DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
ACZ ZARİFOĞLU
ACZ ZARİFOĞLU
Giriş Tarihi : 11-06-2021 12:49

Kırlarda Çiçekler Artık Bensiz Açacak…!!!

“Kendimden yorulduğum şu günlerde, vefatının 34.yılında Edebiyatımızın 7 güzel adamı içinde yer alan zarif ve naif insan Abdurrahman Cahit Zarifoğlu’nu en güzel şekilde Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in

-“Anladım işi,sanat Allah’ı aramakmış,

-Marifet bu, gerisi çelik çomakmış.” Nidasının ete kemiğe büründüğü Zarifoğlu ismim baş harflerimizden ibaret derken ACZ içindeki insanoğlunun toprak gibi mütevazi olması gerektiğini naif bir şekilde dile getirmiştir.

7 Haziran 1987 yılında vefat etmeden önce Hastane’ de kendisini ziyaret eden Erdem Bayazıt’ın ellerinden tutarak “ Kırlarda çiçekler artık bensiz açacak “ diyerek veda edişinin hüznü yıllar geçse de insanı derinden etkilemiştir.

Zarifoğlu şiirleri ile gençlere model olmuş, her daim şiirlerinin bir Mısra’sı bir kıtası dillere pelesenk olmuştur. En uzun yoldur insanın içi…..gibi

Necip fazıl kaynağı ile beslenen Zarifoğlu, Mavera dergisi çalışmaları; Yeni devir gazete çalışmalarında devrin yürüyen kütüphaneleri ile hem hal olmuş Akif İNAN, Necmettin ERBAKAN gibi isimler ile aynı havayı teneffüs etmiş edebi metin manzumesi gibidir ZARİFOĞLU!

  • NE ÇOK ACI VAR! diye seslenirken kalbi kendi gibi hassas olana bu dünyanın ağır geldiğini, dedim ya öylece oturuyorum iyi ki etrafımda kalbimi tanıyanlar yok diyerek; böyle bir çağın insanı olmanın imtihan olarak bize yettiğini kelimelere incitmeden söyletmiştir.

Bize sözlerimizden çok yüreğimizden anlayan gerek,çünkü insan her şeyi anlatamaz,zaten kelimelerde her şeyi anlatmaya yetmez.bazen insan iyiyim dese de gözlerine içine bakarak –“hayır ! Sen iyi değilsin “ diyerek bağrına basacak,kafasını dizlerine yaslayacak birisini arar ya ! işte Cahit Zarifoğlu bu duyguları yüreğinin en derin yerlerinde hissderek

-Ah şu yalnızlık kemik gibi Ne yana dönsem batıyor” diyerek Oturup konuşsaydık geçerdi belki ! Her şey….Başını alıp gitmek sevdaya dahil değil derken yalnızlığın diş ağrısı gibi insanı yokladığını ;Bir şehir kadar kalabalıktır bazılarının yalnızlığı sözleriyle bu duygularını zarifçe ifade etmiştir.

Tek güvencemiz Allah’tır, başka hiçbir güvencemiz yoktur diyen Zarifoğlu Kudüs sevdasını ise bir imtihan kağıdı olarak kulun önünde durduğunu ifade etmiştir acizane…!!!

….ve Biz kaderimizdekini yaşarız, gönlümüzdekini değil diyerek rızayı bari ’ye olan tevekkülü burası dünya ne çok kıymetlendirdik, ekip biçip gidecektik sözü ile ağacın gölgesinde Dinlene bir insan misali bu dünya benim için bir içimdeki tüm ölüleri gömüp gideceğim yer diyerek 34 yıl önce veda etmiştir. Dönemin Refah partisi İstanbul il Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat cenaze programına katılarak Milli Görüş gençliği için Abdurrahman Cahit Zarifoğlu’nun ne büyük bir kıymeti olduğunu ifade etmiştir.

…….Selam ve Dua ile

NELER SÖYLENDİ?
@
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
BİYOGRAFİ
SAMSUN
SAMSUN
RÖPORTAJLAR
SAMSUN
SAMSUN
ARŞİV ARAMA