DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Halil MERT
Halil MERT
Giriş Tarihi : 28-10-2023 12:01

Filistin Cephesi’nde Son Durum

“İslâm’da ve töremizde ferdî sorumluluk esastır. “Devlet sorumludur.” deyip kaçamazsınız.

Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Asla yalnız bırakmayacağız.

Büyük Devlet Adamı Devlet BAHÇELİ’nin yanındayız. Asla izlerinden ayrılmayacağız.

Ecdâdımızın Mirası’nı sorumluluk olarak addediyoruz ve omuzluyoruz.

Bir olacağız, birlik olacağız. Güçlü ve büyük Türkiye olacağız.”

Tanımlar bizim değil.

Geleneksel, Devlet; ebed-müddet mefkûremizi kaybetmişiz.

Öyle bir durumdayız ki, son 200 yılda muazzam bir toplum mühendisliği ile Batıcı-Gelenekçi, Cedidci-Kadimci, Türkçü-Ümmetçi, Laik-Muhafazakâr vs. vs. vs. kamplara ayrılmışız. Bu arada şimdilerde Osmanlıcı-Cumhuriyetçi, Enverci-Kemalci dahî var.

Solcu-Sağcı devam..

Mikro-milliyetçi bölücüler, târikat, cemaat vs. farklı hassâsiyetleri maske yapıp bölenler..

Doğrudan emperyalizmle işbirliği yapan yapılar…

Masonlar, Lionslar gibi gayrimillî olduğunu apaçık ifâde edenler..

Dönmemiş, dönmüş gibi yapan dış güçlerle irtibatlı gayrimüslimler. Ermeni ve Yahudî ağırlıklı olmak üzere kısmen Rumlar..

Bu toz duman nasıl ayıklanır?

Abdulhamid Han diyor ki, “Millet, devlet aleyhine yapılan hangi işe baksam, hangi taşı kaldırsam altından İngilizler çıkıyor.”

1. Dünya Savaşı’nın gerçek gâlibi, Birleşik Krallık yani İngilizler, gerçek kaybedeni Osmanlı imparatorluğu yani Türklerdir.

Temel perspektif budur.

 

1. Dünya Savaşı yazın, Filistin yazın, Batı Şeria yazın.

Şöyle başlıyor hikâye.. Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra…

 

Hadi behh!..

 

Osmanlı kendiliğinden dağılmış öyle mi?

 

Topraklarımızı işgalci İngilizler, Fransızlarla paylaştılar. Cetvelle çizip devletler kurdular. İsrâil dâhil kurulan tüm devletler işgal yoluyla elimizden çıkan topraklarda kurulmuştur.

 

Abdulhamid Hân’ın toprak vermediği Yahudî’lere İngilizler toprak vermiş, sonrasında Filistin bölgesi Yahudiler, komşuları Mısır ve Ürdün tarafından yağmalanmıştır. Mısır önce Gazze’yi işgal etmiş, Ürdün Batı Şeria’yı.

Mısır, Ürdün, Suriye, İsrail ile yaptıkları tüm savaşlardan yenilerek ve toprak kayıpları ile çıkmışlardır. İşgâl ettikleri Filistin topraklarını da ellerinde tutamamışlardır. Nedeni de çok açık. Savaştıkları İsrail kadar kendilerini kuran İngiltere ve ABD’dir.

 

Filistin’i yöneten kişiler maâlesef Türkiye’deki terörist unsurları Filistin Kamplarında himâye etmişler, Filistin Bayrağı olarak ise,  Türk Askeri’ni vuran Şerif Hüseyin’e İngiliz Subayların tasarladığı bayrağı Filistin bayrağı olarak kabul etmişlerdir.

HAMAS’ın durumu farklıdır. HAMAS Türk Milleti ile ortak miras üzerinden hareket etmiştir. Bunun için özellikle bölgede yalnız bırakılmıştır.

 

Bu güne gelirsek..

 

Mescid-î Aksâ övülmüş üç kutsal mâbedden biridir.

Mescid-i Haram (Kâbe, Mekke)

Mescid-i Nebevî (Medine) ve

Mescid-i Aksâ (Kudüs)

 

Filistin bölgesi, 1000 yıla yakın Müslüman Türk Milleti’nin kanı canı ile koruduğu bir bölgedir. Haçlı Seferleri’ni hatırlayınız. Haçlı barbarları’nı nerelerde durdurduklarımıza bakmayın sâdece. Bu barbar orduların hedefi Kudüs ve Mescid-i Aksâ değil miydi?

 

Filistin’de Müslümanlar mağdur ve işkence altındadırlar. Evlerinden kovulmakta ve abluka ile gelecekleri tehdit edilmektedir. Halen Gazze’de süren katliam insanlık suçudur.

 

Filistinli direniş guruplarının duruşları istisnâlar hariç şâibelidir. Türk Milleti onların duruşlarına bakıp, Şerif Hüseyin vd. bakıp karar vermemelidir. Bölge insanı bizim kardeşlerimiz ve 1. Dünya Savaşı’ında ordularımızın kahraman Mehmetçikleridir.

 

İslâm Ülkeleri Filistin ve Mescid-i Aksâ’yı gündemlerinden düşürmüşlerdir. İran siyasi istismar ve Akdeniz hayalleri ile bölgede kendisine müzâhir Hizbullah gibi yapılar oluşturmuş ve desteklemektedir. Arap ülkeleri’nden bir kısmı, Mescid-i Aksâ ve Filistin haberlerini dahî yasaklamışlardır. Bu ülkelin arkasındaki üst akıl İngiltere’dir. Aslında İsrail de onların kurduğu ileri karakollarıdır. Bölgede istedikleri SÜRDÜRÜLEBİLİR KAOS, KAN, GÖZYAŞI ve düşmanlıktır.

 

Peki Türkiye!..

 

Türkiye ve Türk İnsanı bölgeye nasıl bakmalıdır?

 

Gözden kaçırdığımız temel, 1. Dünya Savaşı sonrası İngiliz, NATO ile de İngiliz-ABD etkisidir.

 

Bölge işgal edilmiş Vatandır. Yurdumuzun da içidir. Çünkü yaşanan her şey iç dinamiklerimizi doğrudan etkilemektedir.

 

Aziz Milletim.

 

350 milyonluk Türk Dünyası Müslüman iken ve Türkler İslâm Coğrafyası’nda en geniş alana yayılmış, 1000 yıldır İslâm’ın sancaktarı, 500 yıldır Gülümüz SAV.’in Hâlifesi iken..

Bu coğrafya da İslâmsız Turan, Türk Birliği olur mu?

 

Bu coğrafyada Türksüz İttihâd-ı İslâm, İslâmî mücâdele olur mu?

 

Biliniz ki İslâm’a yan bakan Türkçü ya ahmak, ya işbirlikçi ya da hâindir.

Biliniz ki Türk kelimesini hazmedemeyen İslâmcı ya ahmak, ya işbirlikçi ya da hâindir.

 

Bu gün, dünyanın merkezinde bir devletimiz var.

Bu devlet 1923’te kurulmadı da yıkılmadı da..

Bu toprakta bin yıllardır var bu devlet. Devlet geleneği de en az 5000 yıllık.

Devlette süreklilik esastır. Bilerek Osmanlıcılık ya da Cumhuriyetçilik maskesi ile toplumu gerenler de şâibelidir. Cumhuriyeti kuran kadrolar Osmanlı’nın en gözde subayları değil mi?

 

Bu gün Arap Yarımadası’nda kurulan devletler Katar gibi istisnâlar hariç BAE’nden, İsrail’e kukladır. Türk Milleti ve Devletine rağmen kurulmuşlardır. Emperyalizm bu devletlerle işgâlini meşrûlaştırmıştır.

 

Düşünün..

 

“Filistin Bayrağı hâin Şerif Hüseyin’in bayrağı, yahu bu bayrak Filistin’in bağımsızlığını değil, İngiliz Lejyonu olduğunun sembolize eder.” diyorsunuz. Adam kükrüyor. Filistin’in özgürlüğü bizzat Filistin’de Türk bayrağı ile ya da Osmanlı’nın orada sallandırdığı bayrak ile temsil edilir.

Nihâyetinde şehid Filistinli evlâdımız vasiyet etmiş üzerine ayyıldızlı al bayrağımız örtüldü.

 

“Bizde bir bayrak tasarlayalım” diyorsunuz. “Sırası mı?” diyor.

Arkadaş, şimdi değilse sırası, ne zaman? Ben İstanbul’un göbeğinde işgalci İngiliz’in tasarladığı bayrağı sallamak zorunda mıyım?

 

Bir ülke ve devletin ideolojisi, mâziden şekillenmiş, istikbâl hesâbı ve menfaatleridir. Devletin ideolojisi şahısların hevesleri ve ideolojik duruşları ile belirlenmez. Menfaatleri ile belirlenir.

 

Filistin Türkiye için, işgâl edilmiş vatan toprağıdır. Türkiye bölgede İsrail dâhil, “Nasıl etkimi artırırım?” hatta “Nasıl tahakküm kurarım?” düşüncesi ile duruş ve siyâset belirler.

 

Cumhurbaşkanımız FETÖ ile mücadelede nasıl yalnız bırakıldıysa Filistin Davası’nda da yalnız bırakılmaktadır. Filistin ile ilgili Bosna’ya gösterilen refleks gösterilmelidir. Bizim açımızdan mahiyetleri her şeyi ile aynıdır. İslâmdırlar, akrabadırlar, Vatandır iki bölge de…

Protestolar zayıf kalmıştır. Cumhurbaşkanımız bizzat öncülük etmek durumunda kaldı. “Mehmetçik Gazze’ye!” diyenlerin ekserîsi “Hadi Mısır’a geçelim, oradan da Gazze’ye!” dediğimizde buhar oluyorlar.

İslâm’da ferdî sorumluluk esastır. “Devlet sorumludur.” deyip kaçamazsınız.

Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Asla yalnız bırakmayacağız.

Büyük Devlet Adamı Devlet BAHÇELİ’nin yanındayız. Asla izlerinden ayrılmayacağız.

 

Ecdâdımızın Mirası’nı sorumluluk olarak addediyoruz ve omuzluyoruz.

Bir olacağız, birlik olacağız. Güçlü ve büyük Türkiye olacağız.

NELER SÖYLENDİ?
@
Halil MERT

Halil MERT

DİĞER YAZILARI Birlikte hâreket ve Erdoğan'la yeni bir yürüyüş! İsrail- iran mı! Yerel seçimlere dâir Değerlendirme ve Sonuçlar Rusya’daki Terör Saldırısından Çıkartılması Gereken Sonuçlar Medeniyet Coğrafyamızda Nevruz Bayramımız ve Büyük Milli Birliğimiz Fetö’yü Aklama Operasyonları… Mit’in Millîleşme Mücàdelesi Türk’süz Ordu İftirası 28 şubat süreci’nin en büyük sonucu paralel devlet ve 15 temmuz Öze dönüş zamanı... Teröre Karşı Mücadele Medeniyet Değerlerinizin İhyàsıyla Olur STRATEJİ HATIR… Kul hakkı ve değer vermek… Ramazan Hoca’nın Şehàdeti ve Müslümanların Hàli İlk Astronutumuz Albay Alper Gezeravcı ve içinden çıktığı sessiz çoğunluk Hûtbe vak'àsı ve olması gereken hûtbe şekli... İdeolojiler ve İdeallerin İstismarı… İdeolojiler ve İdeallerin İstismarı… Terör Dağda Bitmez… Esat Coşan’ın Son Makalesi Yeni Bir Yıla Başlarken… Ezeli Düşmanlarımızı, Onlarla İşbirliği Yapanları Deşifre Ediyoruz Şeyh said üzerinden siyaset yapmak fitnedir bölücülüktür! Sosyal Medya Grupları, Düşünce Grupları, Teklif ve Bilgilendirme Çalışmaları Türklerde Boylar, Ruğlar… Koca Arap ve İslâm Dünyası’nın Yerinde Hamas Mı Kaldı? Küresel Dünya’da Yeni Stratejik Etkinleşme Yöntemleri ve Jeopolitiği Öğretmen Millet İstikbâlinin Mimàrıdır Yerli-Millî Nesiller de Yetiştirmek Zorundayız Dàvà ve Fikirler Çoklarla Değil, İhlâslı, Fedàkâr ve Yiğit Adamlarla Büyümüştür Millî birlik-güç-etki alanımızda müessiriyet Siyonizm, Kara Asalet Birlikte Kutlu Geleceğimizi İnşa Zamanı Harp Silah ve Araçları Bizim mi! Filistin mi, işgal edilmiş vatan mı! Türeyiş Strateji, Psikolojik Harp/Harekât Çalışma Merkezi Türkiye Tarihi, Genel İslâm Tarihi ve Genel Türk Tarihi Değil Midir? Millî Sanayii Gayretleri ve Darbeler Turan… kızılelma… ülkü… Türk cihan hâkimiyeti mefkûresi ya da… Anadolu Hapsinden Çıkış Zamanı Devlet ve Millet Aleyhine Delil Oluşturup Millî Mirası Mahveden İç İhanet Millî İdeolojinin Temeli Ordumuz millî gücün mihenk taşıdır Gelenekleri İle Geleceğe Yürümelidir Devlet ve Millet Aleyhine Delil Oluşturup Millî Mirası Mahveden İç İhanet 15 Temmuz İhàneti Sonrası… Kürt, Kürdistan ve Irkçılık Belâsı… Resmî Ordu Dışındaki Yapılar Savunma sanayii stratejiktir, tam bağımsızlığın, millet iràdenin göstergesidir. Millî kalmalıdır Türkiye Yüzyılı Hükümeti, Tepkiler, Beklentiler… Cumhurbaşkanımızdan Ne Bekliyoruz? Emperyalizmin son oyunu Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ Soslu Hdp’li aldatmacası Ya devlet başa ya kuzgun leşe!... 1.Tur seçim notları ve 2. Tur başkanlık seçimi Teknofest ya da büyük mefkûre birliği ya da ötekileştirmeye inat birlik profilimiz Teknofest Kürt, Kürdistan, Irk, İctimai Irk… Kimlik Bunalımı Ekonomi, Deprem, Bayram, Burukluk Ve Kırgınlık İçinde Bir De Seçim… Seçim Sürecinde Kazakistan’dan Bir Gazetecinin Soruları ve Cevaplarımız Geleceğimiz ve Hangi Türk Milliyetçiliği Muhàrip Olmadan Mücàhid Olmaz Çanakkale, Nevruz, Millî Birlik… Ve Anka Misàli Yeniden… Namazsız Mücahidler, Ötekileştirme Körlüğü ve Husûmeti Deprem imtihânı’nın gerçek sonuçları (misafir gözüyle) Deprem İmtihànı ve Millî Devlet Deprem ve Afet Seferberliği Dünya’nın en önemli seçimi neden Türkiye'de? Bir Güzel Adam: Mübariz Seçim Süreci: Konuşulması Gerekenler Türk Milletinin Düşmanları Türk sorunu! Neden? Devlet ebed-müddet, siyasi partiler, stk. İran Türkleri nerede, ya Türkiye ve Azerbaycan!...
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA