DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mehmet ÖZÇELİK
Mehmet ÖZÇELİK
Giriş Tarihi : 22-06-2021 15:48

“Artık Türkiye’nin de Bir Libya’sı Var”

Sevgili okurlarım yukarıdaki başlık Fransız Le Figaro gazetesinin yapmış olduğu bir başlıktan alıntıdır.

Evet yanlış duymadınız Fransızlar Türkiye’nin Libya daki başarılarını

“Türkiye’nin de artık bir Libya’si var” diye duyurmuşlardır.

Bu Türkiye’nin Libyalıların  yanın da duruşunun ve menfaatlerinden taviz vermemesinin bir ürünüdür.

Peki Libya nüfusunun yüzde 20 ile yüzde 30 oranın da Türk olduğunu biliyor musunuz?

Evet özellikle Misrata, Bingazi  ve Trablus şehirlerinde milyonlarca “Köroglu Türkleri” yaşamaktadırlar ki onlar Anadolu Türklerinden Kıbrıs Türklerinden Azerbaycan Türklerinden, Irak Türklerinden ve Tükistan coğrafyasında yaşayan Tüklerden bir farkları yoktur.

İşte bu bakış açısı bütünleştirici birleştirici ve kendine “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyen herkesin kökenine, bulunduğu coğrafyaya ve kültürel, mezhepsel farklılıklarına bakmadan BİR görmek BÜTÜN görmektir.

Peki şimdi ne yapılmalı? Bizler biliyoruz ki Batı ve AB devletleri (Macaristan dışında) genel olarak Türkiye’nin Libya da bulunmasına ve orda söz sahibi olmasını, nüfus alanı edinmesini istemezler ve şiddetle karşı çıkarlar. Biz Türkiye olarak uzlaşı ve diplomasi kanalları adı altında Libya da ki bu derin bağımızı zayıflatacak ve bizim sahada ki gücümüzü azaltacak adımlardan kesinlikle kaçınmalıyız.

Libya neden 8.Türk Cumhuriyeti olmasın?

Evet bildiğiniz üzere bugün dünya da 7 adet bağımsız Türk Cumhuriyetleri var; KKTC, Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, ve bunlara ilerde inşallah dahil olması muhtemel, Türkmeneli, Kırım , Doğu Türkistan, Güney Türkistan ve Güney Azerbaycan da eklenecektir. Ama unutulmasın ki Libya da bir Türk Cumhuriyetidir, resmi dili Arapça olsa bile nüfusun yüzde 30 unu temsil eden Libya Türkleri genelde Osmanlıca Türkçesi konuşmaktadır. Bu nedenledir ki Türkiye artık Libya da okullar, hastaneler, açıp Libya devletinin üst düzey yöneticilerini Türk eksenine çekmesi ve Türkçenin resmi dil olarak kabul edilmesini sağlamalıdır.

Libya sadece dost ve müttefik bir ülke  olarak kalmamalıdır, Libya aynı KKTC gibi bütün kurumları ile Türkiye’nin Afrikada’ki setelit ülkesi “yavru vatanı” olmalıdır.

Libya tarihe tekrardan Türk devleti olarak geçmelidir. Nüfusu Izmir nüfusu kadar olan Libya'nın gerekirse bütün vatandaşlarına tüm Libyalılara Türk vatandaşlığı bile verilebilir. Ve Libya’nın Türk Kenşi’ne ilerde Türk Devletler Birliği olacak olan Türk Konseyine üye olması gerekmektedir.

Buradan sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve diğer bakanlara çağrımdır; lütfen Libya’mız tekrardan bir Türk beldesi olsun. Libya’daki Türkler bizim Libya Türk Cumhuriyeti sevdamızın kökleri olsun.

Gelin desteğimizi, tüm gücümüzü, Libya’nın bütün kurumlarına nüfus ederek ve Libya da kalıcı bir Türk egemenliği tesis etmek için kullanalım.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA