Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber

Gazeteci Recep Yazgan’a ağır hakaret ve tehdit!

Alihan Kuriş liderliğindeki Süleymancılar yapılanmasına yönelik yürütülen adli soruşturmalar derinleştikçe Samsun yerelinde tansiyon yükseldi.

Gazeteci Recep Yazgan’a ağır hakaret ve tehdit!
Paylaş:

Cemaatin Samsun’daki kilit yöneticilerinin yurt dışına kaçtığına dair iddiaları gündeme getiren Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Recep Yazgan, Samsun Barosu’na kayıtlı bir avukat tarafından sosyal medya üzerinden açıkça tehdit edilerek ağır hakaretlere maruz kaldı.

Soruşturmalar kapsamında cemaat yönetiminin köşeye sıkıştığı bir dönemde, Samsun’daki kritik isimlerin Gürcistan üzerinden Avrupa’ya kaçış hazırlığında olduğuna dair yayımlanan haberler paniği tırmandırdı.

İddialara kurumsal veya hukuki bir yalanlama getiremeyen çevrelerden ise basına yönelik hedef gösterme ve tehditler gelmeye başladı.

Gürcistan üzerinden Avrupa’ya kaçış iddiası gündem yarattı

Samsun’un etkili yayın organlarından Akasyamhaber, 22 Eylül tarihli haberinde Süleymancıların Samsun’daki yöneticilerinden Zafer K. ile Kadir A.’nın Gürcistan’a kaçtığı iddiasını kamuoyuna duyurmuştu.

Haberde, söz konusu isimlerin Gürcistan üzerinden Avrupa’ya geçerek izlerini kaybettirmeyi ve haklarındaki soruşturma süreçlerinden kaçmayı amaçladıkları öne sürüldü. Ayrıca bu şahısların "uyuşturucu" ve "yasa dışı para trafiği" gibi ağır adli suçlamalarla irtibatlı oldukları yönündeki detaylar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İddialara açıklama yok, gazeteciye tehdit ve hakaret var

Haberin ardından ismi geçen şahıslardan ya da cemaat çevresinden iddiaları çürüten resmî bir yalanlama gelmezken, Samsun Barosu’na kayıtlı avukat Mehmet Uzun sosyal medya üzerinden basın mensuplarını hedef aldı.

Haberlerin ardından paniğe kapılarak hakaret ve tehditler savuran avukat Uzun, sosyal medya paylaşımında gazeteci Recep Yazgan’ı şu sözlerle tehdit etti:

"Ulan it yazıyı hazırlayan köpek beşli çetenin ve avanelerinin yurtdışına kaçışlarını yazsana it köpek insanların yurtdışına gidiş gelişlerini bu tür yalan haber yaparsan fitne çıkarırsan bir gün o yılan gibi sağa sola dönen yalan dilini en senden koparırlar."

Hukuki süreç başlatılıyor: Suç duyurusunda bulundu

Hukuk etiğini ve meslek kurallarını ayaklar altına alarak gazetecilik faaliyetlerini hedef alan skandal paylaşımların ardından Gazeteci Recep Yazgan’ın harekete geçtiği bildirildi.

Yazgan’ın, can güvenliğini hedef alan tehditler ve ağır hakaretler nedeniyle avukat Mehmet Uzun hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğu ve konuyu ayrıca baro disiplin kuruluna taşıyacağı öğrenildi.

Kaynak: Aydınlık Gazetesi

Bu haber Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Samsun Haber Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat