DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mücahit GÜLER
Mücahit GÜLER
Giriş Tarihi : 14-02-2024 15:01

Bugün Sessiz Kaldığın Zulüm Yarın Senin İçin Gelecek!

Zalimlerin Müslümanlara aç kurtlar gibi saldırdığı, Müslümanların ise selin önündeki çer çöp gibi sayıca çok ama kıymeti olmadıkları bir dönemin içinden geçiyoruz. Bu vahim durumu, durumun sebebini ve çözümünü Allah'ın Resul’ü (sav) binlerce yıl öncesinden bizlere haber vermişti: “Öyle bir gün gelecek ki; kafirler, aç kurtların leşe saldırdıkları gibi size saldıracaklardır. Sahabe sorar: ”Biz o gün sayıca az mı olacağız ya Rasulellah?”

”Hayır! Aksine sayınız fazla olacak. Ama selin önündeki çer çöp gibi olacaksınız.

Zira Allah heybetinizi (korkunuzu) düşmanlarınızın kalbinden çekip alacak ve sizin kalbinize vehen yerleştirecek.” Sahabe yine sorar: ”Vehen nedir ya Rasulallah?” Cevap: “Dünyayı sevip, ölümü kerih görmektir.(ölüm korkusu).”

 

Bizler nefsimize köle, şeytana esir olunca kimliğimizi kaybettik. Bir söz ile devletlere boyun eğdiren bir milletten, zalimlere bir söz bile söyleyemeyen aciz ve korkak bir millete dönüştük. Heybetimizi duyanlar savaş meydanına gelemezdi, bugün sayımız milyarı bulmuş kimsenin umrunda değiliz.

 

Niye mi? Sorunun cevabı yukarıdaki hadiste saklıdır. Dünya nimetlerini ahiret nimetlerinin önüne geçirdik, Allah'ın sözünü nefsimizin arkasına ittik. Dünyevi nimetleri kaybetmemek için ahireti kaybetmeyi göze aldık, ölüm korkusundan Allah için mücadele etmeyi terk ettik. Sonuç ise böyle acınası bir millet olduk.

 

Müslümanların her yerde oluk oluk kanı akarken halkı Müslüman olan yöneticiler gaflet ve dalalet uykusuna yatmaktadır, zulme karşı üç maymunu oynamaktadır. Koltuk kaygısını ahiret kaygısının önüne geçirenlere, dünyalık çıkarları Allah'ın emrininin üstünde tutanlara bunun hesabını ahirette sormazlar mı?

 

Bugün hemen her coğrafyada Müslümanlar zulme uğramaktadır. Bazı bölgelerde Müslümanların bedenine işkence yapıldığı için kanı dökülüyor, bazı bölgelerde Müslümanların zihinlerine işkence yapıldığı için fikirleri dökülüyor. İlki ölünce şehit oluyor ama ikincisinin ne olacağı muamma…?

 

Bugün Müslüman coğrafyanın yöneticileri üç maymunu oynayarak sanıyorlar ki bu zulüm onlara dokunmayacak. Bilmiyorlar ki bugün sessiz kalınan zulüm yarın onlar için gelecek. Niçin susuyorsan, niçin mücadele etmiyorsan onunla imtihan olacaksın ve o şey senin sonunu getirecektir. Allah'ın emrininin önüne hangi korku ve kaygıyı geçirdiysen o senin sonun olacaktır.

 

Dünyanın en fakir ülkesi Yemen kadar da mı cesaretiniz yok? 57 tane sözde Müslümanların hamisi olan liderler, özlerinde kimden yana olduklarını bir kez daha ispatlamış oldular. Mazluma sözlü yardım, zalime fiili yardım yaparken hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç vicdanınız sızlamıyor mu? Güney Afrika Cumhuriyeti'nin halkının %80’i Hristiyan, %1.5’u ise Müslüman. Hristiyan ve zayıf bir ülke kadar da mı yüreğiniz yok?

 

El Kassam Tugayları bütün imkansızlıklara rağmen İsrail terör örgütünü korkutmaktayken Müslüman ülkelerin yöneticileri siz neden susuyorsunuz? Lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz, icraate gelince de piyasada yoksunuz. İsrail bir Hamas’tan korktuğu kadar 57 tane Müslüman liderden korkmuyor. Böyle bir zilleti kendinize nasıl layık görüyorsunuz?

 

Zulümden bize de pay düşmesini istemiyorsak zulme tepki göstermeliyiz. Zalime tavır almalı, her alanda zalimi durduracak çalışmalar yapılmalıdır. Yüreğine ateş düşen mazlumdan yana olmazsak Cenâb-ı Hakk’ın azabından payımızı alacağız. O vakit kurtuluşumuz hiç olmayacaktır, o dehşet son gelmeden herkes üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır.

NELER SÖYLENDİ?
@
Mücahit GÜLER

Mücahit GÜLER

DİĞER YAZILARI Günümüzün Ashabı Uhdud’u Gazze Duygusal Esaretten Duygusal Olgunluğa Allah'ı savaşa gönderen yahudileşmiş müslümanlığımız! Ahiretin İnkârı Dünya'da Tatlı, Ahirette Acıdır Filistin'in Müslümanlara Yardım Etmesi Gerekiyor Beden İşgal Olunca İnsan Şehit Olur, Zihin İşgal Olunca İnsan Ziyan Olur Kâl Dili İle Hal Dili Arasındaki Tevekkül Farkı Modern Çağın Bir Çıkmazı da Duygudaş İnsanların Yokluğu Dinin Hakikati ile Çağı Okuma/Anlama/Anlamlandırma Gayreti Tevhid Bağlamında Logoterapi Hayrı İster Gibi Şerri İstemek Psikolojik Açıdan Hadislerle Öfke Kontrolü Ramazan kültürü ve orucun psikolojik etkisi 2 Ramazan Kültürü ve Orucun Psikolojik Etkisi 1 Öldüren deprem midir, ihmalkârlık mıdır! Allah'ın varlığını hayatımda nasıl hissedebilirim! Kuran'da Düşünce Yanılgıları 3 Tepkisel ve Duygusal Davranma Kuran'da Düşünce Yanılgıları 2 Delil Yetersizliği Toplumda Zihniyet Eşitliği Herkes kendi mizaç ve karakterine göre iş yapar Kur'an ölüler için değil, diriler içindir! Ekonomik modelden hayat tarzına dönüşen kapitalizm! Toksik Diziler, Toksik Zihinler, Toksik Hayatlar…! Cübbeli’nin Platonik Derin Devlet Sevdası 2 Lanet etmek caiz midir! Tevbede Örnek İnsan Hz. Adem Kullan-at kültürünün insan ilişkilerine yansıması! Fikir Özgürlüğü Mü Dine Sövmenin Özgürlüğü Mü Enes Kara İntiharının Gerçek Sebepleri Konjektörün konforu islam'ın ilkelerine gölge düşürmemeliydi! Çocuk istismarının müsebbibi rejim mi, dini kurumlar mı! Z Kuşağı Paradoksu 3 Z Kuşağı Paradoksu 2 Öteki oda sendromu! Z Kuşağı Paradoksu 1 Medenileşmek mi, mankurtlaşmak mı! Akıl Ve Düşünme Üzerine Bir Deneme Bir Derdim Var Derdimden İçeri Demişler... Üst Kimliğimiz Ne Olmalıdır?⠀ Abdestli Sosyal Darwinistler! İnsanın İnşasında 3t: Teslimiyet, Tevekkül ve Teşekkül
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA