Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-12-2020 10:45   Güncelleme : 03-12-2020 10:45

Yepaş Samsun’da Engelli Aracı Şarj İstasyonları Kurdu!

YEPAŞ engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilmek ve sosyal yaşamın içine kolayca katılabilmeleri için akülü araç şarj istasyonları kurdu.

Yepaş Samsun’da Engelli Aracı Şarj İstasyonları Kurdu!

Yeşilırmak Elektrik Perakende Şirketi (YEPAŞ) hizmet alanında birçok sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir. Son olarak Samsun Büyükşehir Belediye’si ile ortak yürüttüğü engeli aracı şarj istasyonlarını, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilmek ve sosyal yaşamın içerisine kolayca katılabilmek için akülü şarj istasyonları kurdu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği ve projelendirdiği Samsun ilinde dokuz farklı noktaya akülü şarj istasyonları yerleştiren ve ücret alınmayan cihazların kurulumu gerçekleşti. Vatandaşlarımızın kullanımına sunulan cihazların temini, kurulumu ve ücretsiz olmasını karşılayan YEPAŞ, bölgede farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten YEPAŞ Genel Müdürü Arif AKŞAM, ‘Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak için elimizden gelen desteği her zaman vermekteyiz. Artık şehir içinde şarj sorunu yaşamadan daha aktif olarak hayatlarını sürdürecekler’ diye konuştu. 

Örnek Bir Çalışma Yapmanın Mutluluğu İçindeyiz

YEPAŞ Genel Müdürü Arif AKŞAM yaptığı açıklamada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün için bu yıl daha da heyecanlı geçmesinden bahsetti. Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen çalışmanın hayata geçirilmiş olması mutluluk verici diyerek ekledi. ‘Engelli Araç Şarj İstasyonu’ ile engelli vatandaşlarımız Samsun’un dokuz farklı noktasına yerleştirilen istasyonlarda akülü sandalyelerini ücretsiz bir şekilde şarj edebilecekler. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırabilmeleri için bizler de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Onların hayatına böyle güzel projelerle dokunmak bizleri çok mutlu ediyor. Cihazlarımızın kullanımı çok basit herkes kolaylıkla kullanabilecektir. Tüm Samsun halkına hayırlı olsun’’ dedi ve bu çalışmanın diğer iller için de örnek olmasını ve çalışmaların yapılması temennisinde bulundu.

 

Uygulama Noktaları

  1. Sevgi Kafe (göl tarafına)                                     
  2. Belediye Kavşağı-Sakatlar Derneği                                                  
  3. Batı Park                                                                                    
  4. Panorama Müzesi-Valilik                                                                      
  5. Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme Ve Rehabilitasyon Merkezi
  6. Piazza AVM Avlusu (üst geçit altı hizası)
  7. Cumhuriyet Meydanı
  8. Samsun Millet Bahçesi
  9. Sanat Merkezi
Recep YAZGANRecep YAZGAN