DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Memiş OKUYUCU
Memiş OKUYUCU
Giriş Tarihi : 10-04-2020 12:29

Ederini Tüketen Düzen Ve Biz

Ederinin karşılığını maaşı ile sual eden önceki günkü bir diyalog bizi bu yazıyı yazmaya sevk etti bizi. Öyle diyordu bir kontrol noktasında görev yapan polislere, bir başka meslek gurubundan olup, parasıyla(!) maaşıyla caka(!) satan bir delikanlı. Bu durumun hazırlayıcısı, 150 senedir hayatımızın her alanını domine eden, dünyayı; haz, para, hız ve tenden ibaret olarak gören ve tüm eğitim, ticaret, sanat ve sosyal alanları buna göre bina eden seküler batıcı eğitim sistemi ve ideolojisidir. 


-Ölümü hayatın içinden çıkarıp, ölümlü dünya hissini unutmak/unutturmak istediler. 
-Amansız, doymak bilmeyen kazanma iştihaları ile yeryüzündeki tüm servetin % 85'ini 2500 kişinin elinde topladılar. 


-Gözyaşı ve kaos düzeni ile yeryüzünü yaşanmaz hale getirdiler. 
-İnsanlığın bütün alanlarından merhameti, iyiliği ve adaleti çıkardılar. 
-Çağdaş eğitim düzeni ve çağdaş birey adıyla tüketim düzenlerine bağlı, bağımlı eğitim sistemleriyle kuşatılmış bir dünya kurdular. 
-Kalplerden, gönüllerden merhameti kardeşliği çıkaran bir eğitim düzeni ile insanları birbirinin kurdu haline getirdiler. Böylesi müflis ve mütekebbir batı düzeninin yetiştirdiği birisi de çıkıp en sonunda bir yerden uç verdi!. 

 

Görevini yapan polise, 'ederin ne kadar?', ‘maaşın kaç para?’ diyerek ne acınası eğitim düzeninin ‘araçsallaşmış’ bir  prototipi olduğunu gösterdi. 
Ruhsuz bir sistemin biçare mahsulüdür bu elimizle  büyüttüğümüz!. Bu kimse bu acımasız düzenin bir mahsulüdür.

 
Allah’ı Peygamberi tanımayan, vahye bir tanıdıklığı bulunmayan, ilkokuldan itibaren kalbine para ve dünyevileşmenin boca edildiği bir kimlik inşa eden sekülerist, tüketimci batıcı eğitim sisteminin bir 'imalatı' bu kimse. Şunu da hemen buraya not edelim ki,  istisnai ve tekil bir sistem arızası değil bu son örnek.

 
Oysa içeride ve dışarıda batıyı ideoloji olarak savunabilecek bir akım/gurup/ kesim kalmadı. Batının değer namına ortaya koyduklarının hepsi 'tükenmişliği' yaşamakta. Modernlik ve çağdaşlık namına insanlığa dayatılan batıya ait bütün modellerin boyası, cilası ve de muhtevası dökülmekte!.

 

Batının model gösterileceği bir aile kalmadı. Aile değerleri kalmadı. Aile düzeni de kalmadı. Batıda insanların cinsiyetleri bile tartışmalı hale geldi. Hangi batı değeri insanlığa reçete olabilecek durumda?  

O nedenle bizdeki son kale aileye bütün oklarını çevirdiler!. O nedenledir ki aile medeniyetimizin genetiğini değiştirmeye çalışmaktalar!.  

Var mı mevcut eğitim ve tüketim düzeninin bu hali ile sürdürülebilir olduğunu söyleyebilecek kimse? 
Bütün bunların müsebbibi, hazırlayıcısı batıcı ideoloji ve tüketim düzenidir!.. 

 

İşte şimdi bu aşamada şu soruyu sormanın tam zamanı: 
-'Ey bütün insanlık değerlerini tüketen; tüketimin, hedonizmin, tüketim ekonomisinin kölesi nesiller yetiştiren batı ideolojisi ve onun salikleri, banileri ve müdafiileri!..  

'Ederiniz ne kadar?'  

‘Eserlerinizin hangi sonuçlarını insanlığa değer olarak sunabileceksiniz?’ 

Başımızı ellerimizin arasına alıp muhasebeye başlamanın tam zamanı!. Cemil Meriç’ in sesiyle seslenelim:  

‘Biz neyiz?

‘Hangi medeniyetin çocuklarıyız?’ 

 

Ve cevabı için çalışmalıyız. Çünkü dünya bizim medeniyetimize gebe. 

Sağlıcakla kalınız efendim.

NELER SÖYLENDİ?
@
Memiş OKUYUCU

Memiş OKUYUCU

DİĞER YAZILARI Yeni Müfredat Taslağı Nasıl Bir Model Sunuyor? Eğitim ve Maneviyat Maarif Muhiti, Eğitim Modeli Maarifin Türkçesi Millî Eğitim Şûrası Üzerine Hârezmî Eğitim Modeli Ankara’da Bir Eğitim ‘Ada’sı Bir Fikir Adamı Ali Fuad Başgil Türkiye'de Şehirli Dindarlık Doğunun Yedinci Adami: Mehmet S. Aydin Istiklal Marşi Ve Akif’in Öğretmenliği Türkiye’de Bir Üniversiteye Rektör Olmak Eskimeyen Zaman Efendisi: Ali Fuad Başgil Tarihe İz : Muallim Mahir İz Eskimeyen Zaman Efendisi: Ali Fuad Başgil Kalpten Gelen Bir Söz Maarif Televizyonu Muallim Bir Maarif Adami Olarak Mustafa Öcal Boğazköprü’de Yanaşık Düzen Ya Da Bir Fasl-I Cenaze Tıp Dili Bizim Neyimiz Olur? Eğitimin Ele Alinacak Yani Dünyanin Sahili Selameti: Kalkınmış Türkiye Evvel Giden Ahbaba Selam Olsun Üniversiteler Türkiye’ye Ne Zaman Yetişir? Vakar Abidemiz: Ayasofya Camii Türkiye’nin Temel Eğitim Meselesi: Meslekî Eğitim Geleceğin Meslekî Eğitimi: Büyük Türkiye Meslekî Eğitim Üniversitesi Mütehassis Olmayan ‘Eğitim Uzmani’ Olur Mu? Kıran Günlerinde Meşk Ve İçe Yolculuğumuz Yeni Bir Sistem Ve ‘Yenilmişlerin’ Düzeni Bir Dönüştürme Projesi: Köy Enstitüleri – 2 Bir Dönüştürme Projesi Köy Enstitüleri Akif’in Türkiyesi, Türkiye’nin Akif’i Yüzümüzü Ak Edecek Bir Söz Üreten Nesil Çağı Yönetir Kalbinin Dili Olmayan Şair: Akif Münevver Ya Da Çınlayan Nağme Olmak Tuba Ağaci, Bambu Ağaci Tarihin Inkilap Etmesi Geleceğin Dünyasi Gelişler Ve Geri Gidişler Hak Temelli Bir Reforma Doğru Söylesem Tesiri Yok, Sussam… Maarif reformu neden şart? Yazmak Ve Yazarak Yaşamak İlim iktidarı, memleketin imarıdır! Maarifin ahlâkı var mı? Maarifin örfü yok Orff’u var! Eğitimde Dezavantajlı Gruplar Ve Maarifin Adaleti Dört çeker, ne kadar çeker! O şehre varmaz isek! Durduramayacaksınız! Türkiye’nin Yurt dışı Öğrenci Perspektifi FETÖ’nün Eğitim Boyutu Maarifimize Çankırı Modeli Utangaç Sunumlu ‘Zoraki Ve İstendik’ İnsan Maarif nedir? Seçimin galibi: eğitim sistemidir! Eğitimi Terbiye Etmek Ecnebi memleketlere öğrenci gönderme meselemiz!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA