Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com
KÖŞE YAZISI

Kolay Yolun Zor Adımı

Ahmet Kubilay Ahmet Kubilay Yazarın tüm yazıları
09-02-2019 15:41 2 dk okuma
Paylaş:

https://www.facebook.com/AKubilayB

İlk adım genellikle zordur. İlk adımdan sonra koşma taklidi yaparsanız, ilk yüz metre zor geçse de ilerleyen yüz metreler ve kilometreler zaten birbirini çekecektir. Bir altkültür sorunu olarak ilk adımı atarken zorlanmak... Bazen hiç atamamak. Yıkılması gereken kötü alışkanlıklardandır. Korkmayın, siz aslında sadece bir adım atacaksınız. Gerisi gelecek, adımlar kendi kendini atacak, yollar paket olacak, gelecek karşınızda secdeye kapanacaktır. Caizdir. Siz secde edilmeye layık bir varlık çeşidisiniz. Sadece bunu bilin istedim. Bunu bilin istediğim için yazıyorum. Kulağınızı benden esirgemeyin.

Şimdi başlayabiliriz. Şimdiyi anlamak için dün, bugün, yarın çizgisini tek bir noktaya toplayabilmek gerekiyor. Bu uzun ve zahmetli çizgiyi ne yapıp edip “singularite” içine, tekilliğe tevhit edebilmeliyiz. Anlamayanlar için tekrarlayayım: kaç kez tekrarlanırsa tekrarlansın anlamayacaksınız; zahmet etmeyin.

Gavurun dişini kıracak demir leblebi olmayı planlıyorum. Gavur da sadece senin bildiğin gavur değil. Senin bilmediğin, öz akraban seviyesinde daha çok gavur var; bunu da bil isterim. Bu coğrafyada esner ama kırılmaz bir iç set, bir iç kavim alanını koruyan, kurgulayan, tanımlayan bir iç duvar olmazsa olmaz. Yeni bir kavim, bir iç kavim. Beraber istikrarlı bir sabite sahip ama zıtları aynı doğru yolda birleyebilen bir büyük aile şart oğlu şart. Nasıl olsa anlamayacaksın. Var git işine... Daha doğrusu iş diye tanımladığın tanımsız ve nesillerden beri ihracatını avuçlamak odaklı verimsiz ticaret ve siyasetine... Döner avuçlar, döner avuçlar! “Varsın eşkıya bellesinler!”

Güneşin şimdiki gibi batma huyu olduğu gibi yeniden doğma huyu da var. Bu döngü basit bir insan diliyle anlatılamayacak kadar karmaşık bir döngü olan “kıyamet”in ta kendisi. (Motor ısındı, yokuş aşağı, fren zorlanıyor, balatalar kıpkırmızı.)

Güneşin tekrar doğma huyu var. Hep beraber olsun. Yeni bir ülke, yeni bir medeniyet, yeni bir duvar; ehli olmayanın ve haricinin ham hayalât ve ütopyadan ibaret zannıyla (ki güzel ikk usulüdür), bakacağı ve o sayede anlaşılmayacak, hafife alınacak bir sadme, bir hayırlı kırış/kırılış, nefsin zarlarını yırtış, yeni insana doğuş olsun.

Muhakkak olsun.

Ahmet Kubilay

Bu yazıdaki görüşler yazarına aittir, Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri - Akasyam.com yayın politikasını yansıtmayabilir. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Ahmet Kubilay — Diğer Yazıları

Tümü

Yorumlar

2 değerlendirme
Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

FB

Frank Boynukıldanincegillerdenoğlu

19.02.2019
Sende yorumla kısmında de ayrı yazılır. Belirtmek istedim sadece anlaşıldığını düşünerek yorumuma son veriyoruz ... Yazılan için yorum yapacak galibiyette değilim ( Bilinçle )
FB

Frank Boynukıldanincegillerdenoğlu

19.02.2019
Sende yorumla kısmında de ayrı yazılır. Belirtmek istedim sadece anlaşıldığını düşünerek yorumuma son veriyoruz ... ( Bilinçle )
ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat