DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Recep Ali AKSOYLU
Recep Ali AKSOYLU
Giriş Tarihi : 20-03-2024 16:01

Şaban Şimşek’in Dünya Çapındaki Başarısı

Prof. Dr. Şaban Şimşek, İstanbul Kartal Lütfi Kırdar EAH Göz Kliniği Şefi. RTEÜ Tıp Fakültesi dekanlığından ayrıldıktan sonra 6 yıldır burada özellikle sıkıntılı hastalara şifa olurken diğer yandan sağlık ordumuza genç nitelikli uzman hekimler yetiştiriyor.

40’den fazla asistan hekimin yer aldığı kliniği tıp çevrelerinden öğrendiğime göre Türkiye’de göz klinikleri arasında ilk sırada (Hastaneler arasında Beyoğlu Kule Dibi) yer alıyor.

 

Prof. Dr. Şaban Şimşek’in birkaç yıldır geliştirip göz tansiyonu (glokom) hastalarında uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı özel teknik, 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden EJO Europen Journal Ophthalmology’de yayımlanarak dünya literatürüne girdi.

 

Türk hekimliği adına da gurur verici bu haberden Sayın Şimşek’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan haberdar olduk.

 

”Bugün çok mutluyum… Akademisyenliğin doruk noktası denilebilecek bir haberle uyandım! Glokom Hastalarında uyguladığım özel bir teknik dünyanın en önemli bilimsel dergilerinden EJO’da yayımlanarak dünya literatürüne girdi. Artık bundan sonra Avrupa’da, Amerika’da, yahut Japonya’da, Çin’de dünyanın neresinde olursa olsun, ilgili ameliyatlar yapılırken -Şimşek Tekniği- ile yapıldı denilecek, yani bu fakirin soyadıyla! Bu sadece ülkemizde değil dünyada da parmakla sayılacak kadar az akademisyene nasip olan bir şey. Milletimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olsun.”

 

Ertesi gün, yanı 14 Mart Tıp Bayramında, günün anlamına uygun olarak da TRT özel haber yaparak bu başarıyı tüm dünyaya paylaştı. Gündüz kuşağı için ayrı, akşam haber kuşaklarında yayınlanmak üzere de burada videosunu paylaştığım haberi yaparak farkındalık gününde farkındalık yarattı.

 

Ancak Türk hekimliği adına sağlanan bu başarıya TRT’nin ve sosyal medya dostlarının gösterdiği ilginin, duyarlılığın kurumsal bazda gösterilmemesi açıkçası beni üzdü. Konuyu Sayın Şimşek’le konuşmadım (bu konudaki duygularımı umuma paylaşmamı arzu etmezdi) ama muhtemelen o da üstelik 14 Mart Tıp Bayramında bir Türk hekiminin dünya çapında elde ettiği başarıya en azından Sayın Bakanın ve bakanlığın, SBÜ rektörlüğünün kayıtsız kalmasından üzüntü duymuştur.

 

Belki de ben abartıyorum diyeceğim ama Google da becerebildiğim kadar tarama yaptım; katarakttan sonra en yaygın göz hastalığı olan ve tedavi edilmez ise kalıcı görme kaybına, körlüğe neden olabilen glokom konusunda sadece Türkiye’de değil dünya genelinde çok önemli bir metot, “Şimşek Tekniği!”

 

Sayın Şimşek, Türkiye’de bir çok tıp fakültesinin ve hastanenin kurulma sürecinde yer almış, MEB’ da müsteşar vekilliği görevinde bulunmuş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kurucu Rektör Yardımcısı iken Sayın Cumhurbaşkanının özel ricası ile kurulma sürecinde de destek verdiği RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunmuş, içerisinde yaşadığı topluma duyarlı bir hekim, bir akademisyen, bir yönetici.

 

Prof. Dr. Şaban Şimşek, Sayın Bakan Fahrettin Koca ve diğer üst düzey bürokrasiden göremediği duyarlılığı hemşerilerinden görmüş olsa da İstanbul’daki hemşerilerinin çatı dernek ve vakıf üst yönetimlerinden de maalesef göremedi! Benim bildiğim sadece Genç Umutlar Derneği Başkanı Sayın Burhan Makiroğlu, Kastop adına İstanbul Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Sayın Gültekin Taşpınar ve Beykoz Vakfı yöneticisi Sayın Taner Mert, Şaban Şimşek hocamızla temas sağlayarak dünya çapındaki başarısı için farkındalık organizasyonu oluşturmak istediler. 

Hak edeni alkışlamakta neden bu kadar cimriyiz, kayıtsızız acaba!

 

Recep Ali Aksoylu / 18.03.2024

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
BİYOGRAFİ
SAMSUN
SAMSUN
RÖPORTAJLAR
SAMSUN
SAMSUN
ARŞİV ARAMA