DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Mehmet ÖZÇELİK
Mehmet ÖZÇELİK
Giriş Tarihi : 07-06-2021 11:42

Macron’un Karın Ağrısı

Gelin bugün sizlere bir kaç başlıkta Macron’un 2017 den beri Erdoğan liderliğindeki Türkiye'ye karşı neden hep en önde rol aldığını anlatayım;

Türkiye’nin insanız hava araçlarında ki gurur verici başarısı ve akabinde Fransa'nın Neuron Siha projesi fiyaskosu.

Evet bugün Türkiye SİHA teknolojilerinde dünyada önder ülkelerden biri; Bayraktar SİHA’larımız dünyanın bir çok ülkesinde kullanılıyor ve talep görüyor.

Peki, Fransa'nın SİHA projesindeki uğradığı fiyaskoyu duydunuz mu?

Ve halen Amerikan Predatörleri satın almak için kongrede lobi faaliyeti yürütüp Amerika'ya bağımlı olduklarını biliyor musunuz?

Evet bugün Fransa'nın kendi üretimi Bayraktar TB2'si veya bir Anka Sihası YOK!

Almanya ile ortak üretim ‘Neuron’ SİHA projesi büyük bir fiyaskoya uğramış ve üretimi her gün teknik ve finansman sorunları nedeni ile ertelenmektedir.

Türk SİHA’larının Libya'daki otonom vuruş kabiliyetleri, Karabağ’daki üstün başarıları ve dahi Ukrayna ve Polonya ile gerçekleşen anlaşmalar, hepsi Macron'un karın ağrısı etkenleri..

Evet, gurur duymamızın, göğsümüzün kabarması gereken açık ve net bir başarı hikayesidir bu.

Türkiye’nin Afrika da parlayan bir yıldız oluşu. Fransa ile Afrika'da çıkar çatışmaları

Türkiye bugün ecdadımızın yıllarca hüküm sürdüğü topraklarda tekrardan sahalarda ve Türkiye gittiği her yere adalet ve refah götürdüğü içindir ki o ülkeler bizi hep çok iyi karşılamış ve desteklemişlerdir.

Nitekim Fransız yazar Olivier d’Auzon ‘En Afrique, la France chaque jour plus impuissante face à la Turquie’ (Afrika’da Fransa gün geçtikçe Türkiye karşısında güç kaybediyor) diye bir makale yayınlamıştır.

Fransa kendi hegemonyasında ki ülkelerde oluşan ‘Türk rüzgârlarını’ hisseder olmuştur ve kendi hâkimiyet alanlarını kaybetme korkusu içerisindedir.

İzninizle sizlere kendi Afrika seyahatimden bir anı paylaşayım : (Fil dişi sahilleri'nde iş seyahati için iki hafta kalmıştım -2019 haziran ayı-. OrAda nereye gitsem Türk olduğumu söylediğim anda insanların gözünde parlayan bir sevgi ve hürmet oluşuyordu. Bana Erdoğan’ı ne kadar sevdiklerini ve Afrika'da ki mazlumları desteklediğini, sömürgecilere karşı Erdoğan'ın Afrika halkının yanında olduğunu söylemişlerdir) Ne büyük bir onur, Ne büyük bir gurur  anlatamam size..

Bugün Türkiye kazan/kazan stratejisi ile Afrika da hem huzur hem de sosyal ve ekonomik refaha katkı sunuyor...

Türk'ün Karabağ zaferi ve bunun Fransa’daki yansımaları

Evet, bu zafer Türk’ün zaferidir, mazlumun uyanışı dirilişi ve asaletini tekrardan bütün dünyaya göstermesidir. Bu zafer bırakın Macron’u, La Republique en Marche partisi yetkilileri ve milletvekillerini, Marin le Pen den Jean Luc Melonchon’a kadar hepsini hüzüne boğmuştur. Bu zafer onları o kadar etkilemiştir ki bir tek milli yas ilan etmedikleri kalmıştır. Tabi ki bu zaferin faturası yine cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kesilmiş ve Türkiye suçlanmıştır…

Liste böyle uzayıp gider ama gerçek şudur ki Türkiyemiz milli savunma sanayii, enerji ve diğer alanlarda edindiği her başarı Macron’un karın ağrısına bir taş eklemektedir.

Macron’a yazacağım reçete şudur: sabah akşam bir tane ağrı kesici ‘doliprane’ kullanması ve bundan sonra Erdoğan’ı bir rakip olarak değil bir idol olarak görmeye çalışmasıdır...

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA