DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ahmet Kubilay
Ahmet Kubilay
Giriş Tarihi : 05-02-2020 06:08

Hangi Dereden Hangi Tepeye?

https://www.facebook.com/AKubilayB

(Random) gibi görünse de hangi dereden hangi tepeye olduğu da önemli!

1. Bir yazar tanıdığım bir gün durup dururken felsefeye son noktayı koymaya niyetlenip bir koli dolusu felsefe kitabı temin edip bir kapıcı dairesine kapanıp henüz ancak en çok bir hafta geçtiğinde vaz geçtiğini anlatmıştı. "Bir şeye son noktayı koymak!". Aslında herkese nasip olmayan bir şey bu. Çığır açmanın bir çeşidi mi acaba?

2. İnsanoğlunun ulaştığı bilimsel bilgi seviyesinde zaman ile mekan ortak bir başlıkta tek ve bitişik bir şey olarak ifade ediliyor: Uzay - zaman. Bu tek bir kavram.

3. Kızdığı şey her neyse bu kızdığı şeye sebep olan insanların alışkanlıklarıyla dünyaya ve sorunlara bakarak aslında yine onlardan biri oluyordu. Maalesef onlarla aynı frekanstaydı.

4. Biraz dereden tepeden takılayım dedim. Şair "beni böyle havalar mahvetti" derken ben de "beni bilinç akışı mahvetti" desem mi acaba! Neyse kendi kendime dertleşiyorum (yoksa dertleniyorum mu...)

5. e. e. cummings, hiç büyük harf kullanmadan yazmış bütün kariyeri boyunca. (Yani neredeyse. İlla bu kararı vermeden önce de yazdıkları vardır. Ama bu kadar keskin tespit dilin harcı değil. O yüzden:) E. e. Cummings yazarken asla kullanılması gereken yerlerde büyük harf kullanmamış diyeceğiz.

6. Günler günleri kovalarken aslında kovalanan bizmişiz. Saklansak da, ortalıkta açık hedef halinde dikilip veya dolansak da av bizmişiz. Aramızda bunu çok geç fark edenler var.

7. Ekmeklerin ekmek olmaktan çoktan çıktığını söylemiş miydim? Yumurtalar, peynirler, sütler, pekmezler, reçeller hakeza. Ve bal. Balı unutmayalım. Bal artık belki başka bir evrende bulunabilecek bir meta, bir gıdadır. Şu anlamayanın asla anlamayacağı mesele aslında çok daha derin ve köklü ve memleketşumül meselelerin özünü o kadar güzel anlatıyor ki. Lakin bu kadar - söz meclisten dışarı -eşşek*, haşa min huzur, bin yok-huzur fiy memleketi orrâkiye yani işte bu gayrikabil-i hitap kütle, sürü, işte her neyse... Fuzuli diyordu: "söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil!" O yüzden kesinlikle "siz"in olmadığınız bir sokak, mahalle, şehir, bölge, ülke, dünya, evren planlıyoruz.

8. Bu kadar namuslu hanımın olduğu bir memlekette, bu kadar çok sorunlu proje mahsulü derme çatma kulübenin olması ne kadar enteresan değil mi Turhan?

* Bizim eşşeklerin adı şeddeyle yazılır.

NELER SÖYLENDİ?
@
Ahmet Kubilay

Ahmet Kubilay

DİĞER YAZILARI Ayvaz İnsan İrlanda Yılanı, Zenci Kaleci, Deccal - Sekizleme 120920 Akarken Arkadaş Seçme, Naim, Tırnak Arası Kültür - Sekizleme 090920 Burji Le, Fare, Nonlineer Dil - Sekizleme 070920 Yeni Dünyaya Giden Kafileler Gökten Kutlu Bir Makina Bambaşka Bir Dünya İçin Yeni Arayüz Yâr Bize Jokerler Medet Kesmeyin Tıraşı İçindeki İçindedir Aka Dur Amerikan Oskar Kara Listesi Kendi Göbeğini Kendi Kesmek Geri Dönüşüm Kutusu Kolay Yolun Zor Adımı Kurarsa Düzeni Garipler Kurar Bu Şey Bu Korku Müzik Düzen Canavar Yakındaydı Abbas Yolcu Kuralları Kaçanın Belirlediği Bir Oyun Kime, Ne Diyeceğiz? Fetâ’ya Ne Oldu? Berkitilmiş Sağcının Davası Olmaz Doktor Geniş Zaman Ve Game Over Vebal Benden Gitsin Güdümsüz Devletler Erdik Geleceğin Çetin Bilmecesine Hunza Türkleri ve Yalanın Tahakkümü Tarihi Çevir, Tarihi Kır! Biri Birileriyle Konstant-o-polis Uzaydan Konuşma Notları - 10 Külahtan Düşen Dondurma Topu Ve Kronosinklastik Kuvvayı Külahiyye Bizim Göğün Yıldızları Kedi Ne Renk? Kediye Ne Gerenk? Uzaydan Konuşma Notları - 9 Uzaydan Konuşma Notları - 8 Uzaydan Konuşma Notları - 7 Uzaydan Konuşma Notları - 6 Uzaydan Konuşma Notları - 5 Uzaydan Konuşma Notları - 4 Uzaydan Konuşma Notları - 3 Uzaydan Konuşma Notları - Be Uzaydan Konuşma Notları - Elif Hep Muamma, Hep Bir Gizem! Başka Dil İmkânı Mağaradan Bazı Çıkanlar Gelecek Bir Bambaşka Devirdir Kelime Haznesi Hazinedir Mars'ta Su Bulan Ahmak Taifesi Değişecek, Değişecek Olan Karpe Diyem Başka Rüyalara Sahip Filler Yüzyılların Vebası Bu Gelen Kimin Yâri Harika İşler Kumpanyası Ciddiyet Mezhebinin Kalite Mektebi Gavur, Kadın Ve Belediye Başkanı Bireysel Kaderi Kırmak Kimi Kötü, Kimi İyi Bakanlar Çok Ama Şahit Yoğ İdi Men Arefe Neyin Arefesi Olur? Tahmini Zor Yeni Dönem Kehf Söylemi Üzerine Bir Kaç Not Neresi, Nerede?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA