DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ümit Zeynep KAYABAŞ
Ümit Zeynep KAYABAŞ
Giriş Tarihi : 12-07-2019 09:16

Avrupa’da Müslüman Aileler, Kadınlar Ve Çocuklar…

Eşinden şiddet gören kadının çocuklarıyla sokakta kalışı, o hayat mücadelesi yüreklerde ayrı bir sızı...

Avrupa aileyi desteklemek için, bilindiği gibi çocuk parası vermenin yanı sıra mağdur olan kadına ve çocuğa, yardım fonları oluşturuluyor. Boşanma oranı yüksek olan batıda, evlilik dışı çocuk sayısındaki artış hızla yükseliyor. Bu yükselişte, Müslüman ailelerin de payı oldukça fazla. Yaşanan ahlaki çöküş, Müslümanları Avrupa’da nasıl bir konuma düşürdüğünü ciddi bir şekilde incelediğimizde, batının İslam’a bakışını anlamış oluruz! Ailenin parçalanmasının nedeni, manevi tükeniştir. Hızlı yaşam esareti, doğruyu parçalatarak etkisiz hale getirir. Din içte değil, dışta yaşanınca yanlışlar görünmez olur.

Okul yıllarında, on beş karne tatilinde eve giderken, otobüsümüz uçurumun kenarında fren yaparak durdu. Sarsıntı sert olmuştu. Yol virajlı ve kar yağışı fazlaydı. İki üç öğretmenimiz de bizim ile yolculuk yapıyordu. Bir müddet kimse otobüsten inmesin denildiyse de, ben nasıl olduysa indim. Şok içinde olan şoförün konuşmalarına şahit oldum. ‘ Allah’ım bana emanet bu çocukların canına bir şey olsaydı, ne yapardım’ diye bağırıyordu, O sahne gözümün önünden hiç gitmez. Sabah eve geldiğimde içimden tesettüre girmek geldi. Ölüme yaklaşmış olmam mı buna sevk etmişti. Hayır! İçimdeki huzursuzluğa, aradığım cevabı bulmuştum o dakikalarda. Tam manası ile örtünmem zaman aldı. Dini sorumluluklarımı öğrenirken bir şeyden de emin oldum. Müslüman, doğrudur, güvenilirdir! Allah, Kur’an-ı Kerim’de (Hud suresi- 112. ayetinde ) ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol’ buyuruyor. Müslüman her haliyle doğruluk, iyilik ve adalet ile amel edendir.

Avrupa’da yaşayan kadınların hikâyelerini dinlerken, Peygamberimizin (sas) ‘Beni Hud Suresi ihtiyarlattı’ dediği söz geldi aklıma. Doğruluk dehşet saçacak kadar ruha tesir ettiğinde, dünyanın da bir hükmü kalmaz. Ve aile bu doğrunun içinde inşa edilir. Ve imanın olgunluğu ile Allah’a yakın olmanın güzelliği, derin bir hazdır. İşte tam da bu noktada mümin kendi nefsini değil, mesul olduğu yakınını ve din kardeşlerini düşünür.

 Eşinden şiddet gören kadın çocukları ile sokakta kalışı, o hayat mücadelesi yüreklerde ayrı bir sızı. Arkadaşları üniversiteye giderken, inşaatlarda çalışmak zorunda kalan gençlerin, iç dünyalarını kaçımız anlıyor? Maddi zorluklar mesleğe ayrılmalarına neden oluyor, üniversitede okuma haklarını, boşanmalar karşısında ilgisiz babalar ellerinden alıyor. Ve anneler çocuklarına bakabilmek için, temizlik dikiş bulaşık ne iş varsa yapıyor. Bu mağdur kadınlara belediyeler el uzatıyor. Özetle Müslüman babanın çocuğuna, kınadığımız Avrupa sahip çıkıyor. Anlaşamayan çiftler elbette boşanacaklar. Ama kadın ve çocuk mağdur ediliyorsa, buradaki ahlak sorgulanmalı. Her türlü kirliğin fazlası ile yaşandığı bu devirde, Anneler evlatlarını İslam ahlakı ile yetiştirmeyi başarıyorlar. Eminim ki bu gençler, ileride çocuklarına çok iyi bir baba olacaklar. Evlatlarını bu incelikte ve hassasiyetle yetiştiren tüm anneleri, kalbinden öpüyorum. Annelerin duasına emanetsiniz. Selamlar.

Ümit Zeynep KAYABAŞ

NELER SÖYLENDİ?
@
Ümit Zeynep KAYABAŞ

Ümit Zeynep KAYABAŞ

DİĞER YAZILARI Güven Zor Bir Duygudur… Sabır Sanatı! Dijital Çağda Edep… Sanat Günlükleri ve Sezai Karakoç… Müslüman’da Adalet… Tarımda problemler ve toprak disiplini… Bir duruşu olmalı iyiliğin de… Nafaka mağdurları, şiddet ve aile… Doyumsuzluk Şehveti… Vicdan Ve İsraf Kadına şiddet, ahlak ve adalet zayıflığıdır! Kültürde Çürüme, Moda İle Tükenme… Sevginin samimiyeti ve mutluluk… Erkek Ve Kadın Üstünlüğü İle Yıkılan, Parçalanan Aileler… Ahlaki paradoks Müslüman’ın Ego İle İmtihanı İstanbul Ve Adalet… Aile Birliğini Bozan Medya Ve Boşanmalar… Üretemiyoruz, Birbirimizi Suçluyoruz Ve Yalnızlaşıyoruz… Kendini hesaba çeken insan ve “Çağrı” Şehir Ve İnsanca Yaşama Sanatı… Çalışan kadın sorunu ve aile… Harem-i Şerif’te selfie ve tüketim… Huzuru nasıl tüketiyoruz! Paris’i selamlayan kitaplar… Şehir Kimliği Ve Aile… Toprak huzuru ve tarımda çöküş… Nerede o eski dostluklar mı diyoruz… Başörtüsü Ve Medeniyet… Gençler Kültüründen Kopmuyor, Koparılıyor… Nokta kadar menfaat için, virgül kadar eğilme! Televizyon Dizilerinin Aileye Etkisi… Sosyal Medya Çılgınlığı… Hayaller Ve Gerçekler… Anne, Kadın Ve Şiddet… Gençlik, Bizler Ve Doğruluk… Ramazan’da yardım kolisi geleneği ve belediyeler İnternet, mahremiyet ve gençlik! Arayış İçinde Olan İnsan Halleri… Erguvan, Diriliş Ve İstanbul İç yolculuğumuz Anne Rızası, Umut Kin ve öfke; Kalbin Hesaplaşması Paris’te şiir ve şiir ne istiyor? İyilik Tutulması Ve Azalan Bereket Gençler Anlaşılmak İstiyor -Yarının Türkiye’si- Vefasızlık, Toplum Güvensizliği -Robotlaşma- Dostluk, Kalp Huzuru Ve Duyguların Bedeli Sevginin Estetiği Toplum Huzuru Ve Güven… İnsani Değerler Tablosu -Haz- Mutluluk Tanımımız Yanlış Aile Kültürü Ve Huzur Kültürde Şaire Bir Parantez Anlama Biçimleriyle Yüzleşmek İnsanlık Kaybı Ve Umut Sarı Yeleklilerin Protestosu Sarı yeleklilerin dinmeyen tansiyonu! ​Sevginin dili paylaştıkça anlaşılır! Bobigny Müslüman Mezarlığı Yarına Samimiyet Bırakmak Paris‘te Akşamüzeri… Çocukluğum Ve Necip Fazıl Vel asr’i Başlangıç Kaybediş – Bir Medeniyetin Durdurulması Vel Asr’i - İnsan - Diriliş… İnsanın İç Haritası –Denge- Değişirken Kirleniyoruz… Akif İnan’da sanatsal duruş: Şairin İç Haritası… Sait Faik ve Gerideki Adam
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA