Eğitim
Giriş Tarihi : 16-04-2025 17:54

Sürücü Kursu Hakkında Detaylı Bilgiler

Genel olarak alınmak istenilen ehliyet türüne göre alınacak olan ehliyet kursu değişim gösterir.

Sürücü Kursu Hakkında Detaylı Bilgiler

Motorlu araçların kullanılması adına bireylerin sürücü kursu üzerinden eğitimlerini alarak girecekleri sınavlardan başarılı sonuçlar alması gerekir. Günümüzde farklı kurslar bu alanda hizmet verdiği için insanlar aralarından isteklerine göre en iyi seçimi yapmaları önemlidir.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Genel olarak alınmak istenilen ehliyet türüne göre alınacak olan ehliyet kursu değişim gösterir. Bu aşamada sürücü kursu ile doğru şekilde iletişime geçilerek kayıt işlemi yapılmalıdır.

  • Binek araçlar için B sınıfı
  • 125 cc’ye kadar motosikletler için A1 sınıfı
  • 125 cc üzeri motosikletler için A2 sınıfı
  • Tam motosiklet kullanımı için A sınıfı
  • Mini kamyonet tarzı araçlar için B1 sınıfı
  • Kamyon için C sınıfı
  • Büyük ticari araçlar ve otobüsler için D sınıfı
  • B, C, ve D sınıfı ehliyetli kişilerin römork kullanabilmesi için E sınıfı

Olarak kategorilere ayrılan ehliyet türleri arasından kullanıma göre seçim yapılabilir.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Gerekli sınavlara girerek sürücü kursu aracılığı ile ehliyet alırken mutlaka sağlık raporu, kurs kayıt belgesi, fotoğraf, adli sicil kaydı, kimlik gibi istenilen belgelerin kursa verilmesi gerekir. Daha sonrasında kazanılacak sınavların sonucunda alınacak tamamlama belgeleri ile de ehliyet başvurusu yapılır.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Çok fazla aracın ve trafiğin olduğu İstanbul’da, özellikle yeni ehliyet almış kişilerin araç kullanımında sorunlar yaşaması oldukça normaldir. Kursta alınan eğitimin yeterli olmadığı durumlarda alınacak özel direksiyon dersi ile beraber trafiğe çıkmak çok daha kolay bir hale gelir.

İsteğe göre farklı saatler alınacak özel direksiyon dersi sayesinde trafiğe çıkmaktan korkan ya da kendini yetersiz hissedenler kısa sürede araç kullanmaya alışırlar.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Tek başına herhangi bir sorunla karşılaşmadan ve kendini kötü hissetmeden trafiğe çıkmak isteyenler, uzmanından alacakları özel direksiyon dersi ile aradıklarını elde edebilir. Ortalama 10 12 saat alınacak ders sayesinde rahatlıkla trafikte zaman geçirmek mümkün olur.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Tırları kullanabilmek için kişilerin öncelikli olarak tır ehliyeti almaları şartı vardır. Bu ehliyeti almak için eğer ki kişi yaş konusunda uygunsa ve B sınıfına ait ehliyete sahipse, alacakları eğitimin ardından sınava girerek C sınıfı ehliyeti alıp sonra bunu CE sınıfı ehliyete dönüştürebilirler.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Başta kimlik fotokopisi olmak üzere biyometrik fotoğraf, adli sicil kaydı, diploma, sağlık raporu ile beraber sahip olunan ehliyet belgesi de yine başvuru sürecinde iletilmelidir. Böylece kısa sürede eğitim ve sınav sürecine girilir.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Normalde birçok ehliyet için yaş sınırı 18 iken tır ehliyeti için 22 yaşından gün alınması şartı vardır. B sınıfı ehliyeti olanlar ilgili yaş aralığındaysa yalnızca direksiyon sınavına girerek ehliyetlerini yükseltebilirler.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

21 yaşını doldurmuş olmak, bu ehliyeti almak için gerekli olan tek şart değildir. Aynı zamanda C sınıfı ehliyete sahip olmak, ehliyete el konulmamış olması, sağlık sorununun bulunmaması ve tır ehliyeti için girilen sınavda başarılı olmak gerekir.

adminadmin