Siyaset
Giriş Tarihi : 18-04-2024 13:56

Mesajı Aldık Değişimi Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi, atacağı adımların ilk işaretlerini verdi.

Mesajı Aldık Değişimi Yapacağız

"Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

"Birileri 'yerel iktidar' diye Türkiye'de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Tek bir iktidar var o da; Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Şunu herkes bilsin ki, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez."

BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 31 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin "Sandıktan çıkan takdir hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, başımızın üstünde yeri vardır" diyen Erdoğan, siyasetçinin milletin iradesini küçümseme, yok sayma hakkı olamayacağını belirterek şöyle devam etti:

SEÇİME KATILIM DÜŞÜKTÜ

"31 Mart kapsamlı değerlendirmeyi hak ediyor. İlk göze çarpan katılım seviyesinin düşüklüğü. Yaklaşık 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımadı. Katılım oranının düşüklüğü partimizin oyunu etkilemiştir. 10 ay önce bize ve ittifakımıza yüzde 52,2 ile destek veren insanlarımızın önemli bir kısmının sandığa gitmediğini görüyoruz. Bunun altında yatan nedenleri de en ince detayına kadar analiz ediyoruz. AK Parti teşkilatlarıyla birlikte, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklara karşı meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı seçimlerden alnının akıyla çıktı. Seçimler yüzde 40,5 oy ile Cumhur İttifakı'nın üstünlüğüyle sonuçlandı. Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ettiğimiz, MHP'nin Genel Başkanı Sayın Bahçeli ve ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İttifakımız Türkiye bekasının teminatı olmayı sürdürecektir. Milletimiz bize aynı zamanda pek çok yerde denetleme görevini de tevdi etti. Şehirlerimizin kaynaklarının terör örgütlerine, reklam ajanslarına, fırsatçılara değil, insanlarımıza harcanmasını temin için gereken her şeyi yapacağız."

HATAY'IN TAVRI NET

"Hatay sürekli örselenen şehrimiz oldu. Hatay ile aramızı bozmak için çok uğraştılar, sosyal fay hatlarımızla oynamaya kalktılar. Hatay bu oyunlara karşı tavrını net şekilde ortaya koydu. Cumhur İttifakı ve AK Parti'ye duyduğu güven için Hatay'a teşekkür ediyorum. Ana muhalefet partisinin Hatay'ın iradesini gasp etme girişimi son ana kadar devam etti. 'Ölülere oy kullanıldırıldı' gibi akla ziyan yalanlar söylendi. YSK bu hezeyanlara karşı son noktayı koydu. Seçim sonuçlarından herkes kendisine ders çıkarıp iç muhasebesini yapacak. Bunun yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılanlar olduğunu görüyoruz. Ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar, kendilerince yerel iktidar merkezi iktidar diye ikili yapı ihtisas etmeye çalışıyor. 'Yerel iktidar-merkezi iktidar' diye ikili yapı ihdas etmeye çalışanların söylemleri demlendikleri ortaklarına diyet ödeme hamlesi değilse ham bir hayaldir. Tek iktidar vardır o da milletin ülkeyi yönetme yetkisi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir."

DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

"Milletimiz, bizden kapsamlı, samimi ve cesur bir özeleştiri yapmamızı istemiştir. Biz de bu tablonun çok iyi farkındayız. Bu mesajların gereğini mutlaka yerine getireceğiz. Bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha güçlü yolumuza devam edeceğiz.

Köklerimize, iradesiyle ve desteğiyle bizi bu makamlara taşıyan aziz milletimize, bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız. Lügatımızda böbürlenme, millete tepeden bakma, aramıza Mesafe koyma yok. Siyaseti de birilerine imtiyaz, makam, koltuk dağıtmak için yapmayız. Bu konuda oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcudur.

Bakılmadık, incelenmedik, üstü açılmadık hiçbir nokta bırakmadan, muhasebe ve murakabe sürecimizi neticelendireceğiz. Bize destek olanlarla birlikte sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihte bulunan vatandaşlarımızın da mesajlarını, en doğru biçimde okuyacak, değerlendirecek, gelecek dönemdeki yol haritamızı belirleyeceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Bu partinin temelinde, ismi bilinen bilinmeyen binlerce fedakarın, kahramanın emeği, alın teri var. Teşkilatlarımızın moralini bozmaya yönelik bir kampanya yürütülüyor. Bunlar, AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Türkiye'nin en büyük partisiyiz, muazzam bilgi birikimine ve tecrübeye sahibiz. Biz 'bitti' demeden hiçbir şey bitmez. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz. Heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri. Biz seçmenin mesajını okuruz, doğru okuruz, gerekeni yaparız, arızaları düzeltir, eksikleri giderir, tekrar yola koyuluruz. Eleştiri ve öz eleştiri tamam ama AK Parti'yi, özellikle de fedakarlık abidesi olan AK Parti teşkilatını, bu maske altında hırpalamaya kalkışanlara da müsaade etmeyiz. Medyadan AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlara rıza göstermeyiz."

BU HAREKETTE ŞIMARIKLIK OLMAZ

'AK Parti'ye ayar vermeye kalkışanlara rıza göstermeyiz. Partimizin ilgili kurulları her türlü detayı inceliyor. Şahsi ikbal devşirme emelleri olanlara ekmek çıkmaz. Bakanlarımız, teşkilatlarımız olarak halkın içine gireceğiz, milletimize hizmeti sürdüreceğiz. Başkaları ne yaparsa yapsın biz işimize bakacağız. Bu harekette şımarıklık olmaz. Milletin değerlerinden kopma asla olmaz. Bu hareket korkakların omuzlayacağı bir hareket değildir. Muhasebemizi yapar nelere kalmıştık der ve yolumuza revan oluruz."

ENFLASYONDA ZAFER YAKIN

Milletin beklentilerini çok iyi bildiklerini söyleyen Erdoğan, "Artık seçimin de olmadığı önümüzdeki 4 yıl içinde enflasyonla mücadelemizi inşallah zaferle sonuçlandıracağız. Geçmişte yaptık, yine yapacağız" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 'Terörle mücadelede taviz vermeyeceğiz. Güvenlik meselelerinde geri adım atmadan haklarımızın peşinde koşacağız" dedi.

ÇAĞ ATLATTI

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının 31. yılında minnetle, şükranla, özlemle yad ettiğini belirten Erdoğan, "Rahmetli Özal'ın 'çağ atlayan Türkiye' diyerek açtığı yoldan giderek, ülkemize ve milletimize tarihi başarıları yaşatmanın gururunu yaşıyoruz. Rabb'im kendisini cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin diyorum." ifadelerini kullandı.

KİMSE FİLİSTİN HASSASİYETİMİZİ SORGULAYAMAZ

Erdoğan, "Hiç kimse ne şahsımın ne bu kadronun Filistin hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir" diyerek şöyle devam etti: "Bu uğurda bedeller ödedik. Unutmayın, 12 Eylül darbesi, Konya'daki Kudüs mitinginin; 28 Şubat darbesi, Sincan'daki Kudüs Gecesi'nin ardından geldi. MİT'e operasyon, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz ihaneti, Siyonizmin uşağı, vatan haini FETÖ tarafından, bizim Filistin hassasiyetimizi kırmak için yapıldı. Davos'ta katillerin yüzüne açık yüreklikle 'one minute' demiştik."

KUVAYI MİLLİYE GİBİ...

"Türkiye'deki Kuvayı Milliye ne ise Hamas da işte odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun farkındayız. Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam da Allah ömür verdikçe Filistin davasını savunmaya devam edeceğim. Bunlar Hitler'i çoktan geçtiler. 14 bin masum çocuğun ölümünü görmeyip, 'Hamas terör örgütüdür' diyerek İsrail'e yaranmaya çalışanlara inat, biz Filistin'in bağımsızlık mücadelesini her şartta, her koşulda cesaretle savunacağız. Bazı yaptıklarımız görünmüyor olabilir ama çıkıp bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar rezil olacaklar."

HAMAS: GURUR DUYDUK

Hamas, Erdoğan'ın konuşmasının ardından açıklama yaptı: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırmaktadır. Gurur duyuyoruz."

adminadmin