DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aydın BENLİ
Aydın BENLİ
Giriş Tarihi : 14-10-2022 17:31

Ankara Mamak Misket Ortaokulunda Büyük Skandal!

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Misket Ortaokulu’nda İddialara göre büyük bir skandal oldu!   

 

İddialar şöyle;

 

Mamak Misket Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi olan kızımız; Ü. S yanında erkek öğrenci oturduğu için, babasının telkini ile öğretmeni E. D. B’ye ‘’babam erkekler ile oturmamı istemiyor’’ diye söyledi.            

        

11/10/2022 Tarihinde, saat 11.00 civarında, sınıf öğretmeni E.D.B. ve okul idaresi veli toplantısı düzenledi. Toplantı esnasında sınıf öğretmeni E.D.B kalabalık içinde veli toplantısına katılan Ü.S’ nin annesi  Gülfer S. hanıma

 

‘’Kızınız bana erkek öğrenciler ile aynı sırada babasının yan yana oturmasını istemediğini, söyledi’’ dedi.

 

Gülfer S. Öğretmene cevaben ‘’Eşim, kızımızın erkek öğrenciler ile yan yana oturmasını istemiyor" dedi.

 

Öğretmen E.D.B’ de bu söyleminden sonra ses tonu yüksek bir şekilde vurgulayarak, ÜÇ DEFA  

 

 

‘’BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BURASI SIBYAN MEKTEBİ DEĞİL, KUR'AN KURSU DEĞİL’’ diye Gülfer S. aşağıladı, bağırdı.

 

Bu durum karşısında tepki veremeyen Gülfer S. ağlayarak toplantı odasını terk etti. Gülfer S. Bu olaydan sonra eşi Ahmet Sağlam’ı arayarak psikolojik şiddete maruz kaldığını ve inançlarından dolayı ötekileştirildiği için ağlayarak konuyu anlattı.

 

Olaydan yarım saat sonra Misket ortaokulu müdür yardımcısı baba Ahmet S. arayarak ‘’Kızınızın yanına erkek öğrenci oturmaması talebiniz olumsuz olarak yanıtlanmıştır’’ diye aşağılayarak ve olumsuz konuştu.

 

Konu üzerine Ahmet S. Mamak İlçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yaşadıkları skandalı İlçe Milli Eğitim Müdür özel kalemine anlattı. Özel kalem konuya el koydu. Yirmi dakika sonra Misket Ortaokulu Müdürü, Ahmet S’yi cebinden arayarak

 

‘’sizin yukarlarda tanıdıklarınız olabilir, bizimde tanıdıklarımız var ‘’diye tehdit ve psikolojik baskıda bulundu, Ahmet S. geri adım atmayınca Misket ortaokulu Müdürü ‘’yarın okula gelin yüz yüze görüşelim’’ dedi.

 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, özrü kabahatinden büyük müdür, öğretmeninin nefret suçu işlediğini bildiği halde kendisi de bu suça ortak oldu.

    

İddialar o ki; E.D.B. öğretmen Gülfer S., dini inancı ve düşüncelerinden dolayı diğer öğrencilerin velileri içerisinde küçük düşürdü ve aşağıladı.  Kızının yanına erkek öğrenciler oturmasın talebini MİSKET ORTAOKULU idaresi red edildi.

         

Öncelikli olarak İsmi geçen öğretmen ve okul idaresi hakkında Mamak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı

 

TCK 216. Madde Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçu söz konusu olduğundan konuyu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da takip edecektir diye düşünüyorum.

           

İnsanların dini inancından, kılık ve kıyafetlerinden dolayı 2022 yılında ötekileştirilmesi, dışlanması ve hatta psikolojik şiddete maruz kalması ne kadar acı vericidir.   

 

Başkentin merkezinde bu gibi olaylarla karşılaşılması, hele ki kutsal bir görev icra eden, bir okul idaresi ve öğretmenlerince yapılması durumun vehametinin ne kadar acı verici olduğunu gösteriyor. 

 

Konu ile alâkalı Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerin konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

NELER SÖYLENDİ?
@
Aydın BENLİ

Aydın BENLİ

DİĞER YAZILARI Mansur Yavaş’ı Başarıya Götüren Sır Erzurumlu Nafiz Kotan Kimdir? Su ve Gıda Savaşları Ölüyoruz ve Öleceğiz Ramazan Pişkin Hoca Öldürüldü Bu Sözlerim Sana Ben kitap okudum sen de oku! İnsan Olmak ALGI! Hayat Işığı Cmg Chine Media Group Cctv, Srs Medya İle Türkiye’de Sarıkamış’tan Dünyaya Dr.Seyfettin Boğazlı Türkye’nin içinde olacağı savaşa hayır! Ötekileştirilen Erkekler Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal Ölümsüzlük İsrafın enleri! Kalbimin Sesi Romanı Fenomen öğretmenler kimin umurunda? Sessiz Kahramanlar ALGI Bir Kurtuluşun Hikâyesi, Sonkale Haymana En Çok İsraf Ettiklerimiz Kitap Önerisi Hemşerim Başkente Ego Otobüsünde Dehşet! Eyvah yine riya ! Enkazın altında canlar ile birlikte insanlık da kaldı! Okumak Lazım Biz bir yerde hata ettik ama nerede? Bir Kitap Bin Umut Haymana Karası Doğu Ekspresi Sahipsiz Sokak Hayvanları Projesi Tuzlu Kahve Dünya Mitomanya Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Terör Akran Zorbalığı Büyük Tehlike Deizm Ankara, Haymana’da Kültür ve Sanat Seçime Yaklaşırken Ptt Kargoda Ulaşılmaz Oldu Öğretmenlerin Sınav Korkusu Ulaşılamazlık, Ulaşılamaz Belediyecilik Sonkale Haymana Seçime Doğru Makama Güç Verenler Narsistlerden Uzak Durun Ak partiye kurulmuş gizli tuzaklar! Memlekette gurbetçi olmak! Kurban Bayramı Cahillik Erken Seçime Doğru Satiş Pazarlama Yorgun Savaşçi En Çok Neyi İsraf Ediyoruz! Çocuk Gülerse Dünya Güler Nerede hata ettik! Şehrimizde Ramazan-I Şerif Hayvanları Görmezden Gelemeyiz Üslup çok önemli! Teşkilâtı Mahsusa Ve Mehmet Akif Ersoy Çiftçimiz Yardım Bekliyor İslamofobi Ve İnsanlığa Saldırılar Büyük ankara depremeine az mı kaldı! Yarım simit! Terör belası! Belediyeler ne iş yapar! Pot kırmak, kıyak çekmek’’ Kibirli Kaymakam Ve Kimsesiz Öğretmen İyilik Bulaştıralım Ciğerlerimiz Yanıyor! 5 Temmuz Şahitleri Çiftçi Zor Günler Geçiriyor!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA