DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aydın BENLİ
Aydın BENLİ
Giriş Tarihi : 24-01-2022 10:46

Çiftçimiz Yardım Bekliyor

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır!" Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün bu anlamlı sözü ile bu haftaki köşe yazıma başlamak istedim.  

Herkes görevini, sorumluluğunu usulüne uygun olarak yerine getirirse, hem üzerindeki vebal kalkar hem de Yurdumuzun kalkınması adına çok önemli iş yapmış olur.

 Halka hizmet hakka hizmettir, yol kenarında bir başkasına en gel teşkil edecek bir taşı bile kaldırıp kenara koymak, bu bile hizmettir.  

Kralın Yolu hikâyesini bilir misiniz?

Hikaye şöyle;

Bir zamanlar bir kral, şehri saraya bağlayan yolun üstüne kocaman bir kaya koydurmuş. Kendisi de pencereye oturup “Bakalım neler olacak” diyerek bu büyük taşı izlemeye başlamış.  

Gel zaman git zaman; ülkenin en zengin tüccarları, kervancıları, saray görevlileri, sanatkarları, bilim insanları, halk vs…  

O kralın yolundan pek çok kesimden kişi, büyük taşın etrafını dolaşarak gelmiş, geçmiş.  

İşin garip tarafı bu insanların hiçbirisi bu taşı kaldırmaya yeltenmeden, kayanın etrafından dolaşıp saraya girmişler. Hatta bu insanların çoğu kralı bağıra bağıra kralı da eleştirmişler:  

“Halkından bu kadar vergi alıyorsun ama daha kendi sarayının önündeki yolu bile temiz tutamıyorsun.”.

En sonunda saraya düzenli olarak sebze ve meyve getiren bir köylü çıkagelir. Yoldaki taşı görünce ilk başta o da şaşırır.  

Daha sonra sırtındaki küfeyi yere indirir. Bu taşı kaldırayım da kimsenin ayağına, hayvanına, arabasına takılmasın, diye düşünür. İki eli ile taşa sarılıp, ıkına sıkına onu itmeye başlar.  

Sonunda her ne kadar kan ter içerisinde kalmış olsa da taşı yolun dışına itmeyi başarır. Tam küfesini almaya yeltenirken bir şey dikkatini çeker.

Aman o da ney öyle?

Yolda taşı çektiği yerde minik bir çukur vardır. Çukurda da bir kese altın ve bir de kraldan bir not.  Kralın notunda ise şu yazmaktadır:

“Bu altınlar taşı yoldan çeken kişiye aittir, -Kral”.

Kıssadan hisse, belki bize bu altın kese çıkmayacak ama Yüce Allah sevap verecek...

Çiftçilerimiz için zor günler kapıda. Bahara adım adım yaklaşırken gübre fiyatları 16 TL'yi geçti.

Çiftçi kara kara nasıl ekinlerine gübre atarım diye düşünüyor. Ekinlerine gübre atmazsa verim alamaz, gübre atarsa attığı gübre fiyatı, sattığı buğdayı karşılamaz ve bir o kadarda borçlanır.

Çiftçi geçen seneden ödeyemediği borç yükü altında eziliyor, çoğu çiftçi traktörünü ve arazisini satışa çıkardı. Bu konuya yetkililerin bir çözüm bulması lazım.

Bu konu tüketiciyi de olumsuz etkileyecek, buğday ve arpa fiyatları arttığından un ve yem fiyatları doğru orantıda artacaktır ete, süte ve una ve ekmeğe çok yüksek zamlar gelecektir.

Bu soruna belediyelerimiz, çiftçi kooperatifleri,  Tarım Bakanlığımız, Valiliğimiz ve diğer kurum ve kuruluşların ivedilikle çözüm üretmesi gerekli.

Çiftçi üretemez ise tüketim zincirinde büyük sorunlar oluşacaktır. Zaten kıtlık ve kuraklık yaşıyoruz birde buna girdi fiyatlarında, yani gübre ve mazot fiyatlarının olağan üstü artmasıyla çiftçi üretemez hale geldi. 

Bana göre en iyi çözüm bu zor süreçte gübre ve mazotların çiftçiye ücretsiz olarak doğrudan verilmesidir. Görülen o ki, yağmur dualarının yanına birde gübre duası da eklendi.  Yüce Allah çiftçi ve hayvan üreticilerimize yardımcı olsun..

Ülkemiz için taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun, bu haftaki köşe yazımda da çitçilerimizin ve hayvan üreticilerimizin sesi olmaya çalıştım.

Sesimizi duyan, sorunlarımıza çözüm olan ve olmaya çalışan koca yürekli insanlara selam olsun.  Allah'a ısmarladık, hoşça kalın.

NELER SÖYLENDİ?
@
Aydın BENLİ

Aydın BENLİ

DİĞER YAZILARI Mansur Yavaş’ı Başarıya Götüren Sır Erzurumlu Nafiz Kotan Kimdir? Su ve Gıda Savaşları Ölüyoruz ve Öleceğiz Ramazan Pişkin Hoca Öldürüldü Bu Sözlerim Sana Ben kitap okudum sen de oku! İnsan Olmak ALGI! Hayat Işığı Cmg Chine Media Group Cctv, Srs Medya İle Türkiye’de Sarıkamış’tan Dünyaya Dr.Seyfettin Boğazlı Türkye’nin içinde olacağı savaşa hayır! Ötekileştirilen Erkekler Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal Ölümsüzlük İsrafın enleri! Kalbimin Sesi Romanı Fenomen öğretmenler kimin umurunda? Sessiz Kahramanlar ALGI Bir Kurtuluşun Hikâyesi, Sonkale Haymana En Çok İsraf Ettiklerimiz Kitap Önerisi Hemşerim Başkente Ego Otobüsünde Dehşet! Eyvah yine riya ! Enkazın altında canlar ile birlikte insanlık da kaldı! Okumak Lazım Biz bir yerde hata ettik ama nerede? Bir Kitap Bin Umut Haymana Karası Doğu Ekspresi Sahipsiz Sokak Hayvanları Projesi Tuzlu Kahve Dünya Mitomanya Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Terör Akran Zorbalığı Büyük Tehlike Deizm Ankara, Haymana’da Kültür ve Sanat Ankara Mamak Misket Ortaokulunda Büyük Skandal! Seçime Yaklaşırken Ptt Kargoda Ulaşılmaz Oldu Öğretmenlerin Sınav Korkusu Ulaşılamazlık, Ulaşılamaz Belediyecilik Sonkale Haymana Seçime Doğru Makama Güç Verenler Narsistlerden Uzak Durun Ak partiye kurulmuş gizli tuzaklar! Memlekette gurbetçi olmak! Kurban Bayramı Cahillik Erken Seçime Doğru Satiş Pazarlama Yorgun Savaşçi En Çok Neyi İsraf Ediyoruz! Çocuk Gülerse Dünya Güler Nerede hata ettik! Şehrimizde Ramazan-I Şerif Hayvanları Görmezden Gelemeyiz Üslup çok önemli! Teşkilâtı Mahsusa Ve Mehmet Akif Ersoy İslamofobi Ve İnsanlığa Saldırılar Büyük ankara depremeine az mı kaldı! Yarım simit! Terör belası! Belediyeler ne iş yapar! Pot kırmak, kıyak çekmek’’ Kibirli Kaymakam Ve Kimsesiz Öğretmen İyilik Bulaştıralım Ciğerlerimiz Yanıyor! 5 Temmuz Şahitleri Çiftçi Zor Günler Geçiriyor!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA