DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aydın BENLİ
Aydın BENLİ
Giriş Tarihi : 14-07-2023 16:45

Kalbimin Sesi Romanı

Zaman zaman kitap okumanın faydalarını köşemde anlatıyorum. Anlatmakla bitmeyecek bir eylemdir kitap okumak. Araştırmalar, kitap okuyan insanların başkalarının duygularını ve inançlarını anlama konusunda yüksek bir yetenek geliştirdiğini göstermiştir. Araştırmacılar bu yeteneğe “zihin teorisi” demektedir. Tek bir edebi kurgu okuma seansı bu hissi uyandırmasa da, araştırmalar uzun vadeli kurgu okuyucularının daha iyi gelişmiş bir zihin teorisine sahip olma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Zihin gelişimine büyük katkısı var kitap okumanın.

     “Kitap okumak kadar, kitap yazarlarını da desteklemek lazım. Bu hafta köşemde Genç yazar Kübra Sultan Bozkurt’un çiçeği burnunda Aşk Romanı KALBİMİN SESİ’ ni anlatmak istedim.

     Onu ilk gördüğümde anlamıştım sanki. Gözleri yorgundu. Kendi ise çaresizlik içinde boğuluyor gibiydi. Kalbimin sesini duyuyordum. Beni ona doğru götürüyordu. Peki ya aklım o ne diyordu?

Psikolog bir kadın Didem. Burak ise acı çeken bir adam. Kalbi ile aklı arasında kalmış bir kadın kalbinin sesini mi dinleyecekti? Kendini ve onu sayfaları okunmamış bir kitap gibi görüyordu. Merakla bekliyor gibiydi o kitabı okumak için. Peki ya Burak? O bu kitabı okumak istiyor muydu? Bu ikilemlerin arasında boğulurken hiç beklemediği bir anda aldığı bir haberle kapattı o kitabı. Ama hala kalbinin sesini duyuyordu. Kalbi o kitabı kapatabilmiş miydi?”  Diyor Romanında yazarımız.

Kübra Sultan Bozkurt kimdir?

    13 Eylül 2002 tarihinde İstanbul Kartal da dünyaya gelmiştir. 2005- 2009 yılları arasında babasının işi sebebiyle ailesiyle birlikte Muş’ta yaşamıştır.  2009 yılından sonra da ailesiyle birlikte Nevşehir’e gelmiş. İlkokulun bir kısmını ve lise eğitimini Nevşehir’de tamamlamış.   2021 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini kazanmıştır şu anda da orada öğrenim görmektedir. Uzun süredir yazı yazmakta olan yazarın şiir deneme gibi birçok türde yazıları da bulunmaktadır.   Derleme kitap olan şiir treni projesinde yer almıştır.  Yazının onun için büyük bir anlam ifade ettiğini ve yolun başında olduğunu düşünen yazar yeni projeleri için çalışmalara devam etmektedir.

      Akıcı ve ben diliyle yazılmış güzel ve sürükleyici bir roman olmuş, ikinci romanı da hazır olan yazarımız, Edebiyat dünyasında kararlı adımlarla zirveyi tırmanıyor.  Okunması gereken gençlik romanlarının en güzellerinden olan KALBİMİN SESİ romanı internette bulabilirsiniz. Bende köşemden yerli ve yeni yazarlarımızı ara sıra sizlerle buluşturup onlara destek olmak istiyorum. Kitap okuyun ve okutun, kitap yazarın penceresinden yenidünyaları görmek demektir. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

Aydın Benli

Siyaset Bilimci, Yazar

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Aydın BENLİ

Aydın BENLİ

DİĞER YAZILARI Mansur Yavaş’ı Başarıya Götüren Sır Erzurumlu Nafiz Kotan Kimdir? Su ve Gıda Savaşları Ölüyoruz ve Öleceğiz Ramazan Pişkin Hoca Öldürüldü Bu Sözlerim Sana Ben kitap okudum sen de oku! İnsan Olmak ALGI! Hayat Işığı Cmg Chine Media Group Cctv, Srs Medya İle Türkiye’de Sarıkamış’tan Dünyaya Dr.Seyfettin Boğazlı Türkye’nin içinde olacağı savaşa hayır! Ötekileştirilen Erkekler Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal Ölümsüzlük İsrafın enleri! Fenomen öğretmenler kimin umurunda? Sessiz Kahramanlar ALGI Bir Kurtuluşun Hikâyesi, Sonkale Haymana En Çok İsraf Ettiklerimiz Kitap Önerisi Hemşerim Başkente Ego Otobüsünde Dehşet! Eyvah yine riya ! Enkazın altında canlar ile birlikte insanlık da kaldı! Okumak Lazım Biz bir yerde hata ettik ama nerede? Bir Kitap Bin Umut Haymana Karası Doğu Ekspresi Sahipsiz Sokak Hayvanları Projesi Tuzlu Kahve Dünya Mitomanya Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Terör Akran Zorbalığı Büyük Tehlike Deizm Ankara, Haymana’da Kültür ve Sanat Ankara Mamak Misket Ortaokulunda Büyük Skandal! Seçime Yaklaşırken Ptt Kargoda Ulaşılmaz Oldu Öğretmenlerin Sınav Korkusu Ulaşılamazlık, Ulaşılamaz Belediyecilik Sonkale Haymana Seçime Doğru Makama Güç Verenler Narsistlerden Uzak Durun Ak partiye kurulmuş gizli tuzaklar! Memlekette gurbetçi olmak! Kurban Bayramı Cahillik Erken Seçime Doğru Satiş Pazarlama Yorgun Savaşçi En Çok Neyi İsraf Ediyoruz! Çocuk Gülerse Dünya Güler Nerede hata ettik! Şehrimizde Ramazan-I Şerif Hayvanları Görmezden Gelemeyiz Üslup çok önemli! Teşkilâtı Mahsusa Ve Mehmet Akif Ersoy Çiftçimiz Yardım Bekliyor İslamofobi Ve İnsanlığa Saldırılar Büyük ankara depremeine az mı kaldı! Yarım simit! Terör belası! Belediyeler ne iş yapar! Pot kırmak, kıyak çekmek’’ Kibirli Kaymakam Ve Kimsesiz Öğretmen İyilik Bulaştıralım Ciğerlerimiz Yanıyor! 5 Temmuz Şahitleri Çiftçi Zor Günler Geçiriyor!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA