DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aydın BENLİ
Aydın BENLİ
Giriş Tarihi : 12-08-2022 13:29

Makama Güç Verenler

Gücünü makamından alanlar, makamları ellerinden alınınca güçsüz kalırlar, makama güç verenler makamları olmasa da o makamlar, o idareciyle güçlüdür. En büyük makam gönüler de ola bilmektir. Halka hizmet için kim bir çivi çakmışsa elbette bunun mükâfatını da alır, hesabını da halka verir.

Üç hafta önce  ‘’AK PARTİYE KURULMUŞ GİZLİ TUZAKLAR’’ başlıklı köşe yazımda Konya ilimizin elli bin nüfuslu gelişmekte olan gölleri ve göçmen kuşlarıyla dünyaca ün yapmış şirin ilçesinin, Kulu kaymakamının ulaşılmaz olduğunu, telefonla bile görüşemediğimizi yazmıştık.

Haberi şöyle hatırlatayım;

‘’Tehlike burada başlıyor, Beş gün önce Konya ilimizin Kulu ilçesinin Kaymakamlık makamının özel kalemini telefon ile arayarak, sayın kaymakama bir konu hakkında bilgi vermek içim telefon ile görüşme talebim olduğunu ilettim, telefonun ucundaki kibar bayan benim kişisel bilgilerimi aldı ve mülkü amirine iletip uygun görmesi halinde geri dönüş yapacağını bildirdi.  

Aradan bir iki gün geçmesine rağmen ilgili makamdan tarafıma dönüş yapılmadı. Normalde makamlarda ilk sordukları kim olduğunuz ve ne için görüşme talep ettiğinizdir, çünkü talebin yada müracaatın aciliyeti var ise konu dinlenir çözüm için girişimde bulunur diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim.  

İki gün sonra makamı tekrar arayıp özel kalemde ki hanım efendiye görüşme talebimi yeniledim, kaymakam beyin bir vatandaş ile görüşmesi olduğunu sonrasında uygun olursa görüştüreceğini söyledi.  

Aradan bir hafta geçmesine rağmen makamdan geri dönüş olmadı ve ne için aradığımı bile soran olmadı. Kendimi tanıtırken Yazar kimliğimi, siyaset bilimci kimliğimi, gazeteci kimliğimi hepsini söyledim lakin aklıma gelen soru şu oldu bu makamlara ben gazeteci, yazar ve siyaset bilimci olarak ulaşamazken, bu makamlardan hizmet bekleyen halk nasıl ulaşacak?...  

Sonrasında sayın İçişleri bakanımıza anında ulaştım bilgi notu gönderdim, içişleri bakan yardımcımıza ulaşıp bilgi notu verdim, sağlık bakanımızın memleketi olması münasebetiyle sayın bakana anında ulaşıp bilgi notu verdim.  

Kulu Ak parti ilçe başkanı sayın  Mehmet Karaca’ya anında cep telefonundan ulaşıp konuyu iletim. Üst düzey bakanlarımıza anında ulaşıp sorunlarımızı meramlarımız anlata biliyorken, elli bin nüfuslu bir ilçe mülkü amirine ulaşamamak Ak partiye oy kaybettirir.  

İşler çok yoğun ola bilir, toplantılar hiç bitmeye bilir fakat geri dönüş kesinlikle yapılır ve konu sorulur diye biliyorum, yanlış biliyor olabilirim!’’

Haberimiz büyük ilgi gördü ve sayın Cumhurbaşkanımız bugün itibariyle gereğini yaptı. Resmi gazete yayınlanan karara göre Kulu kaymakamı Ali Edip Budan İzmir Dikili kaymakamlığına atanırken. Kulu ilçe kaymakamlığına Diyarbakır Çermik kaymakamı Hüseyin Gazi Şener atandı.

Siyasiler hizmet sevdasıyla halkın için de dinlenmeden çalışırken, atanmışlar kariyer kaygısı duymadıkları için gücünü makamdan alıyor, siyasiler ise makama güç veriyor.  

Kulu Ak parti ilçe başkanı Sayın Mehmet Karaca ve Kulu belediye başkanı Murat Ünver yıllardır sahada vatandaşın sorunlarıyla özverili bir şekilde mücadele ederken.

Kendilerine saat kaç olursa olsun vatandaş ulaşıp sorunlarını anında iletip çözüme ulaştırıyorlar. Bu emekleri ulaşılmaz olarak gölgede bırakan bir sorun sayın Cumhurbaşkanımızın bilgeliğiyle çözülmüş oldu.

Darısı diğer okul idarecilerine ve halka kibirle bakan memur ve bürokratların başına inşallah.

Kulu ilçe kaymakamlığına atanan sayın Hüseyin Gazi Şener’e yeni görevinde başarılar dilerim.

Düden gölü, Kulu’yu dünyaya tanıtmayı başardı, 172 değişik kuş türüne ev sahipliği yapan Kulu nesli dünyada tükenmek üzere olan dik kuyruklar bu gölde üremektedir. Flamingo ve diğer kuşları gözlemlemek için şiddetle Kulu’ya gelmenizi tavsiye ediyorum.

Makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan ise yapılan hizmetlerdir. Kişiler makamları bağlamazlar amacımız halkın sesi olup sorunları kaleme almak, tarafsız ve özgür basın olmanın gereği de budur, sürçülisan ettiysek affola. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın…

NELER SÖYLENDİ?
@
Aydın BENLİ

Aydın BENLİ

DİĞER YAZILARI Mansur Yavaş’ı Başarıya Götüren Sır Erzurumlu Nafiz Kotan Kimdir? Su ve Gıda Savaşları Ölüyoruz ve Öleceğiz Ramazan Pişkin Hoca Öldürüldü Bu Sözlerim Sana Ben kitap okudum sen de oku! İnsan Olmak ALGI! Hayat Işığı Cmg Chine Media Group Cctv, Srs Medya İle Türkiye’de Sarıkamış’tan Dünyaya Dr.Seyfettin Boğazlı Türkye’nin içinde olacağı savaşa hayır! Ötekileştirilen Erkekler Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal Ölümsüzlük İsrafın enleri! Kalbimin Sesi Romanı Fenomen öğretmenler kimin umurunda? Sessiz Kahramanlar ALGI Bir Kurtuluşun Hikâyesi, Sonkale Haymana En Çok İsraf Ettiklerimiz Kitap Önerisi Hemşerim Başkente Ego Otobüsünde Dehşet! Eyvah yine riya ! Enkazın altında canlar ile birlikte insanlık da kaldı! Okumak Lazım Biz bir yerde hata ettik ama nerede? Bir Kitap Bin Umut Haymana Karası Doğu Ekspresi Sahipsiz Sokak Hayvanları Projesi Tuzlu Kahve Dünya Mitomanya Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Terör Akran Zorbalığı Büyük Tehlike Deizm Ankara, Haymana’da Kültür ve Sanat Ankara Mamak Misket Ortaokulunda Büyük Skandal! Seçime Yaklaşırken Ptt Kargoda Ulaşılmaz Oldu Öğretmenlerin Sınav Korkusu Ulaşılamazlık, Ulaşılamaz Belediyecilik Sonkale Haymana Seçime Doğru Narsistlerden Uzak Durun Ak partiye kurulmuş gizli tuzaklar! Memlekette gurbetçi olmak! Kurban Bayramı Cahillik Erken Seçime Doğru Satiş Pazarlama Yorgun Savaşçi En Çok Neyi İsraf Ediyoruz! Çocuk Gülerse Dünya Güler Nerede hata ettik! Şehrimizde Ramazan-I Şerif Hayvanları Görmezden Gelemeyiz Üslup çok önemli! Teşkilâtı Mahsusa Ve Mehmet Akif Ersoy Çiftçimiz Yardım Bekliyor İslamofobi Ve İnsanlığa Saldırılar Büyük ankara depremeine az mı kaldı! Yarım simit! Terör belası! Belediyeler ne iş yapar! Pot kırmak, kıyak çekmek’’ Kibirli Kaymakam Ve Kimsesiz Öğretmen İyilik Bulaştıralım Ciğerlerimiz Yanıyor! 5 Temmuz Şahitleri Çiftçi Zor Günler Geçiriyor!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA