Fikir
Giriş Tarihi : 10-04-2024 11:47

Zenginlikle mücadele etmeden yoksulluğu önleyemezsiniz!

Kısa adı YENİN DER olan Yeni Nizam Yeni İnsan Derneği Başkanı Burak Çileli, yayınladığı bayram mesajında, iktidar partisinin gelir dağılımındaki dengesizlik, işsizlik ve yoksullukla mücadele ederken gözden kaçırdığı önemli hususlar olduğuna dikkat çekerek, “Yoksullukla, fakirlikle, işsizlikle mücadele etmenin yolu zenginlikle mücadele etmekten geçmektedir.” dedi.

Zenginlikle mücadele etmeden yoksulluğu önleyemezsiniz!

YENİN DER Başkanı Burak Çileli, iktidar partisinin mahalli seçimlerde oy kaybetmesinin sebebinin ekonomik gidişata dayandırıldığının altını çizerek, “Emekli maaşlarının yetersizliği, perakendede ve marketlerdeki fahiş fiyatlar, kira artışları yani geçim derdi iktidar partisine hayli oy kaybettirmiş gibi görünüyor. Ancak iktidar partisinin yoksullukla, işsizlikle, mücadele ederken gözden kaçırdığı önemli hususlar var. En başta zenginlikle mücadele etmesi gerektiğinin fakında değiller…” diye belirtti.

ZEKÂT’IN MECBURİYETİ VE FAİZİN KALDIRILMASI

Zenginlikle mücadele etmenin, zekât müessesinin toplumun bütün kılcal damarlarına ulaşmasını sağlayacak ölçüde tedbirler alarak, zekâtı teşvik ve mecbur ederken, faizin bütün çeşitlerinin tamamen ortadan kaldırılmasıyla başlayabileceğinin altını çizen Çileli şöyle devam etti;

“Yoksullukla, fakirlikle veyahut işsizlikle mücadele ederken, gözlerden bilinçli bir şekilde kaçırıldığını düşündüğümüz zenginlikle mücadelenin asgari şartlarının hazır olması gerekmektedir. Bu hazırlıkların en başında elbette olmazsa olmaz zekât müessesesinin toplumun en kılcal damarlarına kadar yaygın hale getirilerek, zenginin malındaki fakirin hakkının kesintisiz şekilde hak sahibine verilmesi, böylelikle zenginin kazancının temizlenmesinin sağlanması gerekiyor.

Ardından Faizin her şekli, her rengi ve her tonunu kaldırmanın oluş şartlarına malik olmaya hazırlanmak gerekmektedir.

Sadece ‘Nas var…’ diyerek, insanları ezen ve sömüren kapitalist sistemin faiz yoluyla yoksulları silindir gibi ezmesini seyrederek bu işlerin olamayacağı bütün insanlık tarihi boyunca ortada olan bir gerçeklikken, insanların zaten normal olmayan Nass’a bakışını iyice rayından çıkarmak meseleyi halletmek yerine daha içinden çıkılmaz bir hale getirdiğinin farkına varmak gerekmektedir.

İSLAM İYİLEŞTİRİR

Biz Türkiye’den başlayarak, bütün dünyanın içinde kıvrandığı ekonomik ve sosyal meselelerinin çaresinin İslam’da olduğuna inanan, İslam’a Muhatap Anlayışı eşya ve hadiselere nakşetmenin yolunun Büyük Doğu – İBDA sistem şuurundan geçtiğine inanmaktayız.

Bütün ekonomik ve sosyal müesseselerin, ideolojilerin çöktüğü ve insana dair meselelerde hiçbir çözümün üretilemediği günümüzde, insanlığın denenmemiş tek nizam olan İslam’ın mucizevi, iyileştirici, şifalı, emir yasaklarına uymaktan ve boyun eğmekten başka hiçbir şansının olmadığı her geçen gün kendisini daha fazla empoze etmektedir.

Bu hatırlatmaları uzun vadeli sosyal refahın baş şartı olarak hatırlatarak, bu vesile ile bütün İslam Âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, Cenab-ı Allah’ın bizleri özlemini duyduğumuz nizamın oluş ve kuruluş şartlarına ulaştırması için dua ediyoruz…”

adminadmin