Siyaset
Giriş Tarihi : 09-06-2021 11:07   Güncelleme : 09-06-2021 11:07

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül "Her Parti Kendi Adayını Çıkarmalı"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin Manisa’da gerçekleştirdiği toplantıda 2023 yılı seçimleri için tüm hazırlıkları süratli bir halde devam ettirdiklerini belirterek, bilhassa Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda ittifak fikrine sıcak bakmadıklarını söyledi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Türkiye genelinde teşkilatlarını süratli bir formda kurmaya devam ettiklerini belirten ve haziran ayı ortalarına gerçekleştirecekleri büyük kongre ile seçim yarışına dahil olacaklarını kaydeden TDP Genel Lideri Sarıgül vilayet il gezmeye ve partililerle buluşmaya devam ettiğini söyledi.

Manisa’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TDP Genel Lideri Sarıgül, partisinin lisan, din, ırk, kültür ve mezhep farkı gözetmeyen bütün ulusumuzu kucaklayan Türkiye’nin demokratik kitle partisi olduğunu söyledi.

 

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI”

TDP Genel lideri Mustafa Sarıgül açıklamasında pandemi sürecini kıymetlendirerek, 2 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneğinin mühletinin daha da uzatılması gerektiğinin altını çizdi. TDP Genel Lideri Sarıgül yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Pandemi münasebetiyle bilhassa sıhhat çalışanlarımıza ödenmesi gereken ödemelerin bir an evvel yapılmasını istek ediyoruz. Sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Onlar bin bir fedakarlıkla yurttaşlarımızı uygunlaştırmak için ellerinden gelen bütün çabayı ve uğraşı gösteriyorlar.

Kısa çalışma ödeneği 2 ay uzatıldı lakin bu kafi değil. Esnaflarımız büyük bir badire içerisinde.  Pandemi devri içinde kısa çalışma ödeneğinin kesinlikle uzatılmasını değerle iktidardan beklemekteyiz.

Çünkü devletimizin ve esnafımızın ışığının sönmemesi lazım. Esnaf dediğimiz vakit 15 milyon yurttaşımızı ilgilendiren bir mevzudur.

Görev verilmeyen öğretmenlerimiz için ben de bir öğretmen olarak üzülüyorum. Misyon verilmeyen meslektaşlarımıza kesinlikle misyon verilmeli. Onlar öğrencilerimizle kesinlikle buluşmalıdır.

 

“HER PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARMALI”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin gelmesiyle gündeme gelen ittifaklar hakkında da açıklamalarda bulunan Sarıgül şöyle konuştu;

İttifaklarla ilgili partimizin kurucular şurasıyla yaptığımız toplantılarda, teşkilat liderleriyle yaptığımız toplantılarda biz birinci cinste bütün milletimizle buluşmayı dilek ediyoruz.

Belki de öylesine bir aday çıkaracağız ki örfüne bağlı, töresine bağlı, bayrağından ayrılmayan, toprağından ayrılmayan inançlara saygılı, laikliği savunan, Atatürk milliyetçiliğini her vakit en önde tutan unsurlarımız ve prensiplerimizle bizim çıkaracağımız aday birinci cinste ipi göğüsleyecek bir aday olacak.

O nedenle biz birinci turda bir ittifak fikrini gerçekçi bulmuyoruz. Biz isteriz ki birinci turda her siyasi parti kendi adayını çıkarsın, ikinci turda zaten ittifaklar oluşur.

Birinci turda ittifak isteyen muhalefet partileri, genel başkanları kendi koltuklarını koruyorlar. Onun için gerçek oylarının ortaya çıkmasını asla istemiyorlar. Türkiye Değişim Partisi’nde hiçbir arkadaşım koltuğu korumaz, biz laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin şahlanması için yollardayız.

Recep YAZGANRecep YAZGAN