DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ahmet Kubilay
Ahmet Kubilay
Giriş Tarihi : 02-05-2018 17:05

Fetâ’ya Ne Oldu?

Gökgürültüsü. Biraz vakit geçiyor daha çok gökgürültüsü. Daha bir saat önce arabanın kliması şafağımızdan ensemize buz gibi vuruyor, birbirimize güneşi göstererek şikayetleniyorduk. Bir saatte her şey ters döndü.

Ben de Dere’nin en sevdiğim mekanına geldim. Tek başıma oturdum. Yağmur o arada başladı. Hava tam o esnada bu kadar soğudu.

Şehir veya kasaba. Coğrafyamızın insanları naiftir. Hava soğuyunca mekan vefasızca terk edildi. Yalnızca iki masa kaldı. Birinde ben, diğerinde tuhaf şapkalı, saçları kazınmış bir adam. Büyük bir deftere abanmış süratle yazıyordu. Kepinin siperi yüzünü büyük ölçüde gizliyordu. Yalnızca mırıldanan dudakları, eğilip bükülen çenesi, şişen gıdısı görünüyordu. Otomatik yazı diye bir şey duymuş muydunuz? Ruh çağırma seanslarında bazen medyumun eli mümkün olan son süratte yazar ha yazar. Bilmem hangi ecinninin tesiri altındaki adamın eli hızlandıkça hızlanıyordu. Yazdı, yazdı ve sonunda durdu. Durduğuna göre bu bir sondu.

Abandığı defterin üstünden kafasını ağır ağır kaldırdı. Kaşları bile tıraşlı suratının ortasında masmavi parlayan gözlerine yakalandım. Kaçamak bakışımı kaçıramadım. Kendimi sözlü temel iletişime geçmek zorunda, bir şey söylemek zorunda hissettim.

- Güzel yazıyorsunuz. 

Gülümsedi. Adımı sordu. Rumuzumu söyledim. Usuldendir; ben de ona adını sordum.

- Antep’te Musabeyli vardır. Bilir misin? dedi.

- İyi bilirim, dedim.

- Orası, dedi, benim adıma kurulmuştur.  

- Hımm, dedim.

- Ben, dedi, hazret-i Musa’yım.

Mavi gözlerine biraz baktım. Çipil çipildiler. Gözlerinin mavisinin tuhaf bir parlaklığı, göz aklarının da tarifi zor bir solukluğu vardı. Bu zıtların birleştiği yerde, tövbe estağfirullah, hazır yakalamışken can alıcı soruyu sordum:

- Siz Hızır’la konak konak sırlara yürüdünüz. Peki, Fetâ’ya ne oldu?

Kepinin siperliğini alnına indirdi. Gözlerini sakladı. Mavi bir şimşek gökyüzünü yaladı. Ardından bomba gibi, neredeyse sağır edici bir gökgürültüsü ile ortalık gümbürdedi.

NELER SÖYLENDİ?
@
hızır 6 yıl önce
Bu hikaye mi.....Yoksa masalmı
Ahmet Kubilay

Ahmet Kubilay

DİĞER YAZILARI Ayvaz İnsan İrlanda Yılanı, Zenci Kaleci, Deccal - Sekizleme 120920 Akarken Arkadaş Seçme, Naim, Tırnak Arası Kültür - Sekizleme 090920 Burji Le, Fare, Nonlineer Dil - Sekizleme 070920 Yeni Dünyaya Giden Kafileler Gökten Kutlu Bir Makina Bambaşka Bir Dünya İçin Yeni Arayüz Hangi Dereden Hangi Tepeye? Yâr Bize Jokerler Medet Kesmeyin Tıraşı İçindeki İçindedir Aka Dur Amerikan Oskar Kara Listesi Kendi Göbeğini Kendi Kesmek Geri Dönüşüm Kutusu Kolay Yolun Zor Adımı Kurarsa Düzeni Garipler Kurar Bu Şey Bu Korku Müzik Düzen Canavar Yakındaydı Abbas Yolcu Kuralları Kaçanın Belirlediği Bir Oyun Kime, Ne Diyeceğiz? Berkitilmiş Sağcının Davası Olmaz Doktor Geniş Zaman Ve Game Over Vebal Benden Gitsin Güdümsüz Devletler Erdik Geleceğin Çetin Bilmecesine Hunza Türkleri ve Yalanın Tahakkümü Tarihi Çevir, Tarihi Kır! Biri Birileriyle Konstant-o-polis Uzaydan Konuşma Notları - 10 Külahtan Düşen Dondurma Topu Ve Kronosinklastik Kuvvayı Külahiyye Bizim Göğün Yıldızları Kedi Ne Renk? Kediye Ne Gerenk? Uzaydan Konuşma Notları - 9 Uzaydan Konuşma Notları - 8 Uzaydan Konuşma Notları - 7 Uzaydan Konuşma Notları - 6 Uzaydan Konuşma Notları - 5 Uzaydan Konuşma Notları - 4 Uzaydan Konuşma Notları - 3 Uzaydan Konuşma Notları - Be Uzaydan Konuşma Notları - Elif Hep Muamma, Hep Bir Gizem! Başka Dil İmkânı Mağaradan Bazı Çıkanlar Gelecek Bir Bambaşka Devirdir Kelime Haznesi Hazinedir Mars'ta Su Bulan Ahmak Taifesi Değişecek, Değişecek Olan Karpe Diyem Başka Rüyalara Sahip Filler Yüzyılların Vebası Bu Gelen Kimin Yâri Harika İşler Kumpanyası Ciddiyet Mezhebinin Kalite Mektebi Gavur, Kadın Ve Belediye Başkanı Bireysel Kaderi Kırmak Kimi Kötü, Kimi İyi Bakanlar Çok Ama Şahit Yoğ İdi Men Arefe Neyin Arefesi Olur? Tahmini Zor Yeni Dönem Kehf Söylemi Üzerine Bir Kaç Not Neresi, Nerede?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA