Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-01-2023 11:01   Güncelleme : 11-01-2023 11:05

Yurt Müdürünün Terme’ye Sürülmesine Meselenin Kapatılmasına…!

Samsun'da KYK Karadeniz Öğrenci Yurdunda öğrencilerin yedikleri yemekten zehirlenmelerine sebep olan yemek şirketinin sözleşmesi feshedildiği bilgisinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

 Yurt Müdürünün Terme’ye Sürülmesine Meselenin Kapatılmasına…!

 

Gelen yeni bilgilere göre, KYK Samsun Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdunda yemekten zehirlenme olayında yemek tahlilleri temiz çıktı.

Yemek tahlilleri temiz çıktıysa, öğrencilerin zehirlenme vakasının sebebi neydi?’, sorusunun cevabı olarak da mevcut salgından dolayı 4 günde 25 öğrencinin rahatsızlandığı ve 1. 700 kişilik yurtta bu sayının normal olduğu değerlendirildi.

Tahlillerin temiz çıkmasının ardından yemek şirketinin sözleşmesinin feshedilmesine gerek görülmedi.

Aynı şirketin işlettiği KYK Münevver Ayaşlı Yurdu’nda da alınan iki cezayla gerçekleşmesi gereken fesih işlemi iptal edildi.

Diğer yandan tahliller temiz çıkmasına rağmen KYK Karadeniz Öğrenci Yurdu Müdürü’nün Terme’ye sürülmesine anlam verilemedi.

YİNE OLAN ZİNCİRİN EN ZAYIF HALKASINA OLDU

Şimdi tahliller temizse bu sürgün neden yapıldı sorusunun cevabı merak ediliyor.

Bütün bu olup bitenlere rağmen Fahrettin Canikli’nin paravan olarak kullandığı şirketin hala görevi başında ve yemekleri aynı ekip yapıyor.

Samsun KYK Karadeniz Yurduna Yemek veren paravan firmanın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin kardeşi Fahrettin Canikli’ye ait olduğu iddia ediliyorken Fahrettin Canikli yaptığımız telefon görüşmesinde yemek şirketiyle hiçbir ilgisinin olmadığını kendisinin sadece inşaat işleri yaptığını söylemişti.

Canikli ailesi Karadeniz’de birçok KYK yurt ve kantinlerin işletmesini yaptığı, ihaleye girecek kişilerin önce Canikliler buraya giriyor mu diye sordukları, ihaleye girecek olanların gözünü korkuttukları, bazı yurt müdürlerinin sorun olduğunda veyahut uyarı yaptıkları takdirde hemen bakanlığa Şikâyet edip görevden alınması için ellerinden geleni yaptıkları, tam bir korku imparatorluğu kurdukları iddia ediliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN