DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nurettin VEREN
Nurettin VEREN
Giriş Tarihi : 08-05-2019 09:58

Tayyip Erdoğan temizliğe ve arınmaya, kendinden ve yakınlarından başlamalıdır!

Yıllardır birlik ve beraberliği sağlamak için uğraştığımız ve arayı kapatmak üzere büyük gayretler sarf ettiğimiz solcu, sağcı, Alevi, Sünni, Milliyetçi, Komünist ayrımından nasıl kurtulabiliriz derken, esas şimdi en büyük bölünme ve ayrımcılık adeta bir kan davası olarak FETÖ’cü olanlar ve Devlet yanlısı olanlar denilen bu iki grup ortaya çıktı.

Daha sonraki yıllarda, önümüze çıkacak olan bu iki kan davalı grup, birbiriyle nasıl karşılaşacaklar ve bu açığı, bu nefreti nasıl söndürebilecekler. İşte bugün 500 bine yakın kişi FETÖ gözaltısı ile ele alınmış, pek çoğu cezaevlerine atılmış, bir kısmı tutuklu kalmış ve daha sonra serbest bırakılmış, itirafçı olmuş, pişmanlık yasasından faydalanmış iki grup, bu ülkede karşı karşıya geleceklerdir. İleride bizi bekleyen büyük bir sıkıntı ve kan davalarından birisi de, budur.

2018 sonuna kadar tutuklanan 70.781 kişi olduğu, darbe girişiminin ardından şu ana kadar 103.850 şüpheli hakkında işlem yapıldığı, soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınanlardan 41.326'sı cezaevlerine konuldu. Tutuklananlar arasında 286 adli ve idari yargıda görevli Hakim ve Savcı, 104 Yargıtay, 41 Danıştay, 2 anayasa mahkemesi, 3 hakimler ve savcılar yüksek kurulu üyesi, 168 general olmak üzere, 6325 asker, 7624 polis, 17 vali, 74 vali yardımcısı ve 100 kaymakam bulunuyor.

Gözaltına alınan zanlılardan 35.495 kişi hakkında adli kontrol şartı verildi. Kolluk kuvvetleri ve adliyedeki işlemler sonrasında 10.265 kişi serbest bırakıldı. 3831 kişi tahliye edildi. FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında, 3831 şüpheli cezaevine konulmasına rağmen, delillerin değerlendirmesi sonrasında tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında: 1066 asker, 533 polis, 4 vali yardımcısı, 1 vali, 2 kaymakam, 158 hakim ve savcı, 2 HSYK, 1 Danıştay ve 8 Yargıtay üyesi yer alıyor ve 5150 kişi de aranıyor.

Soruşturmalar kapsamında, 198 hakim ve savcı, 6 Danıştay üyesi, 25 Yargıtay üyesi, 115 asker, 223 polis, 1 vali, 3 vali yardımcısı, 8 kaymakam, 4571 kamu görevlisi ve sivil olmak üzere 5150 şüpheli hakkında da, yakalama kararı bulunuyor. Soruşturmalar çerçevesinde 902 şüpheli ise gözaltında, Bakan Soylu bu açıklamalarda bulundu.

Devletin en önemli kurumları olan Yargı, Yürütme ve Yasama Kurumlarının son hali budur. Devlet yapısı derin bir yara almış, Halkın güvenini kaybetmiştir.

Varlık seviştirir, yokluk dövüştürür sözü, bugünlerde gerçekten gerilimi arttırmıştır. Ekonomik sıkıntılar, Patates, Domates, Soğan meseleleri ülke meselelerinin önüne geçmiş, BEKA meselesini bile unutturmuş, Halk Siyaset entrikaları ile Tencere Çanak arasında sıkışıp kalmıştır. Dolar başını alıp gitmektedir, kontrolü tamamen dış dünyadaki şeytan bankerlerin elindedir. Halkın ciddi bir güvene ve başarıya umuda ihtiyacı vardır.

Fakat son yapılan Belediye Seçimlerindeki, özellikle İstanbul da yaşanan skandallar, siyasete olan güveni de, sarsmıştır.

Tayyip Erdoğan Liyakatsiz danışmanlarının yönlendirmesiyle, yerel seçimlerdeki başarısızlığından ders çıkarması gerekirken, hırs ile İstanbul, Ankara ve diğer yerlerdeki kayıplarını ört bas etmek için seçimlerin yenilenmesini isterken, adeta ayağına sıkmış ve kendisine Allah’ın nasip ettiği 4,5 yıllık daha BAŞKANLIK yapma sürecini tehlikeye atmıştır.

Hâlbuki soğukkanlılık ve ağır başlılıkla ülkeyi KAOS ortamına sokmadan, küçük bir kaybı büyük bir hayır adına kabullenebilseydi, az tamah, çok zarar getirir sıkıntısına kendisini de sokmamış olurdu. Etrafındaki yanlış telkinde bulunanlar, kendi mevki ve makamlarını düşündükleri kadar, ülkenin ve vatandaşın huzurunu, isteklerini ve demokrasinin şartlarını görmezden gelmişlerdir.

Bence Tayyip Erdoğan temizliği yukardan aşağıya kendisini yanlış yönlendiren yakınındakilerden başlayarak, yapmalıdır.

Nurettin VEREN

NELER SÖYLENDİ?
@
Nurettin VEREN

Nurettin VEREN

DİĞER YAZILARI Japonya’daki G20 Zirvesinde, FETÖ’nün Üniversiteleri Konuşuldu mu! FETÖ ve ABD’ye Karşı, Net Tavrımızı Koymak Mecburiyetindeyiz! Biz islam’ın oğluyuz diyememenin, kahredici bedeli. Küçük Tavizler Ve Gevşeklikler, Büyük Felaketlere Sebep Olur! İran’ı parçalamak için yapılan, Mekke toplantısı! Türk Milleti, tehditlere ve blöflere, asla boyun eğmez! FETÖ İçinde, Öz Eleştiri Ve Bölünme Başladı mı! Dertsiz, davasız, idealsiz nesiller yetişiyor! Dolar sopasıyla, FETÖ iş birliği Ülkenin belini çatırdatıyor! İlahi Adalet, En Büyük Zalimleri Dize Getirir! Dünyamızın adalete, merhamete ve gerçek insanlığa ihtiyacı var! Milletimiz Siyaset İle Tencere Arasında Sıkışıp Kaldı Fitne Katilden Beterdir, Bir Kıvılcım Bir Ormanı Kül Eder Kuran’ı Kerim’de, kısasla ilgili, pek çok ayet olduğu unutulmamalıdır ​Zalim haçlı dünyasının korkusu, cihat ve şehitlik ruhudur! FETÖ 1979’da Darbeyi Planladığını, İzmir’de Açıklamıştı FETÖ, Örgüt İmamlarını, Rotasyon Sistemiyle Yönetmektedir ABD, FETÖ Aracılığıyla Çin, Hindistan, Pakistan Ve İran’ı Kuşatıyor! Yurtdışındaki FETÖ Tehlikesi, Yurtiçinde Olandan Daha Büyüktür Yerel seçimleri kazanma hırsı ile Doğu ve Güneydoğu’yu kaptırmayalım! FETÖ İle Mücadele 3 Boyutlu Olmalıdır! FETÖ Üniversitelerden, Para Ve Eleman Devşirmeye Devam Ediyor Devleti Ayakta Tutan Adalet’tir Ve En Çok Muhtaç Olduğumuz da, Odur Ülkemize hizmet edecek, hür fikirli ve imanlı nesillere ihtiyacımız var! Unutulan FETÖ Mücadelesini, Yeniden Gündeme Alalım…
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA