DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Aydın BENLİ
Aydın BENLİ
Giriş Tarihi : 04-12-2023 11:03

Hayat Işığı

Hayat ışığını hiç duydunuz mu? Tahmin ediyorum ki çoğumuz ilk defa duyacağız. İnsan eşrefi mahlûktur, yeryüzünün halifesidir yani yönelicisi, yönetici derken yeryüzündeki ağaç, bitki ve hayvanlar insanın hizmetindedir. Mesela geceyi bizler için ay ve yıldızlar aydınlatır. O gece gökyüzü kapalıysa insanın ürettiği taşına bilir aydınlatma cihazları ile aydınlatırız, geceyi karanlıkta geçirmeyiz, çünkü ışığa ihtiyacımız vardır.

Dünyada ve ahirette mutlu olmak istiyorsan, yaşantındaki her olayda mevcut olan tek gerçek hayat ışığıdır, onu bul, onu izle. Hayat ışığı, hakikatin ta kendisidir. Hayat ışığı imanın, ibadetin, yaşamanın, ölmenin ve sonrasının tek gerçeğidir. Onu gören, onu izleyen hüsrana uğramaz, dileğin hayatın gerçeğini yaşamaksa, hayat ışığını izle ve hiç kimsenin ışığınızı söndürmesine izin verme. Bir gün sizin ışığınızı söndürürler, karanlıkta bırakırlar ve karanlık olduğunuz ile ilgili yorum yaparlar. Oysaki sizin ışığınızı onlar söndürmüştür ve sizin karanlık olduğunuzdan şikâyet ederlerde onlardır.

İnsanı çıkmazdan çıkaracak tek şey Hayat Işığıdır, hayata dair bir planınızın, bir hedefinizin olmasıdır. Bu plan için zorluklarda mücadele edersiniz ve bir gün o isteğinize muhakkak kavuşursunuz.  Planı olmayan bir insan yerinde sayar ve aynı hayatı tekrar tekrar yaşar yani yerinde sayar. Yapılan bir araştırmada çok ünlü zenginlerin çocuklarının otuzlu yaşlara geldiklerinde intihar ettikleri oraya çıkmış, sebebi ise aileleri onların rahat etmeleri için yaşayacakları hayatı onlar için çoktan hazırlamış olmalarıdır. Bu insanların bu hayata mücadele etmeden kolaylıkla ulaşmaları hayat ışıklarının sönmesine neden olduğu için bu davranışa girmişler. Kendisine bir ışık, bir hedef belirleyen biri o hedef imkânsızda olsa inanın bana bir gün o hedefine ulaşacaktır. Hayatta hedefi olmayan insanların hayatları da hep kötüdür. Hayat ışığı ile ilgili birçok film, dizi ve kitaplar yazılmıştır. Kişisel gelişim uzmanları bu konuyla ilgili sürekli konferanslar vermektedir.

Hayat ışığında hedef çok önemlidir, hedefe giderken nasıl gideceğimiz çok önemlidir. Mesela izlediğimiz bir filimde kendimizi başrol karakteri ile özdeşleştiririz o karakterin yerine kendimizi koyarız, o karakter filmin sonunda başarınca bizde mutlu oluruz. Çünkü o karakterin başarısı bizim bilinçaltımızda büyük mutluluk uyandırır, biz karakter ile beraber başarmış oluruz. Bu filimdeki amaç bizim başarmamız değil, asıl amaç başaran karakterin kullandığı telefonun markası, giyim tarzı, kolundaki saati vs. bunları bizim kullanmamız için bilinçli satış planıdır.

Bir insanın hayatı için bir hayali olmalıdır. Kimse sizin hayallerinize inanmaz, hatta değer bile vermez ve dahi sizi bu hayalinizden dolayı küçümserler, sizi bu hayalden vaz geçirirlerse kendileri gibi ışıksız bırakmış olurlar. Dedim ya sizin ışığınızı söndürürler ve karanlığınızdan şikâyet ederler. “Kendinizi başkasının ayakkabısı içerisinde hissetmeyin.” Hayatla ilgili her zaman bir fikriniz, bir planız ve bunları gerçekleştirecek kararlılığınız olsun. Bunlar yoksa Hayat Işığınız sönmüştür demektir, hayat ışığı olmayan gece karanlığında yönünü arayan yolcu gibidir.

“Nereye gideceğini bilmeyen için hangi yolda gittiğinin bir önemi yoktur.” Hayat ışığınız hiç sönmesin kıymetli dostlar. Allah’a ısmarladık, hoşça kalın.

NELER SÖYLENDİ?
@
Aydın BENLİ

Aydın BENLİ

DİĞER YAZILARI Mansur Yavaş’ı Başarıya Götüren Sır Erzurumlu Nafiz Kotan Kimdir? Su ve Gıda Savaşları Ölüyoruz ve Öleceğiz Ramazan Pişkin Hoca Öldürüldü Bu Sözlerim Sana Ben kitap okudum sen de oku! İnsan Olmak ALGI! Cmg Chine Media Group Cctv, Srs Medya İle Türkiye’de Sarıkamış’tan Dünyaya Dr.Seyfettin Boğazlı Türkye’nin içinde olacağı savaşa hayır! Ötekileştirilen Erkekler Konya Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Skandal Ölümsüzlük İsrafın enleri! Kalbimin Sesi Romanı Fenomen öğretmenler kimin umurunda? Sessiz Kahramanlar ALGI Bir Kurtuluşun Hikâyesi, Sonkale Haymana En Çok İsraf Ettiklerimiz Kitap Önerisi Hemşerim Başkente Ego Otobüsünde Dehşet! Eyvah yine riya ! Enkazın altında canlar ile birlikte insanlık da kaldı! Okumak Lazım Biz bir yerde hata ettik ama nerede? Bir Kitap Bin Umut Haymana Karası Doğu Ekspresi Sahipsiz Sokak Hayvanları Projesi Tuzlu Kahve Dünya Mitomanya Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Aşk Acısı Çekenler, Zeigarnik Etkisi Yaşıyor Olabilir Terör Akran Zorbalığı Büyük Tehlike Deizm Ankara, Haymana’da Kültür ve Sanat Ankara Mamak Misket Ortaokulunda Büyük Skandal! Seçime Yaklaşırken Ptt Kargoda Ulaşılmaz Oldu Öğretmenlerin Sınav Korkusu Ulaşılamazlık, Ulaşılamaz Belediyecilik Sonkale Haymana Seçime Doğru Makama Güç Verenler Narsistlerden Uzak Durun Ak partiye kurulmuş gizli tuzaklar! Memlekette gurbetçi olmak! Kurban Bayramı Cahillik Erken Seçime Doğru Satiş Pazarlama Yorgun Savaşçi En Çok Neyi İsraf Ediyoruz! Çocuk Gülerse Dünya Güler Nerede hata ettik! Şehrimizde Ramazan-I Şerif Hayvanları Görmezden Gelemeyiz Üslup çok önemli! Teşkilâtı Mahsusa Ve Mehmet Akif Ersoy Çiftçimiz Yardım Bekliyor İslamofobi Ve İnsanlığa Saldırılar Büyük ankara depremeine az mı kaldı! Yarım simit! Terör belası! Belediyeler ne iş yapar! Pot kırmak, kıyak çekmek’’ Kibirli Kaymakam Ve Kimsesiz Öğretmen İyilik Bulaştıralım Ciğerlerimiz Yanıyor! 5 Temmuz Şahitleri Çiftçi Zor Günler Geçiriyor!
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA