DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Suat ZOR
Suat ZOR
Giriş Tarihi : 16-03-2018 16:25

Öğret-me- (n...)

Son günlerde Millî Eğitim Bakanlığı'nın gündeme getirmiş olduğu" Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi”ne ilişkin tepkiler sürüyor. Meselenin bir kaç önemli cephesini hep beraber incelemeye çalışalım.

Öğretmenlik öyle bir meslektir ki, kişinin hem dünyasını hem de ahretini kurtarmaya çalışır. Öğretmen, iyiyi, güzeli, faydalı olanı, adalet ve sorumluluk duygularını hedef kitlesine ulaştırır. Öğretmen bu toplumun medeniyet ve coğrafyasına uygun ulu çınarları yerleştirme ameliyesini vazife olarak yüklenmiştir.

İlk inen âyet-i Kerimenin "oku" diye başlamış olması İslami Dininin bu meselede ne kadar hassas olduğunu ifade eder. Peygamberimiz (sav) efendimiz bir hadisinde; “ Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya da bunları seven ol. Beşinci olma helak olursun” buyurmuştur.

Bugün öğretmenlerin öğrenci ve veliler tarafından değerlendirilmeye tabi tutulmaları eşyanın tabiatına aykırıdır. Böyle bir uygulama yukarıda ifade edilen, " beşinci" seçenek ile bizleri karşı karşıya getirir. Bu ise en büyük felaketleri hazırlar.

Aynı zamanda böyle bir uygulama sonucunda;

a- Doktorlar, hastaları tarafından

b- Komutanlar, askerleri tarafından

c- Bütün özel ve kamu yöneticileri alt birimleri tarafından değerlendirilecek ve bu durum, kaos oluşumuna neden olacaktır.

Çünkü yukarıyı hakkı ve yetkisi olmadığı halde eleştirerek yetişen bir öğrenci, her şeyi hakkı olmadığı halde eleştirme potansiyeli ile büyüyecektir. Aynı zamanda bu kural öğretmenlerin de, okul müdürlerini, şube, ilçe ve il Müdürlerini kısaca Bakanlığa kadar pek çok kademeyi eleştirme ve performans puanlaması yapma hakkını doğuracaktır.

Hz. Ali Efendimiz" Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" ifadesi âdeta şu şekle getirilmek isteniyor.

Bir harf öğreten kırk yıl köle yapılacak.

Bu uygulamanın MEB tarafından ivedilikle uygulamadan kaldırılması gerekmektedir. Aksi takdirde 10, 15 yıl sonra yetişen nesle hiç bir şey anlatamayız.

Suat Zor

NELER SÖYLENDİ?
@
Suat ZOR

Suat ZOR

DİĞER YAZILARI ABD, Adana Mutabakatı Ve Suriye İle Nihai Çözüm Mursi niçin 17 Haziranda öldürüldü! AAYB (Asya Altyapı Yatırım Bankası), ABD ve Terör, Sri Lanka, Yeni Zelanda Gündeme Ve Müslümanlara Dair Millenium Challenge2002, Bin yılın meydan okuması; ABD ve Türkiye çatışması NSSM 200 Raporu S- 400 ve ABD Devrim Muhafızları, Abd Ve 15 Nisan Ekin Ve Nesil Helak Edildi Maârif Sisteminin Problemleri Seçimlerden de öte... Erbakan Hoca'mıza Doğu Türkistan Sorunu, AB, ŞİÖ ve D8 Süreçleri Doğu Türkistan’a ne zaman bakacağız! Ayasofya kılıç hakkıdır! Planlama, strateji, duygusal haritalar ve eylem! ABD Ne Yapıyor Ve Biz Ne Yapmalıyız! Fırat’ın doğusu, Süleyman Şah türbesi, kararlılık ve adâlet operasyonu! Açık toplum vakfı ve change.Org Kaşıkçı, Global Bir Tuzak, CİA, MOSSAD, FETÖ, Kudüs Ve Ebu Dıs Nur baraka ve korkak İsrail! Kaşıkçı, Muhammed Bin Nayif, ABD Ve Türkiye Ve CIA Türkiye’de… Cemal Kaşıkçı’yı bitirecekler Cemal Kaşıkçı, Prens Turki Faysal Ve İffet Hanım Trump , Evangelizm, ABD Ordusu Ve FETÖ Komutanları Başkan yanıltılıyor ABD ile yanlış kulvarda vuruşuyoruz! Cemal Kaşıkçı, Brunson, Halk Bankası Ve Türkiye Adnan Kaşıkçı, Cemal Kaşıkçı Ve Siyonizm’in Suudi Arabistan Planı Mckinsey, Arap Baharı Ve Türkiye! İslam Dünyasını Değil, İman Dünyasını Kaybediyoruz ABD Ve Fırat'ın Doğusu Ve Dolar Marangozdan da öte papazdan da öte ve 13. Kavim! D-8 'e karşı M-8 (MESA) ve 5000 Tır Silah Brunson, evangelizm, çay partisi hareketi ve Fetö! Gazze'deki Çatışmalar, Su, Petrol Ve Doğal Gaz Beyin Kontrolü, Adnan Oktar, Monark Projeleri Ve ABD'de Okul Baskınları Sykes -Picot Antlaşması Ve Hıttın Korkusu, Hilalsiz Bayraklar Kudüs Ve Yapılması Gerekenler Dava Adamı Ve Özellikleri Erbakan Hoca'mıza İthafen Trump, Pentagon Ve 15 Şubat Perşembe Türkiye abd ile çatışmaya doğru mu gidiyor! Afrin - PKK Siyonist Koridoru Afrin Operasyonu ve ABD( Rambo) İran ve Neden Devrim Muhafızları ve ABD İran'daki Olaylar, ABD ve Türkiye ABD Kendi Putlarını Yiyor Ve Kudüs Zarrab, Halk Bankası ve Katar Krizi Batı Deyince Aklıma Gelenler IŞİD'İn Amerika İşbirliği Ve Önümüzdeki Günler Ilımlı Müslümanlık, Suudi Arabistan Ve ABD'nin Yeni Körfez Operasyonları Selefilik Akımının Türkiye’de Ki Yansımaları Ve Anadolu Kimliğindeki Etkileri Haşdi Şabi Ve Türkiye İdlib Operasyonu Ve Türkiye Türkiye Ve Düşmanları Büyük İsrail İçin Büyük Kaos Gerekir Referandum Meselesi Ve İngiltere Referandumlar Ve Global Çatışmalar Kuzey Kore, General Curtis Lemay Ve Abd 25 Eylül Ve Kaçınılmaz Savaş Çin, Afganistan, Myanmar (Arakan) Ve Doğu Türkistan Arakan’da neler oluyor! TSK, Darbeci Askerler Ve Suriye Operasyonu Referandum, Türkiye, Iran Ve Rusya Kuvvet-İ Suvvar, Tsk Ve Abd Abd ve israil ne istiyor? Kılıç ve Kalkan Önümüzdeki aylarda Türkiye'yi bekleyen tehlikeler İskân-I Muhâcirin Ypg / Pkk, Abd Silah Yardımı Ve Türkiye Katar Krizi Ve Muhammed Dahlan Irak Kitle İmha Silahları Yalanı Ve Irak Savaşının Arka Planı, Svalbard Deposu Sünnî Ve Antikomünist Yapılanmalar Aleksander Dugin Ve Arvasi Hazretleri
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA