye çekilecek tipten zamlar değil. Daha eski yazımda şunu belirtmiştim.” Büyük devletler arasında savaş çıkacak ve kıtlık baş gösterecek.” Tam da bu duruma doğru sürüklendiğimizi belirtmekte fayda görüyorum. Şuan büyük bir soğuk savaş içerisindeyiz.

Büyük  adaletsizliklerin olduğu ve yönetim boşlukları ile yönetilmeye çalıştığımızı fark ediyoruz. Zengin iyice zengin olurken fakir insanlar, iyiden iyiye yokluk ve sefalete doğru sürüklenmeye devam ediyor. Evlere, ev kiralarına, arabalara, elektriğe,meyveye,sebzeye yapılan zamlar kesinlikle kabul edilecek cinsten zamlar değil. Bu yapılan zamlar o kadar fazla ki maaşlara yapılan zam ve iyileştirmeler de insanları tatmin edemez olmuştur.

15 yaşında (çocuk saydığımız ergenlikten yeni çıkan gençlerimiz geleceğe sağlam adımlarla ilerleyemez olmuştur.)Kurtuluşu ise kendi ülkesinden kaçarak kurtulmakta görmeye başlamıştır.Ama hangi ülke belli şart ve kriterleri tamamlayamayan insanları ülkesine alır yada almak ister ki?..

Bir bakıyorsunuz belli liyakat sahibi insanların devlet dairelerinde kadrolu işleri yokken diğer taraftan halkın bütçesinden alınan paralarla belli kişilerin utanmadan, Allahtan korkmadan keyfi ve özel harcamaları için milyonları harcaması insanları  şaşkınlık içinde bırakıyor.

Ülke yönetimi gerçekten çığırından çıkmış vaziyette, devlet kadrolarında her yerde belli kişiler ve onların isteği doğrultusunda belli insanlar yerleştirilmiş. Ve her zaman ki gibi halkın içinden gelen insanlara söz hakları verilmemiş.(Bileğinin gücüyle gelen nadir insanları  bu gruplardan ayırarak belirtmek istiyorum.)

Kar yağar yollar kapanır, fabrikalarda işçiler mahsur kalır. Âmâ işçilerin oyları ile makam mevki sahibi olan insanlar kendi keyfini sürerler.

Dava dava diye kapı kapı dolaşan insanlar belli programlara alınmazken, belediyelerden rant götüren, dava ile alakası olmayan insanlara, belli programlarda protokolden yer verilir.

2,3 üniversite mezunu insanlar belediye meclis üyesi dahi olamazken lise mezunu insanlar en iyi kariyerlere getirilir.

Kısacası bu ülkede ya prens yada prenses olacaksın ya da sanal bir kral tacının peşinde şak şak diye ellerini oynatacaksın. Çünkü gerçek kral tacı taşıyan insanlar, içlerinde barındırdıkları insani vicdanla çıkarlarına ters dahi gelse doğru karar vermekten asla vazgeçmezler.

Bir de hiç bir baltaya sap olamamış, belli kurum veya belli kişilerin çıkarı için belli konumlara getirilmiş içi boş olan, etrafını gaz lambasının ışığı kadar dahi aydınlatamayan insanlardan çok fazla görürüz yada kendi boş karakterlerini bulundukları mevkiinin gücünü kullanarak doldurmaya çalışan sanal prensleri görürüz.

Velhasıl içinizdeki lider veya kahraman sevgisini dışa yansıtmayın derim. Sizin dava uğruna uykusuz geceler geçirdiğiniz liderinize olan sevginizi suistimal edecek ağzı kulağından beri gelememiş genel başkan vasfında yaptığı iyiliği kurumların çıkarı için değilde kendi çıkarına yönlendiren kişilikler çıkacaktır.

Zamlar geri çekilsin, liyakat sahibi insanlar devlet kadrolarında söz sahibi olsun. Belli mevkilerde bulunan insanlar, örneğin bir kurum müdürü diyelim sen müdürsün, o bölgenin valisi değilsin ama o bölgede valinin değilde müdürün sözü geçiyorsa elimizi başımızın arasına alıp iki kere düşünelim diyorum.

Eşit işe eşit ücret yoksa, bir taraf refah içinde yaşarken diğer taraf elektrik, su faturasını nasıl ödeyeceğinin hesabını yaparak, mutfak erzakı için market market indirim kovalıyorsa hiç kimse boşu boşuna sevinmesin.

Böyle giderse seçimlerde oy moy yok ...

Çünkü halk bilinçlenirse halk kendi kendini de yönetebilir. Halka faydası olmayan sürekli rantçıları kalkındıran yöneticiler tarihin tozlu raflarına atılır...

Özellikle vatan ve millet sevgisi olmayan yöneticiler istediği kadar ittifak kursunlar. Asla başarılı olamayacaklardır.

NELER SÖYLENDİ?
@
Suna Dağ 4 ay önce
Duygularıma tercüman olmuşsunuz çok teşekkür ederim yazınız için

Dikkate alınacak çok değerli kelam etmişsiniz

Bedriye hanım
Bedriye Arık ÇAMBEL

Bedriye Arık ÇAMBEL

DİĞER YAZILARI 2023 Yılından 2024’ e Girerken Kısa Özet İsrail Devlet Değil Terör Örgütüdür Atanamayan Uzmanlar 15 Temmuz; Cesaret, Erdem ve Zafer… 14 Mayıs Seçim Sonucunu Açıklıyorum İnternet Dolandırıcılığı Bağımsız Milletvekili Olmak Eylül Ayının Girmesiyle Piyasalar Açılacak Ücretli öğretmenler zor durumdalar Bir ülke içten nasıl çürütülür? Nerede o eski bayramlar! Dolandırıcılıkta son nokta! Hiç Bir Şeyin Geçeceği Mececeği Yok Türkiye De Bayan Yazar Olmak Çok Zor! Nefret Yok, Sevmek Var Adalet Ve Eşit Haklar Yangın var türkiyem! Yangın var… Sizce Hangisi Daha Tehlikeli Delta Virüsü Mü? Z Kuşağı Mı? Aşı Olalım Peygamber Efendimiz Ve Sahabeler Peygamber Efendimiz’in Hz.Muhammed Mustafa S.A.V 'İn Gençlik Yılları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V) Hayatı Peygamber Efendimiz Doğmadan Önce Yaşanan Mucizevi Olaylar Sihirli Değnek Mucize Çıkar Maskeni Kudüs neden önemli! Yuvayı Yapan Dişi Kuştur… 28 Şubat’ı Z Kuşağı Bilmez! İstanbul Aşktır İstanbul Siyaseti Bir Başkadır... Küresel Güce Teslim Olmayacağız Aşağı Bakmayacağız! Whapsapp’ı Siliyor Muyuz! 2021 Koronavirüs Aşısı Asgari Ücret ‘O000h Be’ Dedi Millet! Bahçekent Kemal Kılıçtaroğlu'na Sesleniyorum Ücretli Öğretmenler Öğretmenler Gününde Müjde Bekliyorlar! Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 3 Ücretli Öğretmenlikte Durum Tespiti 2 Ücretli Öğretmenlerin Sorunları ve Durum Tespiti!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA