Dünya
Giriş Tarihi : 29-11-2023 13:43

Yahudilerin Kontrolündeki Küresel Medya

Hiç merak ettiniz mi, 1940'lı yıllardan sonra Küresel Medya'da neden İsrail ve Yahudi Lobisi'ne karşı olumsuz haberler neden çıkmıyor?

Yahudilerin Kontrolündeki Küresel Medya

Küresel Medya'nın sahibi kimler?

Digital medya şirketlerini kimler kurdu?

Küresel medya denildiğinde akla gelen en büyük şirketlerin sahipleri ve yöneticilerinin Yahudi olduğu görülmektedir. Örneğin; Warner Bros, Paramount Pictures, Universal Pictures, Sony Pictures, Walt Disney ve News Corporation bunların başında gelmektedir.

Yahudiler bu şirketler aracılığı ile küresel eğlence, sinema, müzik, televizyon, radyo gibi platformları uzun yıllardır kendi dünya görüşleri için kullanmakta ve küresel kamuoyunu bu doğrultuda yönlendirmektedir.

MEDYADA YAHUDİ SERMAYESİ VE KAMUOYUNUN YÖNLENDİRİLMESİ

Yahudilerin medya gücü sadece eğlence sektörüyle sınırlı değil elbette. Asıl operasyonların açıkça ve doğrudan yapıldığı medya platformları Yahudilerin kontrolündeki haber ajanslarıdır.

“The Times of Israel” sitesinde “Yahudi dostlarım bu noktada dürüst olmalıyız, Medyayı kontrol ediyoruz.” ifadesi kullanılmıştır.

Adlarını sıklıkla duyduğumuz ve Yahudilerin kontrolünde olan bu haber ajanslarına gelin yakından bakalım.

Kamuoyu oluşturma ve küresel gündemi şekillendirmede etkili bir medya kuruluşu olan New York Times’ın büyük hissedarı olan Sulzberger ailesi Yahudi kökenlidir.

Washington Post'un yöneticisi Donald Graham, Yahudi asıllıdır. Los Angeles Times ve Chicago Tribune gazetelerini yayınlayan Tribune Company'nin sahibi Sam Zell de Yahudi kökenlidir.

Washington Post'un yöneticisi Donald Graham, Yahudi asıllıdır. Los Angeles Times ve Chicago Tribune gazetelerini…

Wall Street Journal, sıkça Yahudileri destekleyen ve bazı görüşlere göre Yahudi kökenli olduğu düşünülen Rupert Murdoch'a ait bir gazetedir. Gazetenin CEO'su ise Yahudi asıllı Peter R. Kahn'dır.

 

Murdoch’un 18 Kasım 2012 tarihinde attığı bir Tweet Yahudi destekçiliğini kanıtlar niteliktedir. Murdoch, CNN ve AP’nin Gazze’deki gelişmeleri aktarma şeklini eleştirerek “Neden Yahudilerin sahip olduğu medya, her krizde sürekli İsrail karşıtı tutum takınıyor?” demiştir.

 

Rupert Murdoch, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu rahatsız eden bir karikatürün yayımlandığı, kendi mülkiyetinde olan İngiliz Sunday News gazetesindeki bir olay dolayısıyla da özür dilemek durumunda kalmıştır.

 

Fox News, Fox Broadcast Network, 20. Century Fox, New York Post, The Wall Street Journal, The Times of London, The Sunday Times, Sky News ve Harper Collins dahil olmak üzere çeşitli medya varlıklarının sahibi Rupert Murdoch'tur.

adminadmin