Medya Kritik
Giriş Tarihi : 03-03-2014 18:35   Güncelleme : 03-03-2014 18:35

SAMSUN MİLLETVEKİLİ AHMET YENİ’NİN HABERİ VAR MI?

Samsun’da yayın yapan ve Samsun’un önemli işadamlarından Adnan Ölmez’in Grup başkanlığını yaptığı BORSAN’a bağlı Haber Gazetesi, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Yusuf Ziya Yılmaz’a karşı başlattığı savaşı ‘Kod Adı: KAVGA’ başlıkla atmış olduğu manşet ile açık bir şekilde ilan etti.

SAMSUN MİLLETVEKİLİ AHMET YENİ’NİN HABERİ VAR MI?
Bilindiği gibi Adnan Ölmez, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile teyze çocukları..

Ahmet Yeni’nin Haber Gazetesi’ne ve BORSAN’a yakınlığı sadece akrabalık bağlarıyla sınırlı değil..

Milletvekili olmadan önce bir bankanın üst düzey yönetici olan Yeni, hem bankacılık ve hem de milletvekilliğinin imtiyazlarını kullanarak BORSAN Grup’a çok uygun krediler sağlanmasında bizzat devreye girdiği Samsun işadamları çevrelerinde çok sık konuşulan bir iddia..

Yeni’nin en son Halk Bankası’ndan; ilk önce 5 Trilyon ve sonrasında da 60 Trilyonluk iki kredinin alınabilmesi için çalıştığı ve bunu da BORSAN Grup lehine sonuçlandırdığı  da iddia ediliyor..

Üstelik bu krediler sıfır faizli ve beş yıl ödemesiz.

HEDEF AK PARTİ Mİ?

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin organik olmasa bile öyle veya böyle bağlı olduğu Haber Gazetesi’nin AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’na karşı başlatmış olduğu savaştan haberi olup olmadığı merak ediliyor..

Bu savaşın Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte AK Parti’nin Samsun genelindeki oylarını da düşüreceğini tahmin edecek olan Yeni’nin böyle bir savaşa müsaade etmemesi de bekleniyor..
 
BEKTAŞ’A KARŞI ÇALIŞTI

Haber Gazetesi'nin haberinde Yusuf Ziya Yılmaz’ın,  2009 yılı seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı üst düzey bürokratların heyelan bölgesindeki arazilerinin imar uygulamalarıyla yer değiştirilmesi sonucunda, elde ettiği parsele yüksek kat izni vermeyen AK Partili Belediye Başkanı Adem Bektaş'ın yeniden seçilmemesi için büyük çaba sarf ettiğini ve Bektaş’ın az bir oyla seçimi kaybettiğini hatırlatarak Bektaş’ın Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibinin uyguladıkları etik dışı siyasi anlayışı AK Parti Genel Merkezi'ne rapor halinde sunduğunu da belirtiyor..

OSMAN GENÇ’İN İSYANI

Gazete, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın aynı senaryoyu bu kez yine AK Partili olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e uyguladığını da yazarak şöyle devam ediyor:

“Kendisi tarafından yakın bir arkadaşına kurdurduğu gazeteyi Canik'te bedava dağıttırarak. Genç yerine bir başka adayı desteklettiren Yılmaz'ın bu senaryosu, duvara tosladı. Genç, kendisinin aleyhine rakibinin ise lehine yapılan gazetinin AK Parti SKM'lerinde dağıttırılması üzerine adeta patladı ve "AK Partiye ihanet var" dedi. Yusuf Ziya Yılmaz, genel merkezin bu yayınların partiye zarar verdiği ikazı üzerine söz verdiği halde, gazete Genç'in aleyhinde yayın yapmaya devam etti. Bu defa İl Başkanı Fuat Köktaş, bu gazetenin SKM'lerde dağıtılamayacağını açıkladı. Ancak, Yılmaz'ın ekibi yine boş durmadı ve aynı gün "Genç'e beddua" haberini yaptı. Kendisini partinin üzerinde gören Yılmaz'ın bu tavrı, AK Parti tabanında da tepki çekti.”

HEDEF; KİŞİLER Mİ AK PARTİ Mİ?

Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz karşıtı basın yayın organlarının Yusuf Ziya Yılmaz’ı yıpratma kampanyalarının daha çok AK Parti’nin Samsun’daki oy oranının hedef alındığı vurgulanıyor..
 
Seçim öncesi bu ve benzer kavgaların sıklıkla yaşandığını da belirten AK Parti çevreleri, “Burada asıl hedefin Samsun’daki kişilerden ziyade AK Parti ve onun şahsında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunun bilinmesi gerekiyor” diyorlar.

İSTİKRAR DARBE ALIYOR

AK Parti’nin Türkiye genelindeki oy oranının düşürülmesi için Ülkenin birçok yerinde bunun gibi kavgaların belirli bir merkezden düğmeye basılmış gibi başlatıldığına da dikkat çeken AK Parti gönüllüleri, “Ülkenin istikrarının hedef alındığı bu kavganın bir an önce son bulması için her iki tarafa da sağ duyu çağrısı yapıyoruz.. Bu kavga bir önce son bulmalıdır. Çünkü buradaki hedef Başbakanımız ve Ülkemizin istikrarıdır” diyerek tehlikenin yerelden daha çok genel bir tablo çizdiğini belirtiyor..
 
AKASYAMHABER DİKKAT ÇEKMİŞTİ
 
Öte yandan Akasyamhaber 20 Mart 2013tarihli yaklaşık bir yıl önceki haberinde BORSAN'a bağlı Haber Gazetesi'nin AK Parti karşıtı yayın politikası yürüteceğini yazmıştı..
 
MHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferhat Günaydın’ın aday adayı olarak isminin konuşulmaya başlandığı günler “SERMAYENİN GÜÇLÜ ADAYI MI OLACAK?” başlıklı haberinde,

“Borsan Grup bünyesinde çıkan Haber Gazetesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında belirgin olarak BORSAN’dan elektrik malzemeleri alınmaması ile ilgili bir anlaşmazlık ortaya çıkmıştı.  Bu anlaşmazlığın sonucunda ise Haber Gazetesi, Adnan Ölmez ile Yusuf Ziya Yılmaz’ın ilişkilerinin kötüye gittiğini ve Büyükşehir Belediyesi ile BORSAN arasında gerginliğin olduğunu manşetlerine taşıyarak perde arkasından devam eden gerilimin saklanacak tarafının kalmadığını ilan etmiş ve gazetenin medya gücünü kullanarak  büyükşehir belediyesine geri adım attırmayı denediği konuşulmuştu” diye yazan Akasyamhaber, BORSAN ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasındaki probleme işaret etmişti.

Akasyamhaber ayrıca, Ferhat Günaydın'ın BORSAN'a bağlı MEDİCANA Hastanesinin başhekimi olduğuna dikkat çekerek,

“Ferhat Günaydın’ın adaylığı ile birlikte BORSAN Medya Grup’un desteğini de arkasına almayı planlayan MHP Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kapılarını aralamayı hedefliyor” demiş ve

“MHP, BORSAN ve Adnan Ölmez’in desteği ile birlikte aynı zamanda BORSAN’a ve  Ölmez’e yakın siyasilerden de destek almayı hedefliyor” diye vurgularak bu senaryodan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin haberi olup olmadığına yönelik gündem oluşturmuştu..
adminadmin