DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Adnan KARAKUŞ
Adnan KARAKUŞ
Giriş Tarihi : 17-05-2018 13:50

Takma Kollu Adamlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı Milletvekilliği döneminden beri yakından takip ediyorum.  

Başkan Tuna çok farklı bir insan. İstisnai bir kişilik. Tam bir toparlama, düzenleme,  tamamlama ve ikame adamı…  Bunu daha önce de değişik mecralarda dile getirdim ve yazdım. Zaman gösterdi ki asla haksız değildim ve hatta bazı konularda az bile söylemişim.

Yarım milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Sincan’ı kısa zamanda kısır siyasi çekişmelerin yaşandığı bir yer olmaktan kurtarıp, kokudan pislikten arındırılarak, nefes alan yaşanabilir şehre dönüştürüldü. Teknik adamlığı, siyaset etme biçimi, insan ve hak kavramlarına getirdiği özgün yorumlarla gerçekten çok farklı bir yönetici olan başkan Tuna Sincan’daki görevinin sekizinci yılında bu defa daha büyük bir sorumluluğun ifası için Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için görevlendirildi.

 Bugüne kadar üstlendiği her görevden alnının akı ile çıkan Başkan Tuna; Kişiliği, sadakati, çalışkanlığı ve temel değerlere bağlılığı ile yakın siyaset tarihimizin önemli bir ismi olduğu gibi, yeni siyasetçiler için de çok özel bir rol modelidir.

Ülkemiz yeni bir seçime hazırlanıyor. Sosyal medyadan ve gazetelerden aday adaylarını takıp ediyorum. Mustafa Tuna ölçeğinde görev ve sorumluluk adamı olabilecek Reisin yanında şaşmaz bir irade ile durup davasına kavgasına omuz verecek siyasetçiler arıyorum.

Mutlaka vardır sayıları da az değildir lakin benim gördüklerimin birçoğu inanılır gibi değil.  Ucuzluk pespayelik almış başını gidiyor. Tuhaf sloganlar, beylik laflar ve mutlak olması gereken bir şeymiş gibi, şu eli göğsüne koyup zoraki bir sırıtma ile çekilmiş resimler…   Ben olsam seçici kurulun yerinde kendisi olamayan bu uyduruk poz sahiplerinin hepsini elerdim. Daha duruşuna sözüne tavrına karar veremiyorsun sen vekil olsan ne olmasan ne kardeşim…  Göğsüne koyduğun o el, o kadar iğreti ve yapmacık ki takma kol gibi duruyor. Bir de yüzündeki o zorlama gülümseme…

Etmeyin kurban olayım sizden vekil falan olmaz.  Bu millet Bekir Bozdağ gibi, Mahir Ünal gibi, Mustafa Tuna gibi siyasetçileri meclisinde görmek istiyor.

 Allah’tan Reis “bir kuyumcu hassasiyeti ile seçeceğiz vekil adaylarımızı” dedi de içimize su serpti. Reis’in bu hassasiyetini seçici kurullar mutlaka fazlasıyla dikkate alacaktır. Almalıdır. Yoksa bu takma kollu sırıtık tiplerden bir yol olamaz Allah korusun…

Abdülhamid Türksoy

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA