DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mücahit GÜLER
Mücahit GÜLER
Giriş Tarihi : 25-03-2024 14:56

Günümüzün Ashabı Uhdud’u Gazze

Buruc suresinde geçen bir olay var. Adı Ashabı kıssası.

Kur'an bu konuyu kısaca şöyle açıklamaktadır: Bir şehrin halkının Rabbim Allah'tır dedikleri için ateşe atılarak yandığından bahsediliyor. O dönemin zalim hükümdarı, bu zulmü yapmak için kocaman büyük çukurlar kazdırmış ve insanlar içi ateş dolu olan bu çukurlara atılarak öldürülmüştür.

Bu insanlar iman ettikleri için ateşe atılarak öldürülürken şehrin geri kalanı bu olayı oturup seyretmiş. Rabbim o zulmü yapanları, onları destekleyenleri ve zulmü seyredenleri lanetliyor ve tevbe etmeden ölürlerse sonlarının cehennem olacağını, imanlarından ötürü şehit olanların ise cennette nimetlerle karşılanacağını bizlere haber vermektedir.

Bu olay tarihte yaşanmış zulümlerden bir tanesidir. Kur'an böyle olaylara nasıl tepki verilmesi gerektiğini bir örnek üzerinden bizlere aktarmaktadır. Bugün yeryüzünde Ashabı Uhdud misali vereceğimiz birçok yer bulunmaktadır.

Bunlardan bir tanesi de Gazze halkıdır. İsrail terör örgütü sadece inançlarından ötürü Gazze halkını katlediyor, onları açlığa, susuzluğa terkediyor. Şehri açık cezaevine çevirmesi yetmediği gibi hareket eden ne varsa yok ediyor. Kadın, çocuk demeden gördüğünü indiriyor, Müslüman bacılarımıza tecavüz ediyorlar ve daha nice işkenceler yapıyorlar.

Bu kardeşlerimizin hali perişan vaziyette, inançlarından ötürü böyle ağır işkence ve zulüm altında olan kardeşlerimize bizler ne yapıyoruz? Bazılarımız sadece seyrediyor, bazılarımız seyretmeyi bile layık görmüyor, banane diyor, bazılarımız da zulmü duyurmaya, kalben buğzetmeye gayret ediyor, bazılarımız da bu zalimleri dost edinmiş, kardeşlerimizi şehit edenlerin karnını doyuruyor, onların ihtiyaçlarını gideriyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bir çoğumuz seyre dalmış, bazıları da zalime destek veriyor. Az önceki bahsettiğimiz ayetlerde ise Rabbimiz zalimlere destek vereni, zulmü seyredeni lanetlediğini söylemiştik. Farkında mıyız bilmiyorum ama lanete uğrayan grubun içerisinde olma ihtimalimiz var.

Lanete uğramak demek Allah'ın azabına uğrayacağımız anlamına geliyor. Bu bizleri korkutmuyor mu? Allah'ın kayıtlarına zalimin tarafında durdu veya zalime destek verdi diye geçmenin korkusu oluşmuyor mu? Biz bu günahın hesabını nasıl vereceğiz, biz bu azaptan nasıl kurtuluruz diye hiç mi düşünmüyorsunuz?

 

Allah'a düşman olmak kula düşman olmaya benzemez. İsrail Allah'tan büyük değil, İsrail'den korktuğunuz kadar Allah'tan korkmuyorsunuz. Gerek toplumsal olarak gerekse de siyasal açıdan bu zulme gösterilmesi gereken tepkiyi göstermiyoruz. Toplum, hükümeti bu zulmü durdurması için ikna etmeli, hükümet bu zulmü durdurmak için harekete geçmeli, gerekirse savaşı da göze almalıdır.

 

Hiçbir siyasi çıkar Allah'ın emrinden önemli değildir, hiçbir bahane Allah'ın emrini çiğnemeye sebep değildir. Ahirete gittiğimizde Rabbim Allah'tır dedikleri için zulme uğrayanlara neden destek vermediniz diye sorduklarında konuşacak yüzümüz olması için harekete geçmemiz gerekiyor.

 

Mankurtlaşan zihinlerden artık uyanın, yoksa yarın çok geç olacak. Ve sessiz kaldığımız bu zulüm bir gün bizim içinde gelecek ve o gün yardım eden kimse olmayacak. Çünkü bizler dostlarımızı arap baharıyla düşmanlarımız için harcadık, düşmanlarımız da bizlerle işi bittiğinde tuvalet kağıdı gibi çöpe atacaklar. İşte o gün uyanacağız ama uyandığımız gün öldüğümüz gün olacaktır.

 

 

Mücahit Güler

NELER SÖYLENDİ?
@
Mücahit GÜLER

Mücahit GÜLER

DİĞER YAZILARI Duygusal Esaretten Duygusal Olgunluğa Allah'ı savaşa gönderen yahudileşmiş müslümanlığımız! Bugün Sessiz Kaldığın Zulüm Yarın Senin İçin Gelecek! Ahiretin İnkârı Dünya'da Tatlı, Ahirette Acıdır Filistin'in Müslümanlara Yardım Etmesi Gerekiyor Beden İşgal Olunca İnsan Şehit Olur, Zihin İşgal Olunca İnsan Ziyan Olur Kâl Dili İle Hal Dili Arasındaki Tevekkül Farkı Modern Çağın Bir Çıkmazı da Duygudaş İnsanların Yokluğu Dinin Hakikati ile Çağı Okuma/Anlama/Anlamlandırma Gayreti Tevhid Bağlamında Logoterapi Hayrı İster Gibi Şerri İstemek Psikolojik Açıdan Hadislerle Öfke Kontrolü Ramazan kültürü ve orucun psikolojik etkisi 2 Ramazan Kültürü ve Orucun Psikolojik Etkisi 1 Öldüren deprem midir, ihmalkârlık mıdır! Allah'ın varlığını hayatımda nasıl hissedebilirim! Kuran'da Düşünce Yanılgıları 3 Tepkisel ve Duygusal Davranma Kuran'da Düşünce Yanılgıları 2 Delil Yetersizliği Toplumda Zihniyet Eşitliği Herkes kendi mizaç ve karakterine göre iş yapar Kur'an ölüler için değil, diriler içindir! Ekonomik modelden hayat tarzına dönüşen kapitalizm! Toksik Diziler, Toksik Zihinler, Toksik Hayatlar…! Cübbeli’nin Platonik Derin Devlet Sevdası 2 Lanet etmek caiz midir! Tevbede Örnek İnsan Hz. Adem Kullan-at kültürünün insan ilişkilerine yansıması! Fikir Özgürlüğü Mü Dine Sövmenin Özgürlüğü Mü Enes Kara İntiharının Gerçek Sebepleri Konjektörün konforu islam'ın ilkelerine gölge düşürmemeliydi! Çocuk istismarının müsebbibi rejim mi, dini kurumlar mı! Z Kuşağı Paradoksu 3 Z Kuşağı Paradoksu 2 Öteki oda sendromu! Z Kuşağı Paradoksu 1 Medenileşmek mi, mankurtlaşmak mı! Akıl Ve Düşünme Üzerine Bir Deneme Bir Derdim Var Derdimden İçeri Demişler... Üst Kimliğimiz Ne Olmalıdır?⠀ Abdestli Sosyal Darwinistler! İnsanın İnşasında 3t: Teslimiyet, Tevekkül ve Teşekkül
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA