DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Adnan KARAKUŞ
Adnan KARAKUŞ
Giriş Tarihi : 04-05-2018 12:18

Gülümseyin Ve Ayakkabınızla Evlere Girmeyin

Türkiye yeni bir seçime hazırlanıyor .

Her siyasi parti farklı şekilde değişik kılavuzlaralar hazırlayarak kendi milletvekili adaylarını bilgilendirmişler. Herkes kendi hedef kitlesi için reklam ve davranış kalıpları belirlemiş.  Sloganlar, afişler, bayraklar, konuşma, yürüme, gülümseme hepsi belli standartlara bağlanmış.

Bu eskiden beri vardı. Hatta beyaz çorap akımının bittiği yıllarda 15-20 yıl önce bir parti vekil adaylarına beyaz çorapla seçim çalışması yapmayın diye uyarıda bulunmuştu. O günden beri çok şey değişti tavsiye ve uyarılar çok başka boyutlara taşındı.

Şimdi parti gözetmeden bu seneki tavsiyelerden bazılarını sizinle paylaşayım.

  1. Evlere girmek zorunda olduğunuz zaman kesinlikle ayakkabılarınızı çıkarın.
  2. Yer sofrasına davet edildiyseniz onlar nasıl oturuyorsa siz de öyle oturun
  3. Parlak ve koyu kumaştan takım elbiseler giyin
  4. Açık renkli gömlek ve mutlaka tercihen kırmızı tonlu uygun kravat takın
  5. İnsanlara gülümseyin ve onları sabırla dinleyin
  6. Telefonunuza mutlaka cevap verin ve kesinlikle siz açın.
  7. Bölgenizdeki cenaze ve düğünlere mutlaka katılın.  

Bazıları komik bazıları da üzüntü verici olan Değişlik partilerden derlenmiş tavsiye ve telkinler aslında yaşanan problemlere işaret ediyor.

***Demek ki zamanında bazı milletvekili adayları gittikleri evlere ayakkabıları ile dalmış bu tip problemler yaşanmış ki uyarı yapılıyor. Arkadaş bu memlekette evlerin yüzde 99 una ayakkabı girilmediğini bilemeyecek kadar ülke sosyolojisine yapancı olan bir adamı ne demeye aday yaparsınız.

***Hiç oturmayan adam için yer sofrasına oturmak zor iştir. Öyle pat diye bağdaş kurmak alışık olmayan adamın yapabileceği bir şey değildir. Mümkünse bu tip adamlara da eziyet etmeyin derim.

***Parlak renkli koyu takım elbise şartı hangi kaygıyla getirildi bilmiyorum ama Seçici kurullardan ricamız lütfen içinde adam olamayan elbiseleri aday yapmayın.

***Gülümsemek, sabırlı olmak, vatandaşın iyi ve kötü gününde yanında olmak, telefonuna çıkmak gibi konularda uyarılmayı hak eden adamın memlekete ve millete hiçbir faydası olmaz.  Onun gülümsemesi ve sabrı seçime kadar devam eder.

***  Bütün siyasi partiler adaylarını belirlerken ehliyet ve liyakatin yanında insani değerler ve milletin ortak kaygılarını azamı ölçüde dikkate almalıdır. Fakat İktidar namzedi parti daha da çok dikkat etmelidir.

Son on günde birbiri ile alakası olmayan farklı üç kişiden şu ifadeleri duydum. Başkanlık için Reise oy vereceğim. Ama milletvekilliği için daha karar vermedim.  Bu sözün ne anlama geldiği çok iyi değerlendirilip analiz edilmelidir. Milletvekili adayları vekâleti taşıyabilme yeterliğine sahip kişilerden seçilmelidir.

Abdulhamit Türksoy

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA