DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nihat Güç
Nihat Güç
Giriş Tarihi : 03-11-2023 16:40

Filistini Konuşmak-4-

Filistin’de, Kuddüs’te, Gazze’de gözü dönmüş vahşi siyonizmin yaptıklarını gördükçe Müslümanların savaş hali bile; Yahudilerin, Hristiyanların kısacası tüm kafirlerin barış halinden çok daha iyi, çok daha ahlaklı ve çok daha ilkeli olduğuna şahit oluyoruz. Tabi herkes olayları inancına göre; görür, konuşur, yorumlar, savunur ve davranır. O zaman kişinin sahip olduğu düşüncenin Kur’ani olup olmadığını öğrenmesi Kur'an ile tanışmasına bağlıdır. Kur’an’la tanışıncaya kadar bir çok  düşüncenin doğru olduğu zehabına kapılabilir kişi.

Hodri meydan, Kur’an ile tanışmaya davet ediyoruz bu düşüncede olanları.

Şimdiye kadar İsrailli kafir Yahudilerin ele geçirdiği hangi Filistinli Müslüman esire veya tutukluya iyi davrandılar? Konunun daha iyi anlaşılması adına soruyu bir de tersinden sormak istiyorum. Filistinli Müslümanların ele geçirdikleri hangi kafir Yahudi İsrailli esire kötü davrandılar? İki soruya da verilecek ortak tek bir cevap var; “Hiçbiri.”

İşte Müslüman ile kafirin farkı bu. Biri kur’an ilke hareket ederken diğeri zevk-ü sefasına göre davranır.

Ancak her şeye rağmen unutmayınız ki! İman sinede var olduğu müddetçe ölmeyecek insan, yenilmeyecek ordu, yıkılmayacak devlet, aşılmayacak silah yoktur.

Yeter ki çalışalım, yeter ki direnelim ve yeter ki Allah ile irtibatımızı sağlamlaştırarak mücadeleye devam edelim.

Bir asırdır devam eden bu huzursuzluğun kaynağı bir yönüyle İsrail değildir. İsrail’in bu sistematik katliamlarına, bu cani soykırımına göz yumanlar da ortaklarıdır. Çünkü köpekten beklenen ancak köpekliktir. İsrail hem zalimdir ve hem de en büyük kafirdir.

Zalimin zulmüne; “DUR” diyecek kişiler ülkesini Kur’an’la sevk ve idare eden yani yöneten kişiler olacaktır. İşte bu yüzden İsrail zulmünün en büyük müsebbibi Müslümanların ümüğünü sıkan laik sistemler ve Müslümanları suni sınırlara mahkum kılan kukla ve müstekbir liderler ve devletlerdir de.

Hiçbir şey bilmiyorsanız AmeriKAN'ın destek verdiklerine (ister örgüt, ister devlet, ister şahıs olsun) bakarsanız doğruyu ve doğru yolu bulabilirsiniz. Bu bakış açınız, kimin haklı kimin haksız olduğuna karar vermede de işinizi kolaylaştıracaktır.

Dünya’da yüzlerce örgüt var, hemen hepsine destek veriyor AmeriKAN şeytanı. Bu olaydan yola çıkarak AmeriKAN şeytanının destek verdikleri, kim olursa olsun, yanlış; destek vermedikleri de yine kim olursa olsun, hak üzeredirler diyebiliriz. Bunu söylemek için alim olmaya, kül yutmaya gerek de yok.

O zaman yaşasın Filistin İntifadası.

Siyonizme karşı nasıl dikilebileceğini, kokuşmuş batı medeniyetine insanlık dersini ve savaş ahlakını yeniden öğretmek üzere tüm dünyaya haykıran Gazze’nin Yiğit Mücahitlerini, dünyevi iş ve işlemlerinizden gözlerinizi ayırarak görebildiniz mi? Bakabildiniz mi o tarafa. Şayet göremediyseniz belki de Filistin’den, Gazze’den tüm dünyaya yansıyan şavk, gözlerinizi kamaştırmıştır.

Daha önceki tüm savaşlarda olduğu gibi bu savaşta da Yahudilerin pisliğini Hristiyanlar, Hristiyanların pisliğini de Yahudiler;  “Pislik değildir, temizdir, içilebilir, yutulabilir."” diye rapor ettiklerine şahit oluyoruz. Münafıklar da bu düzmece raporları doğru kabul etmekle yetinmiyor, gözü kapalı bilim diye, çok güzel uydurulmuş bir filim diye içiyorlar, yürüyorlar.

 

Unutmayın! Konu, insan ve mekan farketmeksizin kuralları belirleyen Hristiyan alemi olduğu müddetçe Müslümanlar birer piyon olmaktan kurtulamayacaklardır. Her konuda kural koyan ve koydukları kurallara uygun rolleri dağıtan taraf Müslümanlar olmak zorundadırlar ki başarılı olsunlar.

 

Filistin, Mescid-i Aksa, Küddüs, Dünya, İmtihan, Kardeşlik, Şehit, Şehadet, Din, İman, İslam, Müslüman, Cennet ve Cehennem.

 

Yapılanlardan, katliamlardan, gidişattan, zulümden, açlık, sefalet, enkaz ve yıkımdan hepimiz sorumluyuz. Evet, evet yanlış duymadınız.

 

Ben, sen, o. Biz, siz onlar. Hepimiz.

 

Üstünden elbiseyi sıyırıp attığın gibi kendini muaf tutma bu meseleden. Cafcaflı sözlerle ileri sürme mazaretlerini. Söylediklerinin, söyleyeceklerinin tamamı birer bahaneden, birer avuntudan öte bir şey ifade etmeyecektir Allah katında. Her ne kadar kafirlerden bahsetse de şu ayeti kendimizden sıyırıp atamayız: “Hatta, mazeretlerini ortaya koysa da, o gün insan kendi aleyhine şahittir.” (Kıyame/14-15)

 

Hepimiz, cemiyet olarak; varlığımız ve var olduğumuz kadar sorumluyuz. Bu işin lamı cimi yok. Dönüşü de yok, kıvırması da yok. Eften püften, dereden kıyıdan ileri sürülecek elle tutulur hiçbir şey yok ortada. Özel, istisnai durum arz eden kimi şahıslar dışında kimse kendisini müstağni görmesin.

 

İsterseniz şu ayeti tekrar tekrar okuyun, anlamadıysanız bir daha okuyun. Olmadı bir bilene sorun, ama laikliğe gönül vermiş, demokrat geçinen, milliyetçilikle yoğrulmuş, beşeri kanunları savunan insanlara asla sormayın, sapıttıkları gibi sizi de sapıttırırlar bu konuda: “Dediler ki: “Ey Musa! Onlar orada bulundukça, biz oraya asla girmeyeceğiz. Sen ve Rabbin gidin, onlarla savaşın. Biz burada oturacağız.” (Maide/24)

 

Yahudilerin memleketine, Hristiyan aleminin top yekun yardıma geldikleri bir ortamda, laikler de burada bizi keyiflerine göre yönettikleri müddetçe biz asla oraya, Müslümanlarla beraber, kutsallarımız için savaşmaya gidemeyiz, gitmeyeceğiz de.

 

Yok, yok biz böyle iyiyiz.

 

Öyle mi?

 

Bundan böyle ellerimizi semaya açıp dua edeceğimiz vakit; “Ya Rabb’i Filistinli Mücahitlere yardım et.” diye dua edeceğimize;

 

“Ya Rabi: “Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size “Allah yolunda sefere çıkın” denilince, yere çakılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir." (Maide/38) ayetinde vurguladığın gibi yerinde çakılı kalan bizleri affeyle." diye dua edelim ki kurtulma umudumuz olsun.

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA