DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Orhan SARIKAYA
Orhan SARIKAYA
Giriş Tarihi : 16-08-2018 12:57

Trump Papazı Buldu

Bizde her duruma göre söz vardır, ama bu defa ABD Başkanı Trump gerçekten Papazı buldu. Trump 6 Kasım 2018’de yapılacak olan kongre seçimleri öncesi kendisinin ve partisinin popülaritesini artırmak için kendine göre yeni bir düşman seçti ve o yeni düşman da Türkiye oldu.

Peki, Nedir papazı bulmak? Beklemediği kötü bir sonuçla karşılaşmak, belasını bulmak...

Zira, Türkiye ile diğer sözde atışma yaptığı Kuzey Kore yada İran, Suudi Arabistan gibi ülkelerle didişip onları dize getirdiği yada görüntüde diz çöktürdüğü gibi Türkiye'ye de aynı şekilde diz çöktüreceğini sanması en büyük yanılgısı.

Neden diyenlere hemen hatırlatmalara başlayalım!

-MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın tutuklanmak istemesi

-Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutuklanmak istemesi

-Gezi olayları

-17/25 Aralık Darbe girişim

-Yurt içinde PKK Terör örgütünün ses getirecek bombalı saldırıları

-Rezza Zarrab olayı

-Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atila'nın tutuklanması

-15 Temmuz Darbe girişimi

Bunlardan hiçbirisi Türkiye'yi yolundan ayırmadı ve şimdi de Ekonomik Darbe girişimi.

Her başlık aslında başlı başına bir konu. Kimisini FETÖ, kimisini PKK Terör örgütleri ile yada başka guruplarla ve olaylarla bağdaştırabilirsiniz. Ama temeline baktığınızda ise hepsinin altında ABD organizasyonu olduğunu görürsünüz.

Peki neden sürekli bu tür saldırılara maruz kaldık ya da kalıyoruz?

Bunun çeşitli nedenleri vardır ama ana başlıklar olarak baktığınızda Ya ülkenizde Petrol ve Doğalgaz vardır yada GELİŞMİŞ! ülkelerin üretmiş olduğu bir takım ileri seviye teknolojik ürünleri üretiyor ve ihraç ediyor hale gelmişsinizdir. Bu ilk ve en önemli nedenlerdir. Bir diğer önemli nedenler ise o ‘GELİŞMiŞ’ ülkelerin sözünden çıkmaya başlamışsınızdır. Artık ABİ SÖZÜ DİNLEMİYORSUNUZDUR…

ABD, Türkiye'den neleri istemiyor bunları da kalem kalem sıralarsak;

-Atak helikopteri, IHA ve SİHA'lar başta olmak üzere Askeri hamlelerimiz

-Yerli Askeri uçak yapmamız

-Askeri Gemilerimizi kendimizin yapmasıyla birlikte bu gemileri ihraç anlaşmalarımız

-Yerli Askeri Uçak gemisi projemiz

-Yerli ve Milli Füze çalışmalarımız

-Rus S-400 Füze Anlaşması

-Kirpi, Kobra gibi zırhlı araçlarımızı imal ve ihraç etmemiz

-Yerli Tank çalışmalarımız

-3. Havalimanının faaliyete geçmesi

-Kanal İstanbul Projesi

-Yeni İpek yolu Anlaşması ve bu projenin faaliyete geçmesi

-Türk Akımı doğalgaz boru hattı (Rusya'dan gelen)

-TANAP üzerinden Türkiye'ye akacak olan Azerbaycan gazı projesi

-İran'dan alınan Doğalgaz ve Petrol (2026 yılına kadar anlaşmamız var.)

-Akdeniz'de ve Kıbrıs açıklarında Doğalgaz ve Petrol arama faaliyetlerimiz

-Rusya ile yapılan Nükleer Enerji santrali (Akkuyu)

-Fırat Kalkanı Harekatı

-Zeytin Dalı yani Afrin Harekatı

-PYD/YPG/SDG gibi adlarla adlandırılan Suriye'de ki PKK'yı terör örgütü ilan etmemiz

-Kurulmak istenen Kürdistan devletine engel olmamız

-KKTC konusunda asla taviz vermemiz

-Katar'a egemenliği noktasında her platformda sahip çıkmamız

-Filistin ve Gazze konusunda ki tavrımız

-İsrail Devleti ile sürekli didişmemiz ve Terör Devleti dememiz

-Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımadığımız gibi BM'de karşı kampanya yapmamız ve başarmamız

-ABD Doları yerine TL ile alışveriş yapmamız ve bununla ilgili görüşmeler yapmamız.

-Dünya 5'den büyüktür dememiz

-FETÖ'yü sürekli her platformda istememiz

-İyi Aile Babası dedikleri Papaz! Ajan Brunson'u tutuklamamız.

Bunlar ana başlıkların bir kısmı ve her birisi başlı başına yine bir makale konusu ve bunların tamamı da ABD'nin Türkiye'den yapmasını istemediği şeylerin bir kısmı.

Çünkü bu yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz şeylerin hepsi Türkiye'nin Bağımsız bir devlet olduğunun göstergesi, diğer anlamda ise ABD'nin sömürgesi olmayı ret etme meselesi...

Bu başlıkların içerisinde en basit görüneni ise Papaz! Ajan Brunson olayı. Ama Ekonomik Savaşın tetikleyeni.

Peki neden?

Ajan Brunson'ın PKK ve FETÖ ile ilişkileri çok net ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu da kapsayacak olan bir Kürdistan için çalışması da delillerle de sabit. Aynı keza kullandığı 7 adet cep telefonundan FETÖ'nün üst düzey teröristleri ile görüşmeleri de sabit.

Peki Papaz Ajan Brunson'u bu kadar özel kılan nedir? Neden ABD bu ajan üzerinde bu kadar çok duruyor?

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası bir çok defa aylarca tehlikenin geçmediğini hatta riskin devam ettiğini söyledim. Çünkü bizi kolay kolay bırakmayacakları kesindi. İlk defa CIA yurtdışında bir darbe planlamış ve bu darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu başarısızlık bir şekilde bertaraf edilmeli ve CIA'nın saygınlığı tekrar yeniden sağlanmalıydı. Bunun için gerekiyorsa ABD'nin Askeri gücü ve Özel Kuvvetleri de devreye girmeliydi.

Peki bu nasıl olacaktı? Nasıl rüzgar tersine döndürülecekti?

9 Kasım 2016’da Amerika Birleşik Devletleri’nin 45’inci Başkanı seçilen Amerikalı işadamı Donald Trump’ın oğlu Eric Trump, bir Türk işadamının davetlisi olarak 29 Kasım 2016'da Antalya’ya geldi. Ve haberlere Eric Trump'ın Antalya’ya gelişi, “Seçim yorgunluğunu atmak için 3 gün kalan Eric Trump, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü izniyle, Finike kırsalında iki yaban geyiği avladı” şekliyle yansıdı.

Öncelikle kimdi bu Eric Trump'ı davet eden iş adamı? Hiç bir açıklama yapılmadı!

Finike Kırsalında Yaban geyiği mi var? diyen de olmadı!

Yaban geyiği avlamak için neden Finike Kırsalı diyen de olmadı!

Yaban geyiği'nin onlara göre özel bir anlamı olup olmadığını da kimse irdeleme ihtiyacı hissetmedi!

Eric Trump'a kimler refakat etti? diye soran da olmadı!

Neden Ajan Brunson bu kadar özel diye sormuştuk ya hani!

Eric Trump'a bu ziyaretinde Ajan Brunson refakat ettiyse işler karışır mı? Karışır. Çünkü Ajan Brunson'un Antalya Finike bölgesinden Ankara'ya kadar ki tüm petrol istasyonlarını dahi işaretlediği bir haritadan bahsediliyor. Benzin istasyonu almaya gelmediler herhalde!

Kanaatimce, Akdeniz üzerinden yapılacak askeri bir harekatta nereden çıkartma yapılırsa nasıl bir sonuç elde edilirin fiziki çalışması yapıldı. Çünkü derin Finike platosundan geçecek olan ABD Askerleri ve özel kuvvetleri Burdur, Isparta üzerinden Ankara'ya kadar dümdüz bir ova'da yollarına devam edebileceklerdi. Ama tabii ki bu arada da ağır tonajlı askeri araçların Finike üzerinden geçirilmesi mümkün değildi. Normal yollar kullanılsa halk tepki verecekti, çünkü bunu 15 Temmuz 2016’da görmüşlerdi. Haliyle tankerlerinde o bölgeden geçirilmesi mümkün değildi. Bu bağlamda sevkiyatı yapılacak olan askeri malzemenin yakıt ikmali sorunu oluşacaktı. Bu da bölgede bulunan petrol istasyonları ile çözülecek ve araçların yakıt ikmali sorunu bu şekilde ortadan kaldırılacaktı.

Ancak CIA’nın yeniden itibarını kazanmasını sağlayacak olan bu plan Eski Denizci yeni Papaz! Ajan Brunson'un 09 Aralık 2016 tarihinde tutuklanmasıyla akamete uğradı Ve yeni Darbe girişimi de daha başlamadan sona erdi. Bu da bize Ajan Brunson’un normal bir ajan olmadığını üst düzey bir ajan olduğunu gösteriyor. Haliyle ABD Başkanı Trump’ın Brunson üzerinde bu kadar çok durması tevekkeli değil.

Ama şunu da unutmamak gerekiyor, Türkiye bu dönemde fiili olarak ne kadar çok sağlam ve dik durursa işte o zaman daha çok saygınlığı artacak daha çok dünyada söz sahibi olacaktır. Aksi takdirde ABD’nin istemediği şartlara zaman içerisinde tek tek boyun eğmek zorunda kalacak ve adı devlet olan ama aslında Sömürge Valiliği olan bir Ülke görünümünde toprak parçası olarak kalabildiğimiz yere kadar kalacağız!

Tarihi boyunca hiçbir dönemde sömürge olmamış, bir başka milletin boyunduruğu ve emri üzeri yaşamamış bu millet ise bu tür gerek askeri gerekse ekonomik darbelere karşı her zaman dik durmuş ve savaşmıştır. Arap devletlerinden farkımız da buradan kaynaklıdır. Ancak ABD Başkanı Trump’ın hali hazırda ki Arap devletleri ile Türkiye’yi karıştırmasının sebebi ise Trump’ın Türk tarihini bilmeden her şeyi zorla yada parayla alabileceğini sanan Kapitalist bir Tacir olmasından kaynaklıdır.

İşte bu yüzden Makaleye başlarken Trump Papazı buldu dedim, Çünkü hala bizi tanımadı…

Orhan Sarıkaya

NELER SÖYLENDİ?
@
Orhan SARIKAYA

Orhan SARIKAYA

DİĞER YAZILARI Direk Tehdit! Reis, demir soğumuyor! Adı ders mi yoksa ödev mi? Bu Çocuk Okumaz! 2 Başkan, 2 Erdoğan… Ulusalcı Türkiye mi küreselci Türkiye mi? Tek Dil, Tek Para, Tek Din… The İmam! Son damla plastik poşet! Hz. Musa (a.s) ve sarı inek... Ar damarı çatlamış troller... Bir mıh bir nalı kurtarır, bir nal bir at kurtarır... Fitneciyiz, fitneci... Güvenmek ve inanmak... Türk malı direniş... Kaos’un Algı Operasyonu… Yalnızım Yeni Dünya Düzeninde G(S)Eçim… Nerde kalmıştık? Erdoğansız Türkiye… Seçmen… Cumhurbaşkanı Ve Cumhurbaşkanları… 30 Dakika! Ekonomik İhtilal Ve Erken Seçim… Şaban değil, hasta adam! Aydın Doğan Ve Satış… Sarı Taksi’nin Uber İle Savaşı… Ücretli Öğretmenler… Adalet Bakanlığı’nın FETÖ ile imtihanı! İhale+AKP=FETÖ Trend! Konut dolandırıcılığı… Türkiye’nin yönetim ya da rejim! Sorunu… İdam Yoksa Cennet Bahçesi Verelim… Küçük Cihat’tan Büyük Cihat’a… Mor beyin zokasını nasıl yedik! CHP ve HDP’nin Afrin Rahatsızlığının Nedenleri… Afrin, Mümbiç derken Türkiye’den umdukları! Taşeron’un taşeronluğu! Ah belediyeler ah!.. CIA’nın Derin Adamı Henri Barkey… Son Hafta… ABD’nin Türkiye’siz BOP Projesi… İsrail’in Suudi Krallığı… ABD’li Evangelistler için Kudüs Reza zarrab ve NATO eliyle özgürlük! #15 Temmuz ve Gazi’si Kaptan… Çiçeği burnunda, Yeni CHP’li Yarbay Mehmet Alkan… Suudi değişim! Yerli Otomobil… Tesadüf Tahliyeler ve İYİ Parti… Bir Gece Ansızın… İstifa,İstifa,İstifa… Harita Yeniden Masada… Adları Varlık Şirketi, Uygulamalar ise; Tefeci Üstü… MTV diye yazılır! Rantiyeci Torba Yasa diye okunur! Milli eğitim mi? FETÖ eğitimi mi? IKBY Referandum sonuçları ve Büyük İsrail CHP’NİN SİHA Alerjisinin Sebebi… Komplo Teorisyenlerinin Kıyamet Senaryosu: 23 Eylül 2017 Dar/Daraltılmış Bölge Seçim Sistemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Adil Öksüz Ve Kartepe Sakın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a anlatmayın! Esad Hoca Ve Fetö… Metin2 oyun mu? Kumar mı? Tutku mu? Pelikan Dosyası-3 Tahir-ül Kadri Dosyası… Kimdir bu henri barkey? Adalet Yürüyüşü… Kod adı: “Murat” Adı :”muhammet uslu” Ramazan, Lgbt, 15 Temmuz… Darbe Beklentili Türkiye’nin Ateş Çemberi… Neden katar? Brüksel Zirvesinden Türkiye’ye… Yeni mkyk taltif mi, azil mi? Pelikan Dosyası-2 Bir İhtirasın Anatomisi pelikan dosyası… Siyasi Denetim… Sulh Dönemi… Kaybedenler Kulübü… Mısır Kiliselerinin Gölgesindeki Türkiye… Bardak Taşıyor… 16 Nisan Öncesi mi? Sonrası mı? Nazi, Haydut… Referandum Gerçekleri-3 Referandum Gerçekleri-2 Referandum Gerçekleri-1 Erdoğan’ın Hayatına Mal Olacak Yeni Darbe Geliyor… referandum ve algı operasyonları… Gereksiz Müttefik Türkiye… Temizlik İdamdan Gelir… Erdoğan ölünce görürsünüz! Diyenler… Sessizce Nöbetteyiz… Dikkatimizi hiç çekmeyen kıbrıs!.. 20 Ocak Sonrası Ve Erdoğan… Durum ciddi beyler!.. Yurtta Sulh Reina mı Râina mı? Dil Son 3 Hafta… Patlama+suikast=?! Her Şey 5 Ocak’a Kadar Sıkıntılı Sözüyle Başladı… Milli Feraset… ABD doları niçin artıyor ve ABD dolar fiyatı ne olmalı? Ekonomi patladı! Kurtuluş Savaşı… En Büyük Hayalim Başbakan Olmak Filistin Seyyahı-4 Abd’nin Gezi İsyanları Ve George Soros ABD Darbesi 21 Ocak 2017 Trump 10’dan Sonra… veee başkanlık… Usul usul Musul-2 Usul Usul Musul-1 Altın Nesil… Filistin Seyyahı-3 Irak’ta Ki Irak… Filistin Seyyahı-2 Ben erdoğancı değilim! Sayın Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan’a Açık Mektup! Geçim İçin Erken Seçim Kayyum Ve Fetö Affı… Hamaset Dolmuşu… Kan Denizi, Akdeniz… Türkiye Ve Emperyalizm… Kapatın İmam Hatipleri… Türkiye’nin Ortadoğu’ya Giriş Kapısı Suriye… 4 8 Kasım 2016’ya Kadar Türkiye… 15 Temmuz Sonrası Erdoğan’a Külliye’de Suikast Girişimi… 15 Temmuz’un Algı Operasyonları… Kod Adı:15 Temmuz Erdoğanıfobia Ve 15 Temmuz’un Finansörü… 15 Temmuz’un F-16’ları… Trollenen Hocıa&Cıa Darbesi Filistin Seyyahı (I) Ankara Patlamaları
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA