DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aydın BENLİ
Aydın BENLİ
Giriş Tarihi : 18-05-2022 19:17

Yorgun Savaşçi

Savaş kelimesi iç belleğimizde igrelti ve ironi oluştursa da hayat mücadelemizde her birimiz bir savaşçıyız.  

Her gün önümüze yeni hedefler ve yeni engeller çıkıyor ve bunlarla savaşmak ve mücadele etmek zorunda kalıyoruz.  

Hayat pahalılığı, ekonomik zorluklar, sevgi yoksunluğu, alım gücünün az olması, ailevi sorunlar, çevresel sorunlar, iş ile alakalı sorunlar ve bunlar gibi nice problemler ile mücadele etmek savaşmak zorunda kalıyoruz.

Toplumların kendi içindeki gizli iç çatışmalarıyla savaşıyoruz, ‘’konu komşu ne der?’’, ‘’komşunun oğlu sınavdan 80 almış, sen 65 almışsın’’, ‘’görümce ev eşyasını yenilemiş biz neden yenileyemiyoruz’…  

Bunlar gibi binlerce soru ve muhatapları bizler her daim savaş ve savunma halindeyiz. Markete gittiğimizde artan fiyat ve alım gücümüzün düşmesiyle de savaşıyoruz.  

‘’Yokluk mertliği bozar’’ şimdiye kadar ahlaki ve edebi konularda çok iyi olun ama evinize bir gün ekmek götürmeseniz, mertlik bozulur işte o vakit içsel ve çevresel savaş başlar.

Tarlasını ekip biçemeyen çiftçiler, dükkânına malzeme alamayan esnaf, arabasına yakıt koyamayan şoför esnafı ve bunlar gibi onlarca yorgun savaşçılar bir anda ortaya çıkar. Bu günlerde geçecek elbet, ‘’her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır’’.

Sevgi yoksunluğu; en çokta bununla savaşıyoruz ve dahi sevgimizi sevdiklerimize belli edemiyoruz. İletişimde karşı tarafa anlaşıla bildiğin kadarsın. İstediğin edebiyat kurallarını kullanarak konuyu anlat, yada vurgu tonlama vs.. mükemmel bir şekilde yap nafile, karşı taraf seni anladığı kadarsındır. 

 Elimizdekilerle yetinmeyip, onların yokluklarıyla savaşıyoruz. Kıymet vermeyip kıymetsizliklerle savaşıyoruz. Her zaman başkalarının fikirlerine saygı duymayıp fikirlerle savaşıyoruz. İç belleğimizde ve bilinçaltımızda kendimizle bile savaşıyoruz.  

Yorulduk artık, hiçbir şeye tahammülümüz kalmadı ve bu savaşmalar neticesinde gergin ve asabi olduk. Asık suratlı somurtkan olduk, hayat enerjimiz bitti, sabrımız bitti. Biz ne ara bunlar olduk!...  

Her birimiz savaşmaktan yorulduk, beyaz bayrakları çıkarma vakti geldi galiba. Hoş görü ve biraz tebessümün açamayacağı gönül yoktur diye düşünüyorum. İyilikleri paylaşacağımız günler gelsin artık.

Güneş her yeni gün ufuktan bizler için parlıyor, yağmurlar bizler için yağıyor, çiçekler bizler için açıyor. Bunlarla savaşmaktan teşekkür etmesini unuttuk galiba Yüce Allah’a şükretmesini unuttuk.

Bütün güzellikler sizin olsun kıymetli okurlarım, Allah’a ısmarladık.

Hoşça kalın….

 

Aydın Benli

NELER SÖYLENDİ?
@
Aydın BENLİ

Aydın BENLİ

DİĞER YAZILARI Mansur Yavaş’ı Başarıya Götüren Sır Erzurumlu Nafiz Kotan Kimdir? Su ve Gıda Savaşları Ölüyoruz ve Öleceğiz Ramazan Pişkin Hoca Öldürüldü Bu Sözlerim Sana Ben kitap okudum sen de oku! İnsan Olmak ALGI! Hayat Işığı Cmg Chine Media Group Cctv, Srs Medya İle Türkiye’de Sarıkamış’tan Dünyaya Dr.Seyfettin Boğazlı Türkye’nin içinde olacağı savaşa hayır! Ötekileştirilen Erkekler Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal Ölümsüzlük İsrafın enleri! Kalbimin Sesi Romanı Fenomen öğretmenler kimin umurunda? Sessiz Kahramanlar ALGI Bir Kurtuluşun Hikâyesi, Sonkale Haymana En Çok İsraf Ettiklerimiz Kitap Önerisi Hemşerim Başkente Ego Otobüsünde Dehşet! Eyvah yine riya ! Enkazın altında canlar ile birlikte insanlık da kaldı! Okumak Lazım Biz bir yerde hata ettik ama nerede? Bir Kitap Bin Umut Haymana Karası Doğu Ekspresi Sahipsiz Sokak Hayvanları Projesi Tuzlu Kahve Dünya Mitomanya Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Terör Akran Zorbalığı Büyük Tehlike Deizm Ankara, Haymana’da Kültür ve Sanat Ankara Mamak Misket Ortaokulunda Büyük Skandal! Seçime Yaklaşırken Ptt Kargoda Ulaşılmaz Oldu Öğretmenlerin Sınav Korkusu Ulaşılamazlık, Ulaşılamaz Belediyecilik Sonkale Haymana Seçime Doğru Makama Güç Verenler Narsistlerden Uzak Durun Ak partiye kurulmuş gizli tuzaklar! Memlekette gurbetçi olmak! Kurban Bayramı Cahillik Erken Seçime Doğru Satiş Pazarlama En Çok Neyi İsraf Ediyoruz! Çocuk Gülerse Dünya Güler Nerede hata ettik! Şehrimizde Ramazan-I Şerif Hayvanları Görmezden Gelemeyiz Üslup çok önemli! Teşkilâtı Mahsusa Ve Mehmet Akif Ersoy Çiftçimiz Yardım Bekliyor İslamofobi Ve İnsanlığa Saldırılar Büyük ankara depremeine az mı kaldı! Yarım simit! Terör belası! Belediyeler ne iş yapar! Pot kırmak, kıyak çekmek’’ Kibirli Kaymakam Ve Kimsesiz Öğretmen İyilik Bulaştıralım Ciğerlerimiz Yanıyor! 5 Temmuz Şahitleri Çiftçi Zor Günler Geçiriyor!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
BİYOGRAFİ
Batı(L) Ülkeleri
Batı(L) Ülkeleri
RÖPORTAJLAR
Batı(L) Ülkeleri
Batı(L) Ülkeleri
ARŞİV ARAMA