Medya Kritik
Giriş Tarihi : 06-11-2013 10:02   Güncelleme : 06-11-2013 10:02

PAZAR ESNAFI MÜFTÜ’NÜN SEYYAR MESCİDİNİ BEKLİYOR!

Canik İlçesinde esnaf ve pazar yeri ziyareti yapan aday adayları Pazar yerlerinde esnaftan beklemedikleri bir şikayet dinliyorlar..

PAZAR ESNAFI MÜFTÜ’NÜN SEYYAR MESCİDİNİ BEKLİYOR!
Hasköy mahallesindeki Pazar yerini ziyaret eden AK Parti Aday Adayı İbrahim Sandıkçı Pazar esnafının abdest alacak ve namaz kılacak yerlerinin olmadığı şikayetini dinledi.

Bir Bayan Pazar esnafının  “Pazar yerlerinde abdesthane ve mescit olmadığını söyleyip “Namaz kılmak için çok zahmet çekiyoruz, bir seyyar bir abdesthane ve seyyar bir mescit ihtiyacımız var, namaz kılmak için tezgahımızı bırakıp uzaktaki camilere gidiyoruz, bu bizim ticaretimize yansıyor, Emanet edecek kimseyi bulamıyoruz, ama pazarın başında veya sonunda bir mescit olsa, abdestimizi alsak namazımızı kısa sürede kılsak ne güzel olur, namazlarımızı kaçırmasak güzel olmaz mı? Buna sizin önem göstereceğinizi umuyorum” diyerek dert yanması karşısında İbrahim Sandıkçı göreve geldiklerinde park ve pazar yerlerinde mescit uygulamasının nasıl olacağıyla alakalı Canik Müftülüğümüzle irtibata geçilip bu konularla alakalı neler yapılacağını ve mağduriyetin giderilmesi için neler yapılabileceğini Müftülüğümüz aracıyla bir çözüm yolu üretileceğini söyledi.

MÜFTÜ AÇIKLAMIŞTI

Bu arada Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün geçtiğimiz yıl Samsun Gelişim Derneği SAGEM’de açıkladığı Seyyar Mescit Projesi’nin akıbeti merak ediliyor..
Samsun Müfütüsü Öztürk, yine Canik Bölgesi’nde bir bayan esnafın kendisinden namaz kılmak için mescitlerinin olmadığından dert yandığını belirterek bunun için bir Seyyar Mescit Projesi geliştirdklerini açıklamış ve Öztürk’ün bu projesi yaygın basına da yansımıştı..
 
 
adminadmin